Pieron Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Warka 234 - Wędzone 13°Blg z dnia 1 grudzień 2011r. Rozlano do kega i butelek (6g glukozy/l). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Warka 244 Koźlak pszeniczny 15,4°Blg z dnia 17 grudnia 2011r. Przelałem wczoraj na cichą. Zeszło na 3,2°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 To ty sie teraz Adam bedziesz nazywał: Wesołych Świąt? zgoda 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 To ty sie teraz Adam bedziesz nazywał: Wesołych Świąt? Jeszcze ma 2 życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Chyba jedno, ale mam ciągle niezmierną ochotę zablokować Adasiowi to na stałe Uroczo to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Ale jesteście. już po Świętach więc zmieniam futerko. elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 247 - Imbirowe 11°Blg z dnia 27 grudnia 2011r. Składniki: - pilzeński 4,4 kg; - karmelowy jasny 0,6kg; - tradition 40g; - sok z świeżo tartego imbiru 200g; - drożdże 3944 Witbier Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 20'; - 72°C - 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - 25g; - 45' - 15g; - 55' - chłodzenie. Edytowane 29 Grudnia 2011 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 fotkę w profilu też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Odświeży mu się z automatu za parę chwil, ew możesz eksmitować Mikołaja przez CTRL+F5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Warka 243 - Jasne 11,2°Blg z dnia 15 grudnia 2011r. Przelane na cichą. Zeszło na 3,6°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Pieronie,synek jakiś ty gryfny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Pieronie,synek jakiś ty gryfny. No od razu widać że Wesołych Świąt a nie pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 248 - Dry Stout 10°Blg z dnia 28 grudnia 2011r. Składniki: - pale ale 3kg; - monachijski 1kg; - czekoladowy 0,2 kg; - jęczmień palony 0,35kg - tradition 35g; - drożdże 1084 Irish Ale Zacieranie: - 52°C - 10'; - 67°C - 90'; - 72°C - 20'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 0' - całość; - 60' - chłodzenie. Edytowane 29 Grudnia 2011 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 (edytowane) W anzugu w tygodniu? To w czym Cię chopie pochowają? Edytowane 28 Grudnia 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Pieron będzie wiecznym piwowarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Kurnka, o czym Wy to gadacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Kurnka, o czym Wy to gadacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Warka 247 - Imbirowe z dnia 27 grudnia 2011r. Wyszło 11°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Warka 248 - Dry Stout 10°Blg z dnia 28 grudnia 2011r. Wyszło 10°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Warka 244 Koźlak pszeniczny 15,4 Blg z dnia 17 grudnia 2011r. Zszedł na 2,8°Blg i ma 7,1% alk. Rozlano do kega i butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Warka 249 - Herkules z dnia 30 grudnia 2011r. Składniki: - pilzeński 5,1 kg; - herkules 295g; - drożdże 2112 California Lagier Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - 20'; - 72°C - 50'; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 10' - 200g; - 55' - 50g; - 65' - 45g; - 70' - chłodzenie. Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Warka 249 - Herkules z dnia 30 grudnia 2011r. Składniki: - herkules 295g; Przynajmniej przypadkowi przechodnie nie wypiją. Będzie siekiera. Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Przynajmniej przypadkowi przechodnie nie wypiją. Będzie siekiera. Może i tak. Ostatnio miałem też 106 IBU i też 300g na 43l. Teraz będzie raz więcej i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jutro jak już ochłodnie sprawdzę litraż, wagę i wyliczę IBU i się zapoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) O ja pier... 200g Herkulesa na godzinę chmielenia! Pierońskie będzie do piwo! - 72°C - 500'; Długa przerwa... Ostatnio miałem też 106 IBU i też 300g na 43l. Teraz będzie raz więcej i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ten Herkules ma 16% a-k! Przy założeniu 25l nastawu, 200g na godzinę chmielenia da nie 100 a prawie 400IBU! Przynajmniej teoretycznie, bo podobno powyżej 100IBU już goryczka jest na tyle duża że ciężko poznać czy to 200 czy 400IBU... Adamie, piszę się na buteleczkę. Tylko proszę: małą buteleczkę. Edytowane 30 Grudnia 2011 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Dzięki, przerwa była 50'. Po wsypaniu chmielu do gotującej się brzeczki nagle brzeczka stała się zielona. Dodam, że poprzednio jak warzyłem chmiel był w woreczku, tym razem obyło się bez woreczka. Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się