rabbek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 na deszczówkę dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 na deszczówkę dobry dla początkującego będzie w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 no ale tak poobijany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 bez jaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepa79 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 'raz uzywany na pielgrzymce' - kamienie w nim gotowali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 ale nie napisał jak używany na pielgrzymce ,może na nim grali jak na perkusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 ale nie napisał jak używany na pielgrzymce ,może na nim grali jak na perkusji W środku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Cześć. Jesteście pewni że wszystko to obicia a nie przypalenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Jaka dyskusja nad garem, dajcie spokój jak ktoś będzie chciał to kupi go.. W tej cenie uznałem że to w miarę atrakcyjna oferta, a rozbawiło mnie po pielgrzymkowa wyprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Idealny do klasztorniaków anmar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 za pięć dyszek warto,szczególnie jeśli ktoś nie jest do końca pewny czy to hobby mu się spodoba albo pędzie robił jedną warkę na 2 miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 to łatwiej chyba od kogoś pożyczyć garnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 od kogoś pożyczyć garnek nie no jasne, każdy z moich znajomych ma garnek min. 25l, tylko ja taka sierota musiałem sobie taki dokupić Jarzyn_waleczny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasuh Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zapomnijcie o tym zerdzewiałym garnku, no chyba że ktoś chce opracować nowy styl piwa żelazowe, albo bawić się w malowanie garnka specjalną farbą do emalii. Znalazłem natomiast ciekawy młynek żarnowy: http://allegro.pl/zarnowy-mlynek-do-kawy-zelmer-typ-244-i4330986636.html . Myślę że do niedużej ilości słodu by wyrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zapomnijcie o tym zerdzewiałym garnku, no chyba że ktoś chce opracować nowy styl piwa żelazowe, albo bawić się w malowanie garnka specjalną farbą do emalii. Znalazłem natomiast ciekawy młynek żarnowy: http://allegro.pl/za...4330986636.html . Myślę że do niedużej ilości słodu by wyrobił. Moim zdaniem szkoda się bawić w coś takiego. Zbyt mała wydajność. Ile tam wchodzi? Pół szklanki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 od kogoś pożyczyć garnek nie no jasne, każdy z moich znajomych ma garnek min. 25l, tylko ja taka sierota musiałem sobie taki dokupić ze znajomych może nie ale jak byś popytał w rodzinie to się okaże , że taki 26 litrów większość ma bo w nich pasteryzowali weki kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 jak byś popytał w rodzinie to się okaże , że taki 26 litrów większość ma bo w nich pasteryzowali weki kiedyś no to ta moja rodzina to jakaś dziwna bo nikt takiego gara już nie ma ale to pewnie dlatego, że niewielu już starszych ode mnie w niej zostało Nie no spox ktoś tam miał, ale tylko dlatego, że nadal używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dr2,mam chyba tą samą rodzinę u mnie 8L maks co mieli Zapomnijcie o tym zerdzewiałym garnku, no chyba że ktoś chce opracować nowy styl piwa żelazowe dostał byś piwo z tego i innego gara i byś pewnie nie poznał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Dr2,mam chyba tą samą rodzinę u mnie 8L maks co mieli Zapomnijcie o tym zerdzewiałym garnku, no chyba że ktoś chce opracować nowy styl piwa żelazowe dostał byś piwo z tego i innego gara i byś pewnie nie poznał Jestem tego samego zdania. Również mam troszkę ubytków w emalii i jak na tą chwilę zero oznak jakiejkolwiek żelazistości, metalowch posmaków. Piwa wychodzą takie jakie powinny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 może pic w tym że wychodzi wtedy gdy jest fermentowane w tanku z odpryskami a może warzenie nie wpływa na posmak żelaza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoff Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) edit @up ?Ja też warzę piwo w garnku 30L w którym dno jest pokryte ok 4-5 odpryskami emalii (każdy po ok. 1cm^2). Brak metalicznego posmaku itp. a 2 pierwsze warki robiłem w nierdzewce 20L więc jakiś porównanie mam. Witam. Od jakiegoś czasu szukałem fajnego szkła do piwka i mam kilka promocji: Pierwszy pokal 385ml w zawrotnej cenie 2,99zł (Agata Meble, Agata Home) Drugi 460ml (te same które 6 sztuki w ikei kosztują 60 zł) 5zł i 5,90zł odpowiednio w Piotrze i Pawle oraz Agata meble, Agata home. Może komuś się przyda Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Scoff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 jeśli chodzi o szkło do piwa to snifery,pokale i tulipy mają w PEPKO ,takie sklepy ze wszystkim,nie wiem jak ich sieć w polsce wygląda,ale w warszawie i okolicy jest kilka,szkło kupowałem po 1,99 i po 2,49 ,jest naprawdę fajne jak za tą cenę grube ale nie idealnie gładkie,ale za tą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 A jakie pojemności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 A jakie pojemności? Wszystkie jakie do tej pory tam spotkałem (za wyłączeniem takich prostych kufli) miały pojemności mniejsze niż 0,5L, tak pomiędzy 0,33-400ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celdur Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Garnek elektryczny - 100zł Garnek 50l - 200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi