kopyr Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Doppelbock już w butelkach. Dzisiaj został rozlany do butelek. Ok 19,00 otrzymałem kilka butelek. Wygląda rewelacyjnie. Jak smakuje jeszcze nie wiem bo się chłodzi. To kiedy premiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Około 6 grudnia, ale to niedziela więc może się przesunąć w jedną lub drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Doppelbock już w butelkach. Dzisiaj został rozlany do butelek. Ok 19,00 otrzymałem kilka butelek. Wygląda rewelacyjnie. Jak smakuje jeszcze nie wiem bo się chłodzi. a jaka etykieta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 30 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Bardzo ładna. Jak mi się uda to w poniedziałek zamieszczę zdjęcia. Ale to nie moja decyzja więc nie obiecuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Już nie mogę się doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Zdjęcia nie będzie, niestety prawa rynku. Na osłodę mogę napisać, że piwo nazywa się Bracki Koźlak Dubeltowy jest bardzo dobre. Od ostatniej degustacji w trakcie giełdy w Cieszynie znacznie zyskało na smaku. Jest bardzo dobre. Mam nadzieję, że niebawem napiszę o dacie sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Odpowiedni sklep już mam na celowniku. Co weekend mogę oddać strzał w jego kierunku. Czekam tylko na sygnał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geronimo Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Piwo nazywa się Bracki Koźlak Dubeltowy. Od ostatniej degustacji w trakcie giełdy w Cieszynie znacznie zyskało na smaku. Jest bardzo dobre. Mam nadzieję, że niebawem napiszę o dacie sprzedaży. Oj,oj,oj.Zżera mnie żądza i nie wiem jak żądz moc móc zmóc mniam........ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 To proste - uwarz odpowiednie piwo i wyślij na VIII konkurs do Żywca w przyszłym roku. I gotowe. To tak proste jak warzenie piwa z procesem zacierania. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 No wreszcie zrobiłem galerię zdjęć z warzenia piwa w Cieszynie. Następne będą uzupełniane na bieżąco. Zapraszam do oglądania i wpisywania sie w księdze gości. http://www.marcinkrysiak.pl/_wp Następne - zamieściłem relację ze zwiedzania browaru z miejsc ogólnie niedostępnych oraz z I Giełdy Birofilów w Cieszynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Dodałem zdjęcia koźlaka do galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Po za tym, że nic nie widać to wygląda ciekawie. Czy do oglądania etykiety potrzebny jest certyfikat dostępu do informacji ściśle tajnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Wyższość marketingu nad rozsądkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 He, ale się ulałem. Dodam, że kapsel fajny (zajefajny). będzie do kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 jeszcze oficjalna informacja z GŻ Jeśli dziś jest 6 listopada to jeszcze tylko miesiąc czekania. W piątek 30 października br. rozlaliśmy do butelek Bracki Koźlak Dubeltowy. 300 hl uwarzonych w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie wypełniło zaledwie 70 000 butelek o pojemności 0,33 l. Cześć trafi do ogólnopolskiej sprzedaży. Od 11 sierpnia do 29 października br. Bracki Koźlak leżakował w tankach leżakowych Zgodnie z recepturą Jana Krysiaka przez najbliższy miesiąc będzie leżakował w butelkach. ?Wyszło bardzo dobre i bardzo wyjątkowe piwo? ? twierdzi Janusz Konieczny z Browaru w Cieszynie. Bracki Koźlak posiada specjalne etykiety, krawatki i kapsle. Sprzedaż tego zacnego piwa uwarzonego wg. receptury Jana Krysiaka, Grand Championa VII Konkursu Piw Domowych na Festiwalu Birofilia 2009, rozpocznie się dokładnie za miesiąc ? 6 grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Czyli na MIKOŁAJA bedzie piwko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Czyli na MIKOŁAJA bedzie piwko:) Nie żadne tam piwko tylko poważne piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Pytanie dla wszystkich piwowarów.Robimy spotkanie w Cieszynie na "otwarcie Kapsla" Weny w diniu 6.12 czy nie,zawiązujemy stowarzyszenie czy nie,spotykamy sie czy nie.Informacje są sprzeczne.Prosze o jasne określenie,TAK albo NIE.Może pytania natarczywe ale jestem po kilku moich piw/może za mocne/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Oj DZIADKU. Stowarzyszenie to nie ten temat, ale spotkać sie możemy zawsze. Idę do chłodni po Twoje piwo, mam jeszcze 2, wypiję jedno bo widzę, że dobrze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Oj DZIADKU.Stowarzyszenie to nie ten temat, ale spotkać sie możemy zawsze. Idę do chłodni po Twoje piwo, mam jeszcze 2, wypiję jedno bo widzę, że dobrze działa. Wena, ale czy jest planowane jakieś uroczyste wprowadzenie do sprzedaży twojego koźlaka? Rozumiem, że tak. Gdzie? W Cieszynie? Pytam raz z ciekawości, dwa, może jednak uda się odpalić JPD razem z Koźlakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Niby ma być, ale ja jeszcze dokładnie nic nie wiem. Co ostatnio do mnie dotarło to 04 lub 10 grudzień. Niestety marketing ma swoje prawa, a ja tylko mogę czekać. Jak coś nowego pewnego się dowiem to ogłoszę to na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Oj, znów będzie się działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Zaczęło się odliczanie. http://www.festiwal-birofilia.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jest już eta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Jest już eta. No proszę proszę. Ładny przeciek Ktoś chyba komórką pstryknął, sądząc po jakości fotki Nie wiesz co jest na kontrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi