filipap Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 To co BuDeX nazywa Ardenami nazywa się obecnie FM26 Belgijskie Pagórki. Nazwy faktycznie poetyckie :-) ale po to są numerki aby było krócej i prościej do zapamiętania. Jest w Gdańsku jeszcze jeden tester który coś ciekawego zrobił na drożdżach Fermentum Mobile. Ciekawe co on napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 To chyba o mnie chodzi, Dubbel, którego uwarzylem na Klasztornej Medytacji bardzo fajnie się ułożył z czasem, piwo poleci na Birofilia :-) na Pagórkach robiłem belgian Ipa, piwo mega klarowne już od samego początku, na pierwszy plan wychodzą typowo belgijskie smaczki, które całkowicie przykryły sporą ilość chmielu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jak będę miał dostęp do notatek to napiszę coś więcej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Zapytałem w mailu o dostępność drożdży w sprzedaży. Oto odpowiedź: Dzień dobry, W chwili obecnej jeszcze nie mamy jeszcze zbudowanej sieci dystrybucji. Planujemy uruchomienie punktu sprzedaży w Trójmieście co będzie najłatwiejsze logistycznie. Prowadzimy zaawansowane rozmowy z dystrybutorami internetowymi na temat wprowadzenia naszych drożdży do ich oferty. Proponuję obserwowanie naszej strony i/lub profilu na FB, będziemy informowali na bieżąco o postępach. Pozdrawiam, Filip Paprocki FERMENTUM MOBILE Nie wiem jak Wy, ale ja czekam z niecierpliwością na kooperację ze sklepami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A mnie szczególnie cieszy planowany punkt w Trójmieście ;-) Bywam na tyle często, że będę stałym klientem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jako polska firma mogliby zdobyć drożdże do Grodziskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Miałem okazję poznać Filipa i mam nadzieję, że wyjdzie coś z tej inicjatywy. Czekam na ich produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jako polska firma mogliby zdobyć drożdże do Grodziskiego W czwartek otrzymałem taki szczep do testowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dla piwowarstwa domowego taka inicjatywa to dużych krok w przód. Dostęp do szerokiej gamy szczepów w konkurencyjnej cenie i dobrej jakości to również lepsze i ciekawsze piwa w naszych browarach. Mam nadzieję, że już niedługo będzie je można kupić w sklepach piwowarskich. Dobrze by było aby wstrzelili się na jesień kiedy znowu sezon zacznie się w pełni. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Jako polska firma mogliby zdobyć drożdże do Grodziskiego W czwartek otrzymałem taki szczep do testowania No to czekam, aż pojawi się w sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Jako polska firma mogliby zdobyć drożdże do Grodziskiego W czwartek otrzymałem taki szczep do testowania U mnie grodziskie już skończyło na nich fermentować, na dniach żelatynę zadam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 ja dostałem do testowania drożdże FM10 do bittera, warzyłem 29.03 będzie do picia to coś skrobnę o efektach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Można już gdzieś kupić te drożdże? Mam nadzieję, że cena będzie przystępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Nie. Drożdży tych nie ma w sprzedaży, nie ma także żadnej wstępnej informacji kiedy będę dostępne. Przypuszczam, że nie szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jeszcze nie, cały czas testy różnych szczepów robią, a to jednak trochę trwa Filip na FB też nie pisze nic kiedy mniej więcej je wypuszczą... Z tego co wiem teraz drożdże trafiły do testów w niektórych regionach Polski ale gdzie i do kogo to nie mam pojęcia, coś nie chcą się ludzie przyznawać Może jakąś klauzurę tajności podpisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Szkoda, przydałaby się jakaś alternatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Te testy raczej są tylko formą reklamy i sposobu na to aby "środowisko" o nich mówiło. Swoją drogą bardzo dobry ruch. Od testów do regularnej sprzedaży i dystrybucji (wraz z całą dbałością o "jakoś" produktu) może upłynąć jeszcze sporo wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Dużo czasu, ale z tego co mewy plotkary z pomorza niosą nad Odrę planowany start to sezon piwowarski czyli wrzesień! Tylko, że to ploty ręki nie dam sobie za to uciąć... Ruch marketingowy też podziwiam Można jednak zacząć sprzedaż z smakiem.... Zawsze jeszcze teraz miały premierę drożdże z Gozdawy akurat na lato jak idealne temperatury dla ich drożdży to można coś popróbować Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 coś nie chcą się ludzie przyznawać Może jakąś klauzurę tajności podpisali Ja się otwarcie przynaję do testowania Wczoraj zadałem drożdżami od FM Grodziskie O żadnej klauzuli nic mi nie wiadomo Co do terminu rozpoczęcia sprzedaży, to niestety nie mam takich informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Dużo czasu, ale z tego co mewy plotkary z pomorza niosą nad Odrę planowany start to sezon piwowarski czyli wrzesień! Plota nie plota ale marketingowo dla firmy to byłby idealny czas na start. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja podpisałem klauzulę, że muszę dostarczyć kilka butelek z każdego piwa do siedziby Fermentum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ja sprzedałem wizerunek swojej gęby na potrzeby reklamy tani drań ze mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Sprzedałem się za termokubek i fiolkę Ardenów. Mam robić notatki i zdjęcia, więc będę codziennie fotografował wiadro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja mam taki cuś. Fiolka wygląda profesjonalnie Notabene, nie wiem co piła, tudzieź wąchała, osoba która wymyślała nazwy drożdży ale są one genialne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granik Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Notabene, nie wiem co piła, tudzieź wąchała, osoba która wymyślała nazwy drożdży ale są one genialne Mój faworyt to Gwoździe i banany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi