anteks Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Żeby nie było pierwsza wizyta na stacji wysysania pieniędzy z portfela zaowocowało dwoma stówami płatności za pełny bak gazu i tylko chyba 15l paliwa. I na ile to wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Podobno, zaznaczam podobno przy jeździe w paputach bak gazu 45l za 117zł. wystarczy na 400km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Z turbobenzyną to jest tak, że jak jeździsz jak emeryt, to jest super oszczędny, ale jak depniesz, to się włącza wir w baku, spali tyle, ile pompa paliwa da radę dostarczyć, bo powietrza to mu nigdy nie brakuje, w razie czego sprężarka ma bardzo duży zapas. Rękawiczki sobie kup. Pasują do kapci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 i kapelusz, koniecznie kapelusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) oglądałem dziś reklamówkę (trailer) filmu o Odsieczy Wiedeńskiej... [media] [/media] zwróćcie uwagę na 1:05 Toż to wzór który nawet w Bitwie Warszawskiej 1920 nie istniał PS Producent filmu "Bitwa pod Wiedniem", Alessandro Leone, ustosunkował się do tych zarzutów. Jak twierdzi, nie ma mowy o żadnym błędzie historycznym: "Moją decyzją na fladze niesionej przez husarię w filmie "Bitwa pod Wiedniem" widnieje współczesne godło Polski, którego wzór został wprowadzony 22 lutego 1990. Zabieg ten miał na celu pomóc zagranicznemu widzowi w skojarzeniu wojska Jana III Sobieskiego z Polską, do czego posłużył nam jej współczesny symbol. To samo dotyczy krzyża, który towarzyszy Markowi z Aviano przez cały film. Jest to krzyż Jana Pawła II, którego użycie w filmie ma znaczenie symboliczne dla mnie i dla reżysera filmu. Chcieliśmy w ten sposób złożyć hołd papieżowi, który dokonał beatyfikacji Marka z Aviano. Film obejrzeli przedstawiciele Kościoła i zwrócili uwagę na obecność tego krzyża jednak nie skrytykowali tego w żaden sposób" Hmm to czemu w filmie nie użyto papamobilu? Byłoby to symbliczne, no i motyw samolotu uderzającego w WTC, w końcu to też 11.09... Edytowane 7 Października 2012 przez mimazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 A pastorału Jana Pawła II nie zauważyłeś? Producent już się wypowiedział na temat godła i reszty symboli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Taaaa... A Kara Mustafę winien zagrać Ali Agca. Byłoby jeszcze bardziej wymownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 nie chcę odkryć oczywistej oczywistości ale uważam że ktoś się po prostu pomylił i teraz na szybko dorabia się ideologię. Z drugiej strony nie spodziewam się po tym filmie "dokumentu" raczej hmmm no czego nie wiem ale myślę że pójdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 do tego że początkowo orzeł patrzył w lewo ideologii nie doprawiano... Poprawiono i przeproszono za błąd Nie rozumiem skąd w filmowcach bierze się niechęć do realiów historycznych kosztem stereotypów, symboliczności, ekspresji artystycznej scenografów etc Krzyż i flaga są pewnymi elementami, które nie są zgodne z prawdą historyczną jednak ich zastosowanie było celowe i miało na uwadze promocję Polski na świecie a nie zadowolenie historyków w kraju. Z tego samego powodu, nigdy nie mieliśmy wątpliwości, że husaria ma się pojawić w bitwie ze skrzydłami, nawet jeśli mija się to z faktami. http://film.wp.pl/idGallery,10628,idPhoto,327778,galeria.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 No to lipa, przyjąłem właśnie pierwszą dawkę antybiotyku, nieżyt oskrzeli, wszelkie sposoby z czosnkiem, cebulą / na Małysza/ zawiodły. Jestem załamany z maratonu nici. Prawie trzy miesiące przygotowań do imprezy i nie pobiegnę. Z tej zgryzoty chyba pójdę sie najeść pączków, co mi zostało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Kurcze Józku... Kicha... Współczucia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 szneka z glanzem będzie lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Kurna ani mi nie mów tyle wyrzeczeń, tyle nie wypitego piwa . w przyszłym roku chyba będę chciał uderzyć na Wrocław albo Warszawę, a Poznań to w rezerwie na takie przygody będę trzymał /imprezy są w okresie miesiąca/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 No to lipa, przyjąłem właśnie pierwszą dawkę antybiotyku, nieżyt oskrzeli, wszelkie sposoby z czosnkiem, cebulą / na Małysza/ zawiodły. To już tylko Jadwiga może z ciebie wyciągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Cześć. Komuś kawy? bo właśnie parze w kawiarce dziś się już nie zdążę położyć .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Zaspałem godzinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Kawiarka to moj plan zakupowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Cześć. Komuś kawy? bo właśnie parze w kawiarce dziś się już nie zdążę położyć .... Kawiarka? http://pl.wikipedia.org/wiki/Kawiarka Ale podwójne espresso się napiję.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Kawiarka albo kawiarek, nie bądź seksistyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 kurcze ta poprawność polityczna już nawet kawiarka nie można być pewnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Pamiętam, że na początku mojej przygody z piwo,org ten temat był bardziej aktywny. Do rzeczy. Zastanawiam się ile osób wchodzi na forum w stanie wskazującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Pamiętam, że na początku mojej przygody z piwo,org ten temat był bardziej aktywny. Do rzeczy. Zastanawiam się ile osób wchodzi na forum w stanie wskazującym to zależy od godziny - po pewnej godzinie bardziej zasadne jest pytanie ile osób nie jest w stanie wskazującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Może działa samo-hamowanie. Po spożyciu lepiej nie trollować, bo potem są moralniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Może działa samo-hamowanie. Po spożyciu lepiej nie trollować, bo potem są moralniaki. poza tym chat zabił trochę ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 A ja dzisiaj byłem na śledziu u kumpla który prowadzi bar wspólnie z żoną. Niestety musiałem wypić te popłuczyny zwane piwem sygnowane marką Perła:/ nie polecam ! Jakieś 10 lat temu Perła była na prawdę dobra, teraz to takie samo g.... jak reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi