Pieron Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Bardzo fajne masz etykiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 (edytowane) warka 134 Dry Stout skład pilzneński - 3,2kg pale ale - 3,6kg jęczmień palony - 0,6kg chocolate - 0,3kg black-0,3kg kawowy - 0,1kg płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,8 Zacieranie 50°C - 20 min. 67°C - 45 min 73°C - 15 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki target - 20g 70 min. fuggles - 30g 70 min. styrian - 30g 70 min. East Kent - 20g 20 min. drożdże Wyeast London Ale blg początkowe 12° Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Zacieranie550°C - 20 min. Przerwa nuklearna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Zacieranie550°C - 20 min. Przerwa nuklearna Już wiem dlaczego światło przygasło u mnie w domu. Boję się tylko czy enzymy to wytrzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 mam nadzieję że nikt nie zdążył wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 warka warka 129 7 zbóż z dnia 19-02-2011 zabutelkowana 13->2,7 alk. 5,7% do refermentacji dodano 240g glukozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 warka 133 American IPA przelana na cichą 18 -> 4,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 heh po półtora roku "kamerowania" udało mi się doprowadzić do funkcjonowania kamery pod Firefoxem. Chrome i Opery nie sprawdzałem ale myślę ze też będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) Pracujcie nad tym dalej, obywatelu. Bo na OS X nie działa na żadnej przeglądarce. EDIT poranny: nie wiem jak ja się do tego zabierałem wczoraj, ale rano na trzeźwo wszystko działa jak ta lala. Sprawdzone w Safari. Edytowane 27 Marca 2011 przez zgoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 No na linuxie działa - gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Mi na Operze nie loto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 heh po półtora roku "kamerowania" udało mi się doprowadzić do funkcjonowania kamery pod Firefoxem. O Rzeczywiście działa Jak ominąłeś te microsoftowe activixy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 mi też działa tylko ciemno trochę, ale wyświetlacz sterownika rozpoznaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 @Przemo Opera faktycznie nie działa, może za kolejne półtora roku się uda @Elroy Po stronie kamery była zmiana formatu z MPEG-4 na MJPG, banalna sprawa ale wpadłem na to wczoraj po 5 piwie chcąc sprawdzić czy światło w garażu zgasiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 warka 131 lager zabutelkowana 12,2 -> 1,7 alk. 5,4 do refermentacji dodano ok 3,5g glukozy na butelkę. Jutro po południu warzę stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) warka 131 lager zabutelkowana 12,2 -> 1,7 alk. 5,4 do refermentacji dodano ok 3,5g glukozy na butelkę. Chyba kocurek miał rację, zjeżdża jak klasyczny głębokoodfermentowany jasny lager pewnie będzie smaczny, ale to już szczegół Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Tak jeszcze tylko ze 3 razy przefiltrować, spasteryzować . Tą wareczkę wypiłbym z miejsca, dla bezpieczeństwa przelałem do butelek gdyby było w kegach skonsumowałbym je w ciągu tygodnia. Zaczynam żałować że nie zrobiłem więcej tej zimy na chmielach z US. Jutro rozlewam jeszcze jedno American IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zostaw trochę dla bliźnich jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 warka 131 lager zabutelkowana 12' date='2 -> 1,7 alk. 5,4 do refermentacji dodano ok 3,5g glukozy na butelkę.[/quote'] Chyba kocurek miał rację, zjeżdża jak klasyczny głębokoodfermentowany jasny lager pewnie będzie smaczny, ale to już szczegół Nie no w tym wypadku to nie aż tak, bo to typowo raczej z 12 na 2 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) warka 135 Dry Stout- "Czarny Klon" skład pilzneński - 6,2kg płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,8kg jęczmień palony - 0,4kg kawa zbożowa - 1kg Zacieranie 50°C - 20 min. 63°C - 10 min 67°C -30 min 73°C - 20 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki east kent - 30g 70 min. fuggles - 30g 70 min. styrian - 30g 70 min. styrian - 40g 20 min. drożdże Wyeast London ESB Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Chciałem serdecznie podziękować za sąsiedzką wizytę browaru "Siódmy stopień" i wspólne zainaugurowanie sezonu grillowego oraz wspólne warzenie warki nr 134 o gęstości 12blg . Dziękuję i dobranoc bo strasznie wyczerpany jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Również dziękujemy i przepraszamy za wszystko. Ja dzisiaj ledwo żyję, a Paweł jeszcze nie dał znaku życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Widzę że działo sie , oj działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 ... a zaczęło się tak niewinnie od RISa i Portera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Ciekawe jakie piwo wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się