Jacki Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich, jestem Andrzej. Piwo uwielbiam od lat, lubię eksperymentować przy sklepowej ladzie ale dopiero w poprzednim tygodniu wpadłem na pomysł samodzielnego warzenia. Dzisiaj zamówiłem sprzęt wraz z pierwszym brewkitem. Czekam z niecierpliwością a w międzyczasie czytam co się da o piwowarstwie. Mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na dłużej i z czasem nauczę się robić porządne piwko od podstaw. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Jacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Cześć witamy w gronie - i jak się coś nie uda to się nie poddawaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Nauczysz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 W przeważającej większości pewnie ~99% z nas też nic nie wiedziało o warzeniu piwa. Także czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. A jak czegoś nie zrozumiesz, to pytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wszystko już napisał KOPYR. Teraz tylko witam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Część Witam i ja nowego kolegę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Cześć. Nie taki diabeł straszny jak go malują Witam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam na forum. Fajnie, że jest nasz coraz więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam witam ! nowego browarnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 I ja witam kolejnego domowego piwowara . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam kolejnego amatora domowego piwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Dziękuję bardzo za ciepłe przyjęcie. Jestem dość mocno zdeterminowany, strzelę kilka brewkitów i zamierzam złapać byka za rogi Pozdrawiam serdecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam piwowara o najpiękniejszym imieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrapek Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 strzelę kilka brewkitów i zamierzam złapać byka za rogi Brewkita zrób jednego, a potem od razu ˝łap byka za rogi˝. Np. mój szef, którego namówiłem na domowe warzenie (jest na etapie kompletowania sprzątu), chce zacząć od zacierania. A więc powodzenia!! Samych udanych warek!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witaj Tak jak radzi Hrapek zrób jednego, dwa brewity, a później bierz się za zacieranie Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zrób tego brewkita którego zamówiłeś, a potem zacieraj, bo i tak warzenie Cię wciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo się cieszę, że mamy na Podlasiu kolejnego piwowara. Życzę, wielu udanych warek! Jakbyś potrzebował pomocy, drożdży, itp. daj znać - 30 km to nie tak dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam na forum. Nie dodawaj za dużo cukru do brewkita(najlepiej w ogóle do fermentacji),piwo w najlepszym wypadku wyjdzie wodniste, w najgorszym bimbrowate. Od czasu do czasu organizujemy konferencję na skype na które zapraszamy. Łatwiej sie przekonać do zacierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi