GB... Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Moja to jak się nazywa? "kibelku" czy w "pomniku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Moim zdaniem wędzenie generatorem to jest tak ja byś do diesla dolał benzyny, jakoś w tym nie czuję blusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Dymienie za pomocą DG: efekt Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 to jest tak ja byś do diesla dolał benzyny rozwiń myśl bo chyba za tępy jestem żeby zrozumieć to porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Moja to jak się nazywa? "kibelku" czy w "pomniku" Twoja to Mobil 1 extreme power fogger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 rozwiń myśl bo chyba za tępy jestem żeby zrozumieć to porównanie Dla mnie to jest tak jakbyś popędzał.... naturę, wynik może ten sam ale sztuka cierpi!!! Wędzenie to cztery - pięć godzin towarzyskiej rozpusty..... piwko, kieliszeczek, i inne swawole, obejrzeć,spróbować żaru dopilnować i inne takie tam Generator to profesjonalna robota jest..... oczywiście moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dla mnie to jest tak jakbyś popędzał.... naturę, wynik może ten sam ale sztuka cierpi!!! DG nie popędza natury, IMHO zwalnia tylko z wykonywania uciążliwych operacji. Wędzenie to cztery - pięć godzin towarzyskiej rozpusty..... piwko, kieliszeczek, i inne swawole, obejrzeć,spróbować żaru dopilnować i inne takie tam przy zastosowaniu DG nie ma zakazu robienia czegokolwiek a wręcz mamy więcej wolnego czasu Generator to profesjonalna robota jest..... profesjonalna nie profesjonalna, tanim i łatwym sposobem uzyskuje się to samo przy zdecydowanie mniejszym nakładzie pracy itd. anmar i anteks 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Generator to profesjonalna robota jest..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Powiem tak - zakłady mięsne mówią to samo- nie m a różnicy to po co przepłacać, psiukniemy farbką i będzie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja mówię o przyjemności wędzenia ty o efektach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Surprise, ja też mówię o przyjemności takiej postaci wędzenia (widocznie inaczej definiujemy pojęcie przyjemności) - temat mogę rozwijać, ale mi się nie chce. Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Powiem tak - zakłady mięsne mówią to samo- nie m a różnicy to po co przepłacać Nie, ja wiem z czego robię, a jeśli chodzi o ZM to nic nikt nie wie Ja mówię o przyjemności wędzenia jakoś mam wrażenie, jakbyśmy pisali w różnych językach. Wg mnie, jeśli chodzi o przyjemności to wspominałeś jedynie o jakichś w związku z wędzeniem. Jeśli doglądanie wędzarni traktujesz jako przyjemność to przy zastosowaniu DG również możesz wszystkiego cały czas doglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ale przyznacie, że DG Coope rs w wykonie Maria to mistrzostwo świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Zaprawdę powiadam wam, nic więcej nie trzeba. Zacytuje "klasyka" (mojego szwagra ) rura w rurę i h..j Zrębek wędzarniczych kilka garści i jedziesz z koksem... Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) przyznacie, że DG Coope rs w wykonie Maria to mistrzostwo świata przyznajemy, a kolejne modele "bolidów F1" są już od dłuższego czasu opracowywane w biurach projektowych kilku zaprzyjaźnionych forumowiczów. Co prawda żaden nie ma dostępu do tunelu aerodynamicznego z NASA, ale prace idą pełną parą i są daleko zaawansowane. Oczywiście za przykładem firmy od nadgryzionego jabłuszka, wszystko mamy już dawno opatentowane (nawet dym). Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 http://www.piwo.org/topic/11784-wedzenie-kielbaski/page__st__40 Ja tam uważam, że moje to druga liga jest dopiero ale czas który spędziłem przy tym to już ekstraklasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 No i tak ma być nie ważne w czym, ważne żeby była frajda i dobry efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 otóż to ... smacznego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wędziłem do tej pory tradycyjne, człowiek jest przykuty na wiele godzin przy wędzarni żeby temperatura była na odpowiednim poziomie.Skoro są nowsze możliwości wędzenia trzeba wypróbować i taki mam zamiar.Szczególnie zimą kiedy jest zimno kurczowe stanie przy wędzarni jest kłopotliwe i tu z pomocą przychodzi generator dymu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Masz rację, ja też sobie nie wyobrażam wędzenia bez dymogeneratora. Jak wędzę np. metkę na zimno i siedzieć 8-10 godzin, żeby wędzić zimnym dymem. Dymogenerator robi swoje, a ja swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Moim zdaniem wędzenie generatorem to jest tak ja byś do diesla dolał benzyny, jakoś w tym nie czuję blusa Z całym szacukiem , kolego nie wiesz o czym piszesz . Nie znam a ni jednego zadymiacza który by miał generator dymu , przy czym nabył owy świadomie i mówił że to coś tam pogarsza . Mało tego to jest to co znacznie polepsza jakość i POWTARZALNOŚĆ wyrobów . A pie.... o procesie nigdy nie używając GD to miedzy bajki można włożyć . Jak zależy na procesie to gril czy ognisko dla ciebie . W wędzeniu nie chodzi tylko o sedzeniu przy beczce z butelką piwa w ręku i gadaniu o du... . Równie dobrze można takie teorii do piwowarstwa kleić że uj ze smakiem waZen processsssss . Dla mnie wedzarka to narzedzie do uzyskania wyrobów o kreślonych cechach , i czym to narzędzie jest precyzyjniejsze i jeszcze pozwala zaoszczędzić czas polepszająć jakośc tym lepiej http://www.fotosik.p...a9fb1fbd66.html http://www.fotosik.p...fb55996df8.html http://www.fotosik.p...66f53b7aa8.html http://www.fotosik.p...3d12bc2ce4.html Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Pięknie równomiernie uwędzone kiełbaski! Pytanie czy do zasilania GD w powietrze wystarczy taka pompka do pompowania materacy? Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) U mnie mocny ciąg grawitacyjny ( komin 18m wędzarka w piwnicy ) , wsysa dym jak odkurzaczem , dla tego reguluję przymykająć zasłonkę rurki wyciągowej . Dodatkowo wstwiony wentylatorek dla cyrkulacji dymu w komorze wędzarniczej ( bardzo wazny element ) . Temp. w wedzarce podtrzymywana grzałką elektrzyczną i sterownikiem temperatury . W blizszym czasie parę patentów dołożę żeby uławić życie jeszcze bardziej . Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Czy mój mobil1, drewniana konstrukcja czy generator dymu, trąbka, ma wyjść pyszna kiełbaska wędzona i tyle. Niedawno zapytałem użytkownika na forum, (pękła Mu łyga) 'czy ma mieszadło na garze', jakieś były odp. Też trąbka, czy buja się łygą, mieszadłem, Hermsem albo plum z puszki, piwo ma być dobre i tyle. Kiełbaski na święconki wyszły mi b.dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Pytanie czy do zasilania GD w powietrze wystarczy taka pompka do pompowania materacy? Nawet za mocna. My używamy pompki akwarystycznej z płynną regulacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi