jac007 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Widzę osad na dnie, na następnej fotce, która pokazuje całe dno bez kratki.. To jest osad nie bądż śmieszny ,no chyba że to twój garnek i go chcesz komuś wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Przecież napisał że to osad. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) To jest osad nie bądż śmieszny ,no chyba że to twój garnek i go chcesz komuś wcisnąć. Wg mnie to Ty jesteś śmieszny EDIT 1. to nie mój gar 2. nie znam człowieka, który to sprzedaje 3. używam od ponad 100 warek 2 takich garów i raczej wiem jak one mogą wyglądać 4. może jestem stary, ale nie jestem jeszcze ślepy 5. cudów nie ma i za taka cenę w lepszym stanie takiego gara się nie kupi (no chyba, że od babci niemki co płakała jak sprzedawała, a gotowała w nim tylko raz w roku na święto jakie) Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Podpisuję się pod Dr2. Używam takiego garnka jeśli nie od 100 warek to na pewno bardzo długo. Takie dno to osad, mój wygląda bardzo podobnie. Uszczerbiona emalia w nim wygląda na czarne lub mocno rdzawe kropki, na pewno nie tak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) ... chciałem wrzucić wczoraj ale potem zacząłem licytować i dziś mi się już cena nie podoba http://allegro.pl/show_item.php?item=6621436300 Edytowane 2 Grudnia 2016 przez ras13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 z takim odpryskiem i za 100zł ? poszaleli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 z takim odpryskiem i za 100zł ? poszaleli Kolega ras13 zareklamował na forum i się piwowarzy rzucili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekm Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 z takim odpryskiem i za 100zł ? poszaleli Wyklepie się ;-) passata po koziołkowaniu da się to i taki garnek naprawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Garnki 50l ze stali nierdzewnej w tym na indukcję za 250zł http://allegro.pl/garnek-z-pokrywka-50-l-pojemny-duzy-indukcja-9193-i6615121151.html Nie wiem co to warte, zastanawiam się nad takim do przerobienia na kadź zacierno-filtracyjną. Zaryzykowałem i kupiłem ale 98 litrowy. Wydaje się że warto. Tu wstawiłem zdjęcia tego co dotarło. http://www.piwo.org/topic/8967-porady-przy-zakupie-garnka/page-14?do=findComment&comment=422448 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Takie oto informacje otrzymałem od sprzedawcy, nie wiem czy prawdziwe czy też nie: "garnek został wyprodukowany w Chinach. Dno w miejscu napisu nie jest idealnie płaskie. Producent nie podaje informacji o grubości ścianek garnka. jest to stal nierdzewna, produkty wysyłane są nowe zapakowane w oryginalne opakowanie" "tak , jest to garnek , który sprzedajemy." - na pytanie czy zdjęcia w aukcji przedstawiają sprzedawany garnek Mi to wygląda na jakiś towar drugiego gatunku, cena jest podejrzanie niska. Niby produkt można zwrócić, ale w obie strony trzeba zapłacić koszty przesyłki. Gdyby nie to dno, które nie jest płaskie to bym pewnie zaryzykował, bo i tak planuję to przerobić na kadź zacierno-filttracyjno-warzelną, a chciałem tego użyć do podgrzewania w konfiguracji grzałki+płyta indukcyjna. @Erikos I jak możesz odnieść się do tego wpisu? Szczególnie do Dno w miejscu napisu nie jest idealnie płaskie. Może sprzedawca miał co innego na myśli?! Może dno nie jest idealnie gładkie!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Troszkę mi zeszło bo byłem to sprawdzić. Nie wiem czy dokładnie to mieli na myśli ale przyłożyłem do zewnętrznej strony dna po przekątnej listwę i środkiem jest minimalny prześwit. Pewnie bym tego nawet nie zauważył gdybyś nie zapytał. Prześwit czyli różnica między krawędziami kapsuły, a jej środkiem jest z pewnością poniżej 1mm do wewnątrz garnka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Poniżej 1 mm. To tylko może być ważne dla indukcji. Ale wg mnie nie powinno mieć większego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eltomek Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Tu to chyba ja wprowadziłem małe zamieszanie pytając sprzedawcę o to czy dno jest płaskie, a mając na myśli właśnie powierzchnię przylegającą do płyty indukcyjnej, dzięki @Erikos za sprawdzenie no i przede wszystkim za relację po zakupie. Wygląda, że to całkiem fajna oferta. @PiwoLab, czy możesz się wypowiedzieć czy wg Ciebie do dna garnka (od środka) będzie można dospawać podstopnicę/centrownik do mieszadła z nierdzewki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Żeby nie robić offtopa z tym garnkiem proponuję przenieść się do http://www.piwo.org/topic/8967-porady-przy-zakupie-garnka/page-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 To chyba najtańsze oferty nowych z gwarancją kociołków. Może komuś się przyda: http://allegro.pl/warnik-garnek-do-pasteryzacji-severin-piwa-wina-i6572501675.html?reco_id=d8ad7ef5-bab3-11e6-9597-024698fc8c20&ars_rule_id=201&ars_socket_id=30&ars_source=ars http://allegro.pl/garnek-do-pasteryzacji-podgrzewacz-warnik-i6533612346.html?reco_id=d8ad7ef5-bab3-11e6-9597-024698fc8c20&ars_rule_id=201&ars_socket_id=30&ars_source=ars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Jeżeli ktoś jest zainteresowany mam na sprzedaż 2 takie garnki w cenie 190 złotych. Koszt przesyłki 15 złoty kurier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Jeżeli ktoś jest zainteresowany mam na sprzedaż 2 takie garnki w cenie 190 złotych. Koszt przesyłki 15 złoty kurier. Doprecyzuj który model, severin czy clatronic?Nówki sztuki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli_szpak Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) To chyba najtańsze oferty nowych z gwarancją kociołków. Może komuś się przyda: http://allegro.pl/warnik-garnek-do-pasteryzacji-severin-piwa-wina-i6572501675.html?reco_id=d8ad7ef5-bab3-11e6-9597-024698fc8c20&ars_rule_id=201&ars_socket_id=30&ars_source=ars http://allegro.pl/garnek-do-pasteryzacji-podgrzewacz-warnik-i6533612346.html?reco_id=d8ad7ef5-bab3-11e6-9597-024698fc8c20&ars_rule_id=201&ars_socket_id=30&ars_source=ars Takie kociołki to są w Kauflandzie za 139,99zł A dokładnie te z pierwszego linka. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez marceli_szpak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Widziałeś je osobiście? Bo z tego co wiem nie w każdym kauflandzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marceli_szpak Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Widziałeś je osobiście? Bo z tego co wiem nie w każdym kauflandzie. Widziałem. Jest ich kilka. Może i nie w każdym, ale w elbląskim są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ja kupiłem taki za 139.99 w radomskim Kauflandzie. Już po zakupie zacząłem się zastanawiać, czy to że element grzejny nie jest schowany pod dnem, będzie powodować przypalanie słodów albo czy się szybko nie porysuje/zniszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Trzeba uważać tylko przy zacieraniu - ak będziesz mieszał przy podgrzewaniu, to nic się nie przypali. Przy gotowaniu to już w ogóle zostawiam gar i się "samo robi" - nawet mieszać nie trzeba. Nigdy nic mi się w nim nie przypaliło. PS. To tylko 1800W (swoją drogą troszkę za mało - na taki gar fajnie by się z 2200W sprawdziło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 W kauflandzie w łodzi na wróblewskiego nie ma kociołków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajker Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 W kauflandzie w łodzi na wróblewskiego nie ma kociołków Na Zgierskiej też nie było... przynajmniej w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Już po zakupie zacząłem się zastanawiać, czy to że element grzejny nie jest schowany pod dnem, będzie powodować przypalanie słodów albo czy się szybko nie porysuje/zniszczy. Szybko sprzedaj bo to pewnie jakiś bubel tak tanio kupiłeś (może za 100 to kto kupi tutaj) Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi