Skocz do zawartości

Które piwa są regionalne, a które tylko takie udają?


kostek

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w Trójce był wywiad z pewnym właścicielem regionalnego browaru i dziennikarz był w wielkim szoku jak piwowar podważył jego zdanie na temat tego ile rynku mają małe browary i ze jest to mniej niz 1%. Myślał pewnie ze perła to regionalne a dębowe z beczek :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie do końca był zdziwiony, chodziło bardziej o to czemu browary, które nie są regionalne bo np. perłę, łomżę i czarnków kupisz w całej Polsce używają tej nazwy skoro od dawna przeszły już do masowej produkcji. Koleś nie był piwowarem tylko przedstawicielem browaru Zawiercie ;) Więc to też różnica mała w tym co piszesz :P

 

Bardziej to pasuje do wieści z krajowej sceny piwowarskiej ;) Nie trzeba chyba osobnego tematu!

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

czasem trzeba sporo się naszukać, żeby znaleźć autentyczne regionalne piwo, które zachowuje ciągłość tradycji. wczoraj piłem u kumpla zwierzyniec pils. jest przygotowywane z lubelskiego chmielu oraz wody.

:lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wczoraj piłem u kumpla zwierzyniec pils. jest przygotowywane z lubelskiego chmielu oraz wody.

No nieeee, przeciesz żółć bydlęca też tam musi być, no bo skąd by piwo brało goryczkę i kolor??? lol Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.