amap Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 jak wyczyścić kociołek? przypalił mi się zacier dość mocno, ktoś już ma doświadczenie w usuwaniu czy tylko ja taki zdolny jestę i będę wytyczał szlak? szukajka na forum nie znajduje mi sensownych wyników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) CIF i szorujesz Ja tak gar czyszczę bo mam zwykle po gotowaniu takie ładne ślady po palnikach Edytowane 9 Lutego 2014 przez Malinowy Jęczmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ja sobie poradziłem przy pomocy druciaka + płyn do naczyń z wstępnym namaczaniem przypalonych miejsc. Było to bardzo mozolne zajęcie i trwało długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Tradycyjnie gotowało się z szarym mydłem, ale z NaOH nawet będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 jak bedę szorował to moge się pożegnać z emalią, a kret to ruszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ale ja mam gar emaliowany. Dlatego pisałem, żebyś CIFem szorował bo to nie niszczy emalii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Ale ja mam gar emaliowany. Dlatego pisałem, żebyś CIFem szorował bo to nie niszczy emalii Warstwa emalii w kociołku jest cieniutka w porównaniu do garnka emaliowanego więc lepiej jej nie ścierać Cifami itp. amap spróbuj tego: http://www.unia.pl/PL-H4/produkty/63/zel-do-usuwania-przypalen-tytan.html Edytowane 9 Lutego 2014 przez leech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Mi się przypaliło i usunąłem wszystko NaOH, wszystko ładnie odchodzi, resztę usunąłem skrobaczką do kuchenki ceramicznej (taka żyletka). Proponuję lekko włączyć grzałkę po wsypaniu NaOH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 jak widać dobry kret jest dobry na wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 no właśnie, czy kret jest dobry to nie wiem, bo w nim jest 30% NaOH, a reszta to jakiś syf, między innymi dla tego nie stosuję. Kret jest dobry do rur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Można spróbować mieszankę : woda ciepła aby dno zakryło, 50ml octu, 2 łyżeczki soli. Odczekać 1h, potem szczotką szorować lub gąbką. Próbę trzeba przeprowadzić bo ja to robię na 'uczciwej' emalii a nie malowanki Lidlowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Mi jak przypaliło witbier'a , to odpadła emalia. Kociołek był po kilku warkach. Szorowałem Naoh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 NaOH + ciepła woda i po godzinie nie ma śladu spalenizny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Środek do czyszczenia piekarników i grilli+Betesca i szorowanie gąbką drucianą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Dodam, że emalia-malowanka prawie paznokciem schodzi w lidlowskim kociołku v.2. Nie ma mowy o fizycznym szorowaniu druciakiem itp. Mam dwa punkty rdzawe więc znam temat a kociołek tylko do wody używam. Kiedyś niechcący szlifierką iskry sypały się na niego, powbijały się opiłki. Malowanka delikatna. Nic innego jak woda tam się nie znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Tylko NaOH + ciepła woda, może zostawić na noc. Zero szorowania, bo w tych miejscach będzie przybierało - będziesz musiał za każdym razem czyścić. Jak nie będziesz szorować to po warzeniu wystarczy tylko lekko gąbką przejechać i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi