panta_rei Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A ja tam będę poprawiał leżak... 21hl. No co, też plan piwowarski ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 U mnie na jutro zaplanowane amerykańskie bursztynowe ale, a na pojutrze pszenica z dekokcją trójwarową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 A ja tam będę poprawiał leżak... 21hl. No co, też plan piwowarski ;-) A my ostatnie testy przed startem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Jacer a gdzie konkretnie startujecie ?? w Trzebnicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Jacer a gdzie konkretnie startujecie ?? w Trzebnicy ? No masz. Szkaradowo koło Milicza, tam gdzie zloty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 ostatnie testy przed startem. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosiak Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Uff, koniec na dziś. AIPA oraz Porter Bałtycki skończone. Jutro chyba sobie odpuszczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 A mi warzenie porteru bałtyckiego nie pykło Cieknąca instalacja chłodząca [ * ] Ale nie ma tego złego.. wziąłem się za porządne połączenie obu wymienników płytowych, bo do tej pory hulało jako niezła 'chwilowa' partyzantka Może w przyszłym tygodniu zamieszam dwa piwka a porter odłożę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Klejenie etykiet, mycie butelek, rozlew "belgijskiej pszenicy" a jeśli wszystko pójdzie dobrze to dziesiąteczka na pilzneńskim i duecie marynka/ lubelski. Edytowane 12 Lutego 2015 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Biere de Garde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Zytnio owsiany american stout po 30% platkow owsianych i zytnich Barley wine blg35+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kolejne kiełkowanie (etapy) i przygotowanie wędzonego dębem słodu z pszenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Możliwe, że jutro wieczorem lub we wtorek przeleję na dwa dni (klarowanie) bukotorfa z tematu 100% Peated ale. Jestem ciekaw efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Jutro etykietkowanie Pale Ale NZ i warzenie Amber Ale NZ. Plus porządkowe prace butelkowe.Bardzo, bardzo, bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 10-11. Wciąż się waham, dolniak na oktawii, czy górniak na fuggles czy na amerykańcach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 E, wyszedł zmutowany bitter: pale, pszeniczny, karmel 150. Iunga, amarillo, citra, motueka na MJ79. Na oko bedzie 11-12. Nic wg planu, ale mam nadzieje na dobre piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jutro warzyć mam zamiar zwykłe piwo żytnio-jęczmienne wędzone. Powtórka z przed kilku miesięcy. Fajne było . W następną sobotę o ile będzie możliwość to planuję wykonanie RIS'a. Składniki mam na kilka warek domowego piwa ale niestety nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Plan wykonany plus dezynfekcja ~70 butelek, jest ok . Butelkowałem też zwykłego (pale ale + karmel) bittera na sucharkach US 04, fajny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Browar wznawia działalność, punkt 8 nad ranem zaczynamy warzyć warkę nr 58, będzie to Imperial Porter#8, potem nr 59 Imperial Porter #9 i warka jubileuszowa Hop Ta Joj East India Pale Ale #5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Od jutra realizacja nowego ustrojstwa Edytowane 13 Grudnia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 GB który wolisz ten słodzony kriek czy oude krik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Rabbek, pierwszy raz w życiu będę pił Lambika Butelka stoi na prawie gotowym filtrze szczelinowym. (pomijam komentarz ile $ zapłaciłem) Edytowane 24 Grudnia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 A filtra nie zauważyłem Ten kriek pewnie 26 zł ja kupiłem oude krieka za 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 W butelki pójdą dwa bittery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi