elroy Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 W galerii pojawiło się zdjęcie nowej wersji kociołka lidlowego w wersji z LCD Jakie doświadczenia z jakością utrzymania temperatury? To dalej ten sam klasyczny termostat, czy coś nowego ? Zdjęcie: @Atebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Wydaje mi się że czym mniej elektroniki w takich urządzeniach, tym lepiej. Makaron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Rozbiorę obfotografuję i zamieszczę fotkę z opisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Wydaje mi się że czym mniej elektroniki w takich urządzeniach, tym lepiej. Nie koniecznie, wszystko zależy od jakości użytych podzespołów i wykonania. Teoretycznie kontrola temperatury powinna być lepsza, pytanie jest tylko czy to taki bajer wizualny i czy rzeczywiście jest ta kontrola przez elektronikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dider Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Atebo gdzie kupiłeś i ile kosztował kociołek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 170zł allegro Temperaturę ustawioną utrzymuje b.dobrze. Pokazuje na wyświetlaczu kiedy grzeje a dogrzewanie robi płynnie nie załancza od razu pełnej mocy grzałek. Po niedzieli jak dojadą słody popełnię w nim jakieś zacieranie i zo batrzymy co to jest warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 A jaki to model, pamiętasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Nie mam go teraz w domu. Szukalem takiego w necie i nigdzie nie znalazłem. Po niedzieli mogę podać jak będzie na obudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojosik Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 A jaki to model, pamiętasz ? To chyba Automat do pasteryzacji SEAD 1800 A1. Tu jest instrukcja: http://www.kompernass.com/pages/index.php?page=1%2C2%2C1%2C1&lang=pl&product=1118 elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre356 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Po niedzieli jak dojadą słody popełnię w nim jakieś zacieranie i zo batrzymy co to jest warte. no i jak zacieranie ? taki sam zakupiłem ale jeszcze w nim nie zacierałem. Daj znać pozdrawiam Elvis44 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidb Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Kolego Atebo, jakie efekty? no i gdzie go można zakupić? Edytowane 21 Marca 2013 przez dawidb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekotechnika Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 efekty ? 1 miejsce w stoucie w IV PKPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Tak sobie myślę o tych kociołkach i mam wątpliwość: Jeżeli na dnie zamontujemy filtrator z rurki miedzianej, to nie będzie się zacier przypalał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Tak sobie myślę o tych kociołkach i mam wątpliwość: Jeżeli na dnie zamontujemy filtrator z rurki miedzianej, to nie będzie się zacier przypalał? A czym się różni sam zacier od zacieru z rurką? Moim zdaniem rurka leżąca na dnie będzie dodatkowym materiałem do oddawania ciepła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Tym, że mieszająć zacier bez rurki, albo z oplotem wzruszamy cały zacier. A mieszając zacier z rurką zostaje nam przy dnie gęsty zacier, którego nie będziemy mieszać, bo nie pozwoli nam na to filtrator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie dajmy się zwariować, ruszając zacierem nad rurką siłą rzeczy ruszą się całością " masy " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 A co sadzicie o czymś takim http://wyprzedazrtvagd.pl/4414-automat-do-pasteryzacji-weck-model-wat24a.html bo kociołków z lidla nie znalazłem na ta chwile, tylko ta cena niezbyt ciekawa Bili881 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Moim zdaniem dobra cena jak na 30L z nierdzewki. Mam podobny zobacz u mnie w galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Właśnie dostałem gazetkę z Lidla i chcę przekazać wiadomość, garnki z wyświetlaczem będą w sprzedaży od poniedziałku 22.07. Cena 249,- zł http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=aZnyVp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Już był post na ciekawe aukcje: http://www.piwo.org/topic/1069-ciekawe-aukcje-na-allegro/page__st__3420?do=findComment&comment=217422 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 W kociołku można zacierać, to jasne, ale co z chmieleniem? Widełki 30°C-100°C każą myśleć o takiej możliwości, ale jak faktycznie sprawa wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zacieranie, gotowanie na kociołku to nie problem. Wielu piwowarów go używa z powodzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Nie wiem jak w wersji z LCD, w tej bez by utrzymać ciągłe wrzenie trzeba było zmienić umiejscowienie czujnika temperatury by ochrona przed przegrzaniem nie wyłączała grzałek. No i przy tych 1800W zagotowanie 25-27l brzeczki czasem potrafi trochę trwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Więc warto kupić? Czy lepiej cos tańszego poszukać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Wg mnie cena przystępna jak na kociołek z 3 letnią gwarancją bez kosztów przesyłki. Jedynym problemem jest właśnie czujnik temperatury. Obstawiam, że ruszenie tego może być przyczyną utraty gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi