wena Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Myślę, że ta kiełbaska była super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Co jakiś czas wędzę kiełbaskę, żeberka, wczoraj boczek (wyszedł rewelacyjny) oraz dymię ziarno do piwa. Drugi raz do kiełbaski z przepisu ze starej książki dodałem pysznej przyprawy -rozmaryn- oraz odrobinę soli czosnkowej. W Kielcach był jarmark na Sienkiewce i akurat były przyprawy, świeże z woreczków. Kupiłem . 'Polujcie' na takie przyprawy, aromat dużo mocniejszy niż z torebek sklepowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Weekendowe wędzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 To wąskie to polędwica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Polędwica wieprzowa tylko wędzona. Nie parzę polędwicy w środku jest bardzo krucha. Do piwka jedna polędwica 3 piwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 To nie jest polędwica, tylko polędwiczka wieprzowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 To nie jest polędwica, tylko polędwiczka wieprzowa. Jak zwał , tak zwał , na mój gust za mocno podgrzana , to mięsko wyśmienicie smakuję na pół surowo . W środku 60C maks . Tam widać że przekroczyło 68C . Ale to sprawa gustu . Ładnie wygląda z zewnątrz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Polędwiczka wieprzowa, która chyba jest na zdjęciu powinna być (wg mnie i nie tylko) wędzona na zimno. Wędzenie na zimno to max. 30 st. Najlepiej do 25 st.C. Do tego jeszcze odpowiednie peklowanie i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Polędwiczka wieprzowa, która chyba jest na zdjęciu powinna być (wg mnie i nie tylko) wędzona na zimno. Wędzenie na zimno to max. 30 st. Najlepiej do 25 st.C. Do tego jeszcze odpowiednie peklowanie i jest super. Wędzenie na zimno to inna bajka , dojrzewające szynki , kiełbasy , super , polendwiczka na ciepło mnie smakuję bardziej , ale warunek nie ścięte białko . Ale to sprawa gustu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Słuszna uwaga to polędwiczka wieprzowa. Ja ćwiczyłem już pare wariantó. Wędzenie na zimno , parzenie , nie parzenie , podpiekanie. Zdecydowanie najlepiej smakuje dla mnie i rodziny wędzona na ciepło nie parzona. Krucha w środku połykana w zasadzie na poczekaaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Na tym właśnie polega nasza siła. każdy może zrobić tak jak mu najlepiej smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Dziś po małej modernizacji wędzarnię przepaliłem, odymiłem oraz na węglach po kilku godzinach testowania upiekłem ziemniaki. Zalałem pszenicę do kiełkowania i chyba w piątek wysuszę/uwędzę. W następną sobotę wędzenie kiełbaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Kabanosy chyba nie zdążą się wysuszyć, bo polędwiczka nie przetrwała trzech godzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 coś grubawe te kabanoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Strzewa jakie były takie były, ale mają odchudzanie przez suszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Kabanosy chyba nie zdążą się wysuszyć, bo polędwiczka nie przetrwała trzech godzin Jejski, otwierej wrota, już do Ciebie jada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Jejski, jakie kiełbaśnice użyłeś do kabanosów? Zerknąłem na wino-domowe.pl i chyba dokonam małego zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Sobotnie wędzenie. Polędwiczki schab boczek. Fotki z kalkulatora. Miałem problem z utrzymaniem temperatury. Nie wiem czy przez temperaturę otoczenia czy ilość wypitego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Sobotnie wędzenie. Polędwiczki schab boczek. Fotki z kalkulatora. Miałem problem z utrzymaniem temperatury. Nie wiem czy przez temperaturę otoczenia czy ilość wypitego piwa. Bardzo ładny kolorek , bo o smaku ciężko na odległość . Dziś na wieczór udka zacznę wędzić , tak dla rozmaicenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Skrzynia zamiast beczki Edytowane 9 Października 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Skrzynia zamiast beczki znaczy się, wyższy poziom w dwójnasób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Dzisiejsze zadymianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Skrzynia zamiast beczki znaczy się, wyższy poziom w dwójnasób Drewniana skrzynia o 15190% lepsza od nie ocieplanej beczki czy szafy , co prawda mam z nierdzewki i ocieplaną , ale jak bym miał robić , to na pewno poszedł bym w slady GB i była by z drewna . Pod każduym względem jest dobra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Bałem się zapachów terpentyny ale w tej starej stojącej już kilka lat pod wiatą skrzyni nie ma nawet miligrama żywicy. Pomiędzy beczką a skrzynią jest blacha nierdzewna, kilka elementów jest z twardego drewna. Jutro zrobię fotkę szuflady na ziarno . Dziś wędziłem kiełbaskę, drewno: buk, olcha i jabłoń. Zapach mniam Edytowane 19 Października 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 To też się pochwalę swoimi osiągnięciami, na razie niestety tylko baranek beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się