Robin Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 A w ogóle na co nam jakiś festiwal Birofila? Ten festiwal wyrósł przecież z imprezy dla kolekcjonerów kapsli, etykiet, butelek i innego badziewia. Festiwali dobrego piwa jest już kilka w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Po co klonikowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 A w ogóle na co nam jakiś festiwal Birofila? Ten festiwal wyrósł przecież z imprezy dla kolekcjonerów kapsli, etykiet, butelek i innego badziewia. Festiwali dobrego piwa jest już kilka w Polsce. Ile razy uczestniczyłeś w tym festiwalu/konkursie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Są wieści z wczoraj Nie oficjalne od skitofa: Udało się dopełnić wszelkich formalności i będzie kontynuacja konkursu z Żywca. Jutro ogłosimy oficjalnie, ale podaję już dziś: wysyłka piw: cały maj do Piwiarni Żywieckiejeliminacje: Piwiarnia Żywiecka z udziałem rekordowej ilości 20 sędziówfinał: Cieszyn podczas zakrojonego na wielką imprezę Święta Trzech Braci przy udziale Browaru ZamkowegoPostaramy się jak najszybciej określić Komitet Organizacyjny, szefa jury, dopiąć regulamin i ogłosić charakterystykę stylów. Generalnie ciekawe, będą wozić piwa z Żywca do Cieszyna na finał, ale przynajmniej coś w końcu wiadomo No to życzę wszystkim powodzenia. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 wysyłka piw: cały maj do Piwiarni Żywieckiej To nie są dobre wieści. Może po prostu mam pecha ale co roku mam bój z Panią MM w temacie przesyłki. To stłuczka, to zaginęło, to zwrot... Ale generalnie dobrze, że coś się jednak odbędzie. Ja tam jadę do Witnicy bimbelt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porywacz Ciał Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Kto to pani MM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Może? GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Jutro ogłosimy oficjalnie Jest już jakieś oficjalne ogłoszenie? Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jest. Po okresie wielu zawirowań i niejasności związanych z zakończeniem Festiwalu Birofilia w Żywcu informujemy, że kolejna edycja konkursu odbędzie się na dotychczasowych zasadach 19-20 czerwca. Potwierdzili to obaj wyłączni sponsorzy konkursu: Browar Zamkowy w Cieszynie, fundator głównej nagrody Grand Championa, jak i Browamator - fundator nagród dla zwycięzców w poszczególnych kategoriach...Eliminacje konkursu odbędą się w Piwiarni Żywieckiej, która jak do tej pory będzie również punktem kontaktowym do odbioru piw. Finał rozegrany zostanie w Cieszynie podczas imprezy Święto Trzech Braci, w którą włączył się również miejscowy browar.Recepcja czyli przyjmowanie piw we wcześniej ustalonych kategoriach nastąpi w dniach od 04.05.2015 (poniedziałek) do 31.05.2015 r. Eliminacje w Żywcu będą miały miejsce tydzień przed finałem. Planujemy udział nie mniej niż 20 sędziów w eliminacjach i 20 w finale. Obecnie czekamy na ostateczne potwierdzenie nagród od Browamatora, a w przyszłym tygodniu ogłosimy regulamin i wdrożymy system zgłoszeniowy. Już teraz zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.Krzysztof LechowskiPrezes PSPD Tak więc datę w temacie wątku można przywrócić. A miejsce? Żywiec/Cieszyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 No i zastanawiam się czy robić piwo na konkurs... Z przyczyn nie do końca ode mnie zależnych opóźnił mi się termin warzenia i wychodzi na to, że wysyłałbym piwo w ostatniej chwili zostawiając do nagazowania w paczce... Z drugiej strony, wspominając moje poprzednie piwa w tym stylu, to akurat na konkurs ma szansę być w najlepszej formie. Myślicie, że jest sens w ogóle wysyłać w takiej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Eliminowanie-potencjalnej-konkurencji mode: [ON] Nie, zdecydowanie nie wysyłaj. Nie ma sensu. Jeszcze coś wyjdzie nie tak i tylko sobie wstydu narobisz. Eliminowanie-potencjalnej-konkurencji mode: [OFF] Porter, Fryta i goral89 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigor51 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Wiecie w jakich terminach i gdzie należy wysyłać piwa na ten konkurs?? Na stronie Birofilii nie ma żadnych informacji (również brak regulaminu ). Ps. Nieaktualne, znalazłem Edytowane 12 Maja 2015 przez grigor51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 No pewnie, że wiemy, bo było wyżej napisane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigor51 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 A wie ktoś może coś to tym elektronicznym formularzu (punkt 5 regulaminu) na stronie jest tylko formularz do konkursu z roku 2014. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) W regulaminie na stronie PSPD jest link do strony: http://nowa.pspd.org.pl/konkurs/xiii-kpd-pspd gdzie w nagłówku jest "XIII KPD PSPD 2015-06-20 Cieszyn", więc raczej jest aktualny. Edytowane 12 Maja 2015 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 czy opis do kategorii V jest gdzieś opublikowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Co się w ogóle dzieje z butelkami piwa, które odpadły na którymś z etapów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Są utylizowane;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Są jakieś zapisy na taką utylizację? Poważnie, do ścieku? Edytowane 20 Maja 2015 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kwasy i kapucha pewnie do ścieku, reszta pewnie jeszcze jakąś drogę pomiędzy pokonuje;) Przecież nikt nie będzie tego odsyłał, to co z tym zrobić? Odpowiedz sobie sam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Kwasy do ścieku? To po co robią kategorię dla kwasów jeśli chcą to wylewać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) Przecież nikt nie będzie tego odsyłał, to co z tym zrobić? Odpowiedz sobie sam;) Wiesz co, bardziej chodziło mi o możliwość odebrania. Ja z Gdańska jechać oczywiście nie będę, ale może jacyś lokalsi chcieliby sobie odebrać i zdegustować . Edytowane 21 Maja 2015 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 A skąd ja wiem co oni chcą z tym robić? Najlepiej zapytać organizatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) A skąd ja wiem co oni chcą z tym robić? Najlepiej zapytać organizatorów. Bez urazy bart3q, ale przecież Ciebie imiennie nikt nie pytał . Ja pytam właśnie kogoś, kto wie, bo np. przerabiał ten temat we wcześniejszych latach albo jest osobą odpowiedzialną za organizację imprezy i ma informację z pierwszej ręki. Nie konkursowałem jeszcze, więc nie wiem. Edytowane 21 Maja 2015 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi