Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

warka 134

Dry Stout

skład

pilzneński - 3,2kg

pale ale - 3,6kg

jęczmień palony - 0,6kg

chocolate - 0,3kg

black-0,3kg

kawowy - 0,1kg

płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,8

 

Zacieranie

50°C - 20 min.

67°C - 45 min

73°C - 15 min.

podgrzanie do 77°C

 

chmielenie/dodatki

target - 20g 70 min.

fuggles - 30g 70 min.

styrian - 30g 70 min.

East Kent - 20g 20 min.

 

 

 

drożdże

Wyeast London Ale

 

blg początkowe 12°

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pracujcie nad tym dalej, obywatelu. Bo na OS X nie działa na żadnej przeglądarce. :)

 

EDIT poranny: nie wiem jak ja się do tego zabierałem wczoraj, ale rano na trzeźwo wszystko działa jak ta lala. Sprawdzone w Safari.

Edytowane przez zgoda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Przemo

 

Opera faktycznie nie działa, może za kolejne półtora roku się uda :)

 

@Elroy

 

Po stronie kamery była zmiana formatu z MPEG-4 na MJPG, banalna sprawa ale wpadłem na to wczoraj po 5 piwie chcąc sprawdzić czy światło w garażu zgasiłem :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 131 lager zabutelkowana 12,2 -> 1,7 alk. 5,4

do refermentacji dodano ok 3,5g glukozy na butelkę.

Chyba kocurek miał rację, zjeżdża jak klasyczny głębokoodfermentowany jasny lager :beer: pewnie będzie smaczny, ale to już szczegół :beer:

Edytowane przez przemo70
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak jeszcze tylko ze 3 razy przefiltrować, spasteryzować . Tą wareczkę wypiłbym z miejsca, dla bezpieczeństwa przelałem do butelek gdyby było w kegach skonsumowałbym je w ciągu tygodnia.

Zaczynam żałować że nie zrobiłem więcej tej zimy na chmielach z US. Jutro rozlewam jeszcze jedno American IPA.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 131 lager zabutelkowana 12' date='2 -> 1,7 alk. 5,4

do refermentacji dodano ok 3,5g glukozy na butelkę.[/quote']

Chyba kocurek miał rację, zjeżdża jak klasyczny głębokoodfermentowany jasny lager :beer: pewnie będzie smaczny, ale to już szczegół :tort:

Nie no w tym wypadku to nie aż tak, bo to typowo raczej z 12 na 2 °Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 135

Dry Stout- "Czarny Klon"

skład

pilzneński - 6,2kg

płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,8kg

jęczmień palony - 0,4kg

kawa zbożowa - 1kg

 

Zacieranie

50°C - 20 min.

63°C - 10 min

67°C -30 min

73°C - 20 min.

podgrzanie do 77°C

 

chmielenie/dodatki

east kent - 30g 70 min.

fuggles - 30g 70 min.

styrian - 30g 70 min.

styrian - 40g 20 min.

 

 

 

drożdże

Wyeast London ESB

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chciałem serdecznie podziękować za sąsiedzką wizytę browaru "Siódmy stopień" i wspólne zainaugurowanie sezonu grillowego oraz wspólne warzenie warki nr 134 o gęstości 12blg :tort: . Dziękuję i dobranoc bo strasznie wyczerpany jestem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.