Deathhammer Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 To tez swoją drogą, że dużą część piw piwowarów domowych mamy okazję spróbować na warsztatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) @@RapTom, Tomku, z racji że Twój pierwszy raz to wybaczam Na drugi raz proszę dodaj całą lista wraz tym co dodałeś (jeśli kilka sztuk to trzeba dodać tyle samo pozycji) i odejmij jeśli coś wybierasz: Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The WizardBrowar BrewHammer - Mild The WizardBrowar BrewHammer - Centennial Pils Browar BrewHammer - Urbock Tormentor Browar Złotowieniec - WeizenBrowar Rychlak i Syn - Biały KrukBrowar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Cztery Łapy - Oatmeal stoutBrowar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Browar Piwo Pitne - Pywo (pils) Browar Piwo Pitne - Pywo (pils)Browar Czarny Ryś - Schwarzbier Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.) Browar Green Fox - Cascadian Night (CDA) Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) @@RapTom, Tomku, ta BIPA to konkursowa ? II miejsce w III KKPD ? 100% Peated dla raptom i floki będzie w piątek w depozycie. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Tak to ta konkursowa. Jak będzie zapotrzebowanie na więcej, dostarczę. Dzięki za 100% Peated, odbiorę pewnie dopiero po świętach. W piątek rano wyjeżdżam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Wziąłem piwo flokiego i raptom. Wstawiłem swoje 100% Peated. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Centennial Pils Browar BrewHammer - Urbock Tormentor Browar Złotowieniec - Weizen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Browar Piwo Pitne - Pywo (pils) Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.) Browar Green Fox - Cascadian Night (CDA) Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 zostawiłem: Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław x2 (lager wiedeński) pobrałem: black ipa Biały Strug 100% Peated od Wihury Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Centennial Pils Browar BrewHammer - Urbock Tormentor Browar Złotowieniec - Weizen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Browar Piwo Pitne - Pywo (pils) Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław (lager wiedeński) Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław (lager wiedeński) Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.) Browar Green Fox - Cascadian Night (CDA) Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Czarny Ryś - 100% Peated Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) A ja od razu zabrałem: Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Centennial Pils Browar BrewHammer - Urbock Tormentor Browar Złotowieniec - Weizen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3 Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Browar Piwo Pitne - Pywo (pils) Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław (lager wiedeński) Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.) Browar Green Fox - Cascadian Night (CDA) Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRA Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Udało mi się załapać na konkursowe piwko. Będę pisał z pamięci. Barwa ciemna, wysycenie średnie do wysokiego. Goryczka chmielowa, krótka, niezalegająca- przyjemna. W aromacie słodkie owoce, winogron. Piana średnio i drobnopęcherzykowa w formie kożucha utrzymywała się do końca szybkiej degustacji. Znawcą, a tym bardziej sensorykiem nie jestem, ale nie dziwię się, że to piwo zajęło tak wysokie miejsce, i otarło się o wygraną. Było rewelacyjne, degustowane w gronie rodziny smakowało każdemu, a mnie najbardziej. Tomku gratulacje kawał dobrej roboty, dzięki za piwo. Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Na deser mój absolutny faworyt. Piwo, dla którego pędziłem do depozytu. Drugie podejście do 100% peated Wihury, tym razem w ciemniejszej wersji lager. Barwa ciemna, klarowne, pod światło rubinowe refleksy. Wysycenie niskie, goryczka na niskim poziomie, piana szybko zredukowała się do obrączki. Po otwarciu to, co lubię: apteka, bandaże, asfalt, kolej- rewelacja, chociaż nie mogę oprzeć się wrażeniu, że wersja ejlowa była intensywniejsza w aromacie. Tym razem zdania w gronie degustatorów były mocno podzielone, praktycznie smakowało mnie i tradycyjnie żonie. Dzięki za piwo. RapTom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Udało mi się załapać na konkursowe piwko. Będę pisał z pamięci. Barwa ciemna, wysycenie średnie do wysokiego. Goryczka chmielowa, krótka, niezalegająca- przyjemna. W aromacie słodkie owoce, winogron. Piana średnio i drobnopęcherzykowa w formie kożucha utrzymywała się do końca szybkiej degustacji. Znawcą, a tym bardziej sensorykiem nie jestem, ale nie dziwię się, że to piwo zajęło tak wysokie miejsce, i otarło się o wygraną. Było rewelacyjne, degustowane w gronie rodziny smakowało każdemu, a mnie najbardziej. Tomku gratulacje kawał dobrej roboty, dzięki za piwo. Super, że smakowało. Dzięki za recenzje. Jutro dowiozę jeszcze dwie sztuki BIPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Tomek to ja rezerwuję jedną tak jak się umawialiśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.) Barwa: Bursztynowa, piwo lekko zamglonePiana: Wysoka, drobnopęcherzykowa, jasnokremowa, długo się utrzymuje i opada do obrączkiAromat: Początkowo intensywny aromat owoców egzotycznych oraz pomarańczy, przyjemny i orzeźwiający, niestety po jakimś czasie jego intensywność spada i pojawia się dopiero po zamieszaniuSmak: Piwo jest całkiem wytrawne, chociaż obecne są delikatne posmaki karmelowe, słodkawe. Główną rolę w warstwie smakowej odgrywa spora goryczka, o charakterze cytrusowo, trawiastym, jest całkiem wyraźna i przez chwilę pozostaje w ustach. W smaku obecne również akcenty owoców egzotycznych, w tle delikatny alkohol. Piwo jest wysycone na średnim poziomie, co idealnie do niego pasuje - jest dobrze pijalne, orzeźwiające. Ogólnie piwo przyjemne, trochę szkoda tych uciekających aromatów. Z jednej strony solidne, z drugiej dobrze pijalne. Dziękuję za możliwość degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Z wszystkich wersji chyba ta ciemna najmniej mi podchodzi i pewnie do niej nie wrócę, choćby z racji tego żeby wymaga sporo zachodu, palenie słodu w domu to nie przelewki Kolejna 4 wersja (gdzieś na jesień) będzie znowu jasna, z niewielką porcją słodu podpiekanego. Dzięki za ocenę. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wziąłem dwa piwa: Browar BrewHammer - Urbock Tormentor Browar Green Fox - Cascadian Night (CDA) Wojtku, niestety nie znalazłem 100% Peated, albo ktoś zakosił albo się dobrze schowało. Na pewno nie było w skrzynce. Zostawiłem 2xBIPA Browar Biały Strug - Black IPA v.2 (rezerwacja dla Ja2) Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Degustacje i opinie pewnie dopiero na weekendzie. Aktualna lista:Browar BrewHammer - Mild The WizardBrowar BrewHammer - Mild The WizardBrowar BrewHammer - Centennial PilsBrowar Złotowieniec - WeizenBrowar Rychlak i Syn - Biały KrukBrowar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Cztery Łapy - Oatmeal stoutBrowar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier)Browar Piwo Pitne - Pywo (pils)Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław (lager wiedeński)Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.)Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRADomowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRABrowar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki)Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wojtku, niestety nie znalazłem 100% Peated, albo ktoś zakosił albo się dobrze schowało. Na pewno nie było w skrzynce. No problem, wstawie kolejną butelkę jeśli faktycznie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wziąłem zarezerwowane dla mnie (Tomek dzięki) Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Aktualna lista:Browar BrewHammer - Mild The WizardBrowar BrewHammer - Mild The WizardBrowar BrewHammer - Centennial PilsBrowar Złotowieniec - WeizenBrowar Rychlak i Syn - Biały KrukBrowar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Rychlak i Syn - Zakonne Wszechmocne #3Browar Cztery Łapy - Oatmeal stoutBrowar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier)Browar Piwo Pitne - Pywo (pils)Browar Piwo Pitne - Hrabia Zdzisław (lager wiedeński)Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.)Domowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRADomowa Wytwórnia "Dębowa" - #8. IRABrowar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki)Browar Biały Strug - Dubbel Belgijski (FM26 Belgijskie Pagórki) Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Browar Czarny Ryś - 100% Peated Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wojtku, niestety nie znalazłem 100% Peated, albo ktoś zakosił albo się dobrze schowało. Na pewno nie było w skrzynce. No problem, wstawie kolejną butelkę jeśli faktycznie brakuje. Dzięki będę czekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Home Ja2 Brewery - Canis Majoris (AIPA 14,5 blg.) Barwa: Bursztynowa, piwo lekko zamglone Piana: Wysoka, drobnopęcherzykowa, jasnokremowa, długo się utrzymuje i opada do obrączki Aromat: Początkowo intensywny aromat owoców egzotycznych oraz pomarańczy, przyjemny i orzeźwiający, niestety po jakimś czasie jego intensywność spada i pojawia się dopiero po zamieszaniu Smak: Piwo jest całkiem wytrawne, chociaż obecne są delikatne posmaki karmelowe, słodkawe. Główną rolę w warstwie smakowej odgrywa spora goryczka, o charakterze cytrusowo, trawiastym, jest całkiem wyraźna i przez chwilę pozostaje w ustach. W smaku obecne również akcenty owoców egzotycznych, w tle delikatny alkohol. Piwo jest wysycone na średnim poziomie, co idealnie do niego pasuje - jest dobrze pijalne, orzeźwiające. Ogólnie piwo przyjemne, trochę szkoda tych uciekających aromatów. Z jednej strony solidne, z drugiej dobrze pijalne. Dziękuję za możliwość degustacji. Jak na 2,5 miesięczne AIPA to i tak przychylna recenzja. Dzięki Green Fox za ocenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Browar Biały Strug - Black IPA v.2 Barwa: Ciemna, prawie nieprzejrzystaPiana: Wysoka, drobnopęcherzykowa, opadła po kilku minutach do obręczy 3 mmAromat: Ciemne słody, delikatna kawa, prażony słonecznik, chmieleSmak: Słodowość i goryczka na średnim poziomie, lekkie nuty paloności, gładkie, alkohol słabo wyczuwalny. Ogólnie bardzo pijalne, zrównoważone. Moc tego piwa to jego wspaniały balans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jak na 2,5 miesięczne AIPA to i tak przychylna recenzja. Dzięki Green Fox za ocenę. Kurczę, zawsze mi się wydawało, że po takim czasie moje AIPA zyskiwały najlepszy balans Z tymi aromatami, to chyba trochę zależy od tego w którym momencie najwięcej chmielu aromatycznego było dodawane, ale to 100% pewności nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jak na 2,5 miesięczne AIPA to i tak przychylna recenzja. Dzięki Green Fox za ocenę. Kurczę, zawsze mi się wydawało, że po takim czasie moje AIPA zyskiwały najlepszy balans Z tymi aromatami, to chyba trochę zależy od tego w którym momencie najwięcej chmielu aromatycznego było dodawane, ale to 100% pewności nie mam. Rzeczywiście po takim czasie piwo jest już dobrze ułożone, jednak w moich piwach nierzadko po takim czasie można wyczuć skutki utlenienia i ciężko też już o aromaty chmielowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Wojtku, niestety nie znalazłem 100% Peated, albo ktoś zakosił albo się dobrze schowało. Na pewno nie było w skrzynce.No problem, wstawie kolejną butelkę jeśli faktycznie brakuje. Dzięki będę czekał.Coś słabo patrzyłeś. Butelka stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W skrzynce tam gdzie są wszystkie nie było. OK następnym razem będę patrzył lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian120 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 W skrzynce tam gdzie są wszystkie nie było. OK następnym razem będę patrzył lepiej. Witam wszystkich. Z magazynu korzystałem pierwszy raz i pierwszy raz pisze recenzje piwa, nie mam jeszcze tak wyrobionych kubków smakowych jak koledzy wiec opisy będą nadzwyczaj ubogie za co autorów piw przepraszam. Zostawiłem 2 piwa Full Aroma Hops i pobrałem IRA gr000by i Dubbel Belgijski Browar Biały Strug. Niestety degustacja piwa odbyła się po kilku degustacjach innych piw (urodziła mi się córeczka i było świętowanie). Dubbel Belgijski- kolor ciemny, pod światło jakby wiśniowy, w smaku nie było czuć ostrości palonych słodów wchodził dość aksamitnie, czuć nuty kawowo - czekoladowe, dość syte (średnio pełne), goryczka na średnim poziomie fajnie się utrzymywała. Pierwszy łyk dawał mi dziwny posmak jakby kwasowości która po chwili zanikała (mogło być kwaśne?). Ogólnie piwo mi smakowało. IRA z Domowej Wytwórni ,,Dębowej" - sorry gr000by, piwo było pite pod koniec degustacji piw regionalnych i domowych więc za wiele nie napisze. Kolor lekko bursztynowy, w zapachu i smaku czułem mocną słodowość, chmielu prawie nie czułem, wchodziło szybko i gładko. Ogólnie bardzo smakowało. Jeszcze raz przepraszam za tak laickie opisy, przydałby się jakiś kurs sensoryczny bo kiepsko z moim wyczuwaniem smaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Degustacja porównawcza: Black IPA - Browar Biały Strug (#1) i Black IPA - Browar Sędzibeer (#2) Aromat: #1 Na początek uderza bomba chmielowa, głównie żywicza i sosnowa, normalnie jakbym wąchał żywice a nie piwo, w tle nuta cytrusowa oraz trawiasta, czuć także estry oraz ciemne słody #2 Chmiel na poziomie średnim, głównie żywiczny, lekko korzenny i trochę trawiasty, aromat chmielowy pomieszany z wyraźnymi landrynkowymi estrami, przy mieszaniu estry są bardziej wyraźne niż chmiel, w tle ciemne słody Wygląd: Obie wersje czarne, praktycznie nieprzejrzyste, ładna drobnopęchrzykowa beżowa piana, pozostaje i świetnie klei szkło Smak: #1 Podbudowa słodowa odpowiednia, balans przesunięty w stronę chmielu, nuty ciemnych słodów, smak chmielu, wyraźna kwaskowość #2 Słodowość odpowiednia, balans przesunięty w chmiel, estry, nuty ciemnych słodów, lekka paloność i ziemistość Goryczka: #1 Goryczka mocna, przyjemna, krótka, zalega naprawdę bardzo minimalnie #2 Goryczka mocna, wyraźnie zalega, lekko łodygowa Odczucie w ustach: #1 dość mało ciała ale jak dla mnie idealnie, delikatne musowanie, dość gładkie, finisz delikatnie cierpki #2 średnie ciało, wysycenie idealne, szorskie, cierpkie i ściągajace Ogólnie: #1 Piwo idealnie zbalansowane z wyraźnym i mocny aromatem chmielowym, do tego świetna jakość goryczki #2 Ogólnie piwo jest dobre, aromat mógłby być wyraźniejszy o czym piwowar wie, trochę za dużo estrów oraz zbyt zalegająca łodygowa goryczka przez co piwo traci na wartości Dziękuje piwowarom za piwa. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez WiHuRa RapTom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dzięki za recenzję. Cały czas zastanawia mnie brak ciała i wodnistość w tym piwie. W metryczce konkursowej też była ta uwaga. Piwo z 16,5 zeszło do 4,0 blg (górna granica stylu). Raczej bałem się, że będzie za treściwe i słodkie. Ale mam już pomysł na drobną modyfikację receptury w stronę większej ilości "ciała" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi