Smul&Sons Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Trzydzieści gramów i osiemset miligramów, odczyt z wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Nakupują tych jubilerskich wag,i potem świrują .Dwie garście Citry,szczypta Galaxy, a nie jakieś mikrogramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Dokładnie. Jak przy 200g citry chcesz wyczuć coś z 30g galaxy, i w ogóle rozpoznać co jest z którego chmielu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Zrobiłem Single Hopa na Galaxy 2015 i stwierdzam, że goryczka jest extra - mocna i chwilowa, bardzo grejpfrutowa. Natomiast aromat średni, nawet z wiadra pachniało jakoś dziwnie, nietypowo, kwaśnie (nie, nie było żadnej infekcji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakon Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Zrobiłem Single Hopa na Galaxy 2015 i stwierdzam, że goryczka jest extra - mocna i chwilowa, bardzo grejpfrutowa. Natomiast aromat średni, nawet z wiadra pachniało jakoś dziwnie, nietypowo, kwaśnie (nie, nie było żadnej infekcji). Może dlatego że ten chmiel ma już prawie 1,5 roku aromat jest już niezadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 No i już wiem jak pachnie (a nawet bardziej smakuje) osławiona nafta, ogólnie chmiel dupy nie urywa, żadnych tam cytrusów, mi to najbardziej przypomina róznoowocowe i kolorowe, syntetyczne cukierki które kiedyś można było kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zrobiłem na Galaxy z 2016 ( podobno ) i nie ma żadnych cytrusów, a dałem tylko na aromat i smak. Może tak trafiłem na jakąś trefną partię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Galaxy 2016 był słaby. Ponoć z 2017 jest bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 10 godzin temu, krzysiek9999 napisał: Ponoć z 2017 jest bardzo dobry. Ponoć Cytuj I ci, co dobry mają wzrok i słuch, słyszeli pono, jak dudni w chmurach równy krok Morskiego Batalionu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zrobiłem pacific ipa na Galaxy, Waimea i Nelsonie, wszystko 2017. Zapach z wiadra był mega przed chmieleniem na zimno. Za parę dni rozlew, więc dam feedback za jakieś trzy tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Dnia 13.1.2018 o 16:58, ATP napisał: Zrobiłem pacific ipa na Galaxy, Waimea i Nelsonie, wszystko 2017. Zapach z wiadra był mega przed chmieleniem na zimno. Za parę dni rozlew, więc dam feedback za jakieś trzy tygodnie. Przed chmieleniem na zimno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachi Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Pewnie zaraz dostanę złotą łopatę, ale co tam . Temat na dziś to skarpeta w Galaxy'17. Miał już ktoś z Was takie aromaty w tym chmielu? Sypnąłem na cichą do mojej brett ipy szczerze od serca 100g wyżej wymienionego, po czym sprawdzając aromat z opakowania, zajechało mi taką już na baczność stojącą skarpetą. Wszystko prawilnie przechowywane w zamrażarce, hermetycznie zamknięte. Jest się czego bać? Oprócz Galaxy powędrowała do wiadra Citra i Cascade, ale to już na inny temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 45 minut temu, Bachi napisał: Pewnie zaraz dostanę złotą łopatę, ale co tam . Temat na dziś to skarpeta w Galaxy'17. Miał już ktoś z Was takie aromaty w tym chmielu? Sypnąłem na cichą do mojej brett ipy szczerze od serca 100g wyżej wymienionego, po czym sprawdzając aromat z opakowania, zajechało mi taką już na baczność stojącą skarpetą. Wszystko prawilnie przechowywane w zamrażarce, hermetycznie zamknięte. Jest się czego bać? Oprócz Galaxy powędrowała do wiadra Citra i Cascade, ale to już na inny temat... Tak, ja w tym roku raz jedyny stosowałem ten chmiel jak ludzie pisali petarda. U mnie nic totalnie nie dał w piwie, przykrył go Azzaca, a sam chmiel pachniał sianem. Galaxy wylądował u mnie na czarnej liście i długo nie wrócę chyba do pacyficznych chmieli bo się mocno zraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 39 minut temu, Undeath napisał: Tak, ja w tym roku raz jedyny stosowałem ten chmiel jak ludzie pisali petarda. U mnie nic totalnie nie dał w piwie, przykrył go Azzaca, a sam chmiel pachniał sianem. Galaxy wylądował u mnie na czarnej liście i długo nie wrócę chyba do pacyficznych chmieli bo się mocno zraziłem. to jest chyba żart że sklepy sprzedają taki paździerz w takich cenach. Galaxy używałem namiętnie w zeszłym sezonie, bo to była bomba aromatów. wystarczyła odrobina chmielu i był niesamowity efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Dopóki nie zaczniecie pisać z jakiego sklepu są chmiele to sobie można tak biadolić do zgonu. koval_blazej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 2 godziny temu, Bachi napisał: Wszystko prawilnie przechowywane w zamrażarce, hermetycznie zamknięte. Wszystko prawilnie przechowywane po dotarciu do Ciebie. Jak widać na którymś etapie transportu lub w sklepie coś jednak nie zagrało. Jak chmiel śmierdzi skarpetą z paczki to będzie śmierdział skarpetą w piwie, cudów tutaj nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Na ostatnim warzeniu miałem tak z Nelsonem,100g wylądowało w koszu. Enigma z tego samego sklepu pachniała super. A co śmieszniejsze Nelson że zbioru 2018.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachi Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 11 godzin temu, dziedzicpruski napisał: Dopóki nie zaczniecie pisać z jakiego sklepu są chmiele to sobie można tak biadolić do zgonu. Twój Browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Akurat u nich, to już ze 2 lata chmielu nie zamawiam od czasu, gdy w granulacie znalazłem kilka ziaren słodu... Miało to trafić na cichą, ale musiałem ratować się czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 7 godzin temu, Warmiński MISIEK napisał: Akurat u nich, to już ze 2 lata chmielu nie zamawiam Ja mam to samo po Aramisie który nie był Aramisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Zawsze jakoś tak z sentymentu broniłem TB bo się na nich nie przejechałem do tej pory ale właśnie otworzyłem paczkę z Columbusem 2017 od nich i jest totalna skarpeta. Nie tędy droga i nadszarpnęli swoje zaufanie do nich bardzo mocno tym galaxy i columbusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Polecam CP, od nich jeszcze się nie zawiodłem na chmielu. Nie mówię już o szybkości realizacji zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Mój Nelson też był od TB,wracam do mojego starego Alepiwo,może wybór nie za duży,ale nigdy mnie nie zawiedli.Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 11 godzin temu, vettis napisał: Polecam CP, od nich jeszcze się nie zawiodłem na chmielu. Obecnie tylko tam kupuję chmiel, ale nie jest tak kolorowo, ze dwa razy kupiłem jakieś badziewie na przestrzeni paru lat, ostatnio cascade z 2017, straszna skarpeta była (z czasem zanikła). No i mają najszybciej na rynku świeży chmiel, co prawda dawkują marketingowo po trochu, no ale co robić, taka polityka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Ja jak do tej pory nie zawiodłem się na CP (tutaj potwierdzę jedynie skarpetę z cascade 2017), Homebrewing i Alepiwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi