Gozdawa Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Nowe szczepy drożdży piwowarskich, pakowane w saszetki 10g; Drożdże można kupić u naszych dystrybutorów. Zapraszamy i Pozdrawiamy Katarzyna i Maciej Gozdawa-Grajewscy Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Gozdawa roofman i e-prezes 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Czy w planach macie poszerzenie oferty o drożdże płynne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A będziecie kiedyś mieli drożdże do dolniaków, które nie mają zalecanej fermentacji w temperaturze górniaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ja mam inne pytanie mianowicie w jakim przedziale cenowym są te drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja mam inne pytanie mianowicie w jakim przedziale cenowym są te drożdże? Kogoś ręka zadziałała, bo jeszcze wczoraj były sugerowane ceny detaliczne. Większość jak się nie mylę zawierała się w przedziale 5.50-6.00zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Te pseudo "dolniaki" był w cenie około 9-10 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Odpowiadam hurtowo Klisz sprawdż temperatury optymalne szczepów dolnej fermentacji innych producentów GLW35 mają 2 stopnie wyższą,ale nikomu nie zabraniamy fermentować w dolnej granicy. CP18 mają niższą o 1 stopień niż większość i też nie zabraniamy nikomu fermetować w 9C. Karczmarz: bzdura nie ma żadnych teorii spiskowych,nasi dystrybutorzy dostali oferty z sugerowaną ceną detaliczną, My w ramach promocji wystawimy na Alledrogo w sobotę wszystkie dostępne szczepy w cenach detalicznych. Opóźnienie i zamieszanie wynika z tego,że nasz niemiecki dystrybutor zamówił ich naprawde bardzo dużo Wichura kurde testowałeś je?CP18? Koledzy szanujmy się. Jeśli macie merytoryczne pytania,w miare wolnego czasu odpowiem. Merytoryczne! nikt nie zapytał np o CBW lub inny nowy szczep. Po co lepiej się czepiać1-2 stopni Celsjusza Rynek polski dla naszej firmy jest ważny ale w marcu 2014 stanowił tylko 30% sprzedaży. Może lepiej będzie jak wycofam się z tego forum bo co tu wejdę jestem atakowany . Czasami zadaje sobie pytanie,skąd tyle niechęci, Dlatego ,że naruszyłem istniejący układ towarzysko-biznesowy Dlatego,że nagle US-West Coast potanieje o 2zł. Dlatego, że to taki kraj Dlaczego: bo ja "jestem pod ręką"? a do Coopers,AB Mauri,Brewferm to jakoś tak wstyd napisać Bo poprawicie sobie tym samopoczucie? Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Gozdawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Panie Macieju, trochę luzu, bo nikt tu nikogo nie atakuje. To są klasyczne pytania jak na fora dyskusyjne przypadło. Mam wrażenie, że trochę Pan za emocjonalnie do tego podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A ja sie tam cieszę że mamy polskiego producenta z fajna ofertą. Oby tak dalej. Przy następnych zakupach wasze grzyby lądują w koszyku. Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 w tych 10g ile jest komórek żywych drożdży? czy można gdzieś zobaczyć ewentualny stopień odfermentowania? jedna uwaga techniczna - może zamiast "niska zawartość estrów" lepiej napisać "niska produkcja estrów"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zauważyłem już w Cieszynie że jesteś bardzo nerwowy, może dlatego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::maniek::.. Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A ja z kolei chciałem kupić wasze dorożdżaki na spróbowanie ale za bardzo nie idzie je gdziekolwiek znaleźć a na alegroo są tylko opakowania po 7g w dodatku w mało atrakcyjnych cenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Po pierwsze: jak każdy negatywny post będziesz traktował jak zmasowany bezpardonowy atak, to już ci współczuję. Trochę dystansu. Po drugie: nie ma się co dziwić, że ludzie z rezerwą traktują dolniaki z "optymalną temperaturą" 17°C. Jak się sprawdzą w praktyce to pewnie każdy odszczeka, ale na razie wygląda to lekko podejrzanie. Po trzecie: z tą ceną to nie tak do końca, bo macie po prostu mniejsze opakowania. Standardem są saszetki 11,5g a nie 10g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jasne Panie Tomku , ąle to nie są pytania tylko stwierdzenia pseudo"dolniaki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To jest prosta sprawa. Od kilku lat piwowarzy korzystają z szeregu drożdży, choćby Wyeast, gdzie w pierwszym z brzegu przykładzie https://www.wyeastla...etail.cfm?ID=24 producent proponuje w 9-13. A przecież "dolniaków" jest cały szereg i rzeczywiście te 10-12 stopni to dobry zakres. Zapis na Pana etykiecie dotyczący zakresu temperatur jest mało precyzyjnie sformułowany i może stąd zamieszanie? W razie czego na pewno pomożemy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To jest prosta sprawa. Od kilku lat piwowarzy korzystają z szeregu drożdży, choćby Wyeast, gdzie w pierwszym z brzegu przykładzie https://www.wyeastla...etail.cfm?ID=24 producent proponuje w 9-13. A przecież "dolniaków" jest cały szereg i rzeczywiście te 10-12 stopni to dobry zakres. To nie jest tylko kwestia naszego przyzwyczajenia. Wszystkie podręczniki piwowarstwa, które pamiętam podają dla drożdży lagerowych zakres temperatury max.15C. Zalecana jest dużo niższa. Fakt, podręczniki napisane były kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat temu, więc od tego czasu coś się zmienić mogło. Nie ma co dyskutować trzeba testować i samemu sobie zdanie wyrobić Panie Macieju trochę więcej dystansu, mniej emocji Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Obejrzałem sobie te drożdże po 7 g na Allegro i tylko dodam, że domena .org nie jest przeznaczona dla firm, tylko dla organizacji niekomercyjnych. Wiem, że jest tańsza od .pl o całe kilkadziesiąt zł, ale takie oszczędności wyglądają niepoważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 takie oszczędności wyglądają niepoważnie. dołożysz się? Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jasne Panie Tomku ,ąle to nie są pytania tylko stwierdzenia pseudo"dolniaki". Wybacz, być może faktycznie zabrzmiało to zbyt negatywnie. Chodziło mi właśnie o tą inną zalecaną temperaturę, która moim zdaniem wniesie zbyt dużo estrów do lagera. Przy najbliższej okazji postaram się przetestować te drożdże. Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zauważyłem już w Cieszynie że jesteś bardzo nerwowy, może dlatego? oj widzę,że wchodzimy już w oceny mojej prywatnej osoby Odpowiadam merytorycznie: od chwili poczęcia jestem pod opieką lekarza psychiatry a od 1969 do teraz specjalisty psychiatry widzę ,że jak tak dalej pójdzie,dowiem się jeszcze wiele o sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jasne Panie Tomku ,ąle to nie są pytania tylko stwierdzenia pseudo"dolniaki". Wybacz, być może faktycznie zabrzmiało to zbyt negatywnie. Chodziło mi właśnie o tą inną zalecaną temperaturę, która moim zdaniem wniesie zbyt dużo estrów do lagera. Przy najbliższej okazji postaram się przetestować te drożdże. Jasne .jak Piotr będzie zamawiał towar,dopakujemy saszetkę CP18 dla Ciebie,bo wg mnie to naprawdę "rewolucyjny szczep" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdawa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Spokojnych i Wesołych Świat życzę Wam i sobie Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Przepraszam bardzo za mój głos w sprawie tylko tak jak pisano już, przyzwyczajono nas do innych temperatur a te podane są jakieś "kosmiczne". Oczywiście będę testował tylko zastosuję temperatury niższe od podanych a o wynikach mogę informować. Gozdawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 przyzwyczajono nas do innych temperatur a te podane są jakieś "kosmiczne". Oczywiście będę testował tylko zastosuję temperatury niższe od podanych A później się okaże, że to California Lager, gdzie wręcz niepolecane jest fermentowanie w temperaturach "dolniakowych", i znowu będzie że to zazdrość i tylko na złość chcą rodakowi zrobić. Pozostaje mi tylko życzyć aby rzeczywiście ten szczep okazał się "rewolucyjny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jasne Panie Tomku ,ąle to nie są pytania tylko stwierdzenia pseudo"dolniaki". Wybacz, być może faktycznie zabrzmiało to zbyt negatywnie. Chodziło mi właśnie o tą inną zalecaną temperaturę, która moim zdaniem wniesie zbyt dużo estrów do lagera. Przy najbliższej okazji postaram się przetestować te drożdże. Jasne .jak Piotr będzie zamawiał towar,dopakujemy saszetkę CP18 dla Ciebie,bo wg mnie to naprawdę "rewolucyjny szczep" Dzięki. Z chęcią spróbuję choć dopiero gdzieś na jesień bo sezon aktualnie powoli już kończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się