dziedzicpruski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Kupiłem niedawno pare kilogramów słodu żytniego (Steinbach) i znalazłem w nim kilkanaście sklerot (to fachowa nazwa tych przetrwalników),jakieś 20 szt na 3 kg,nie robię tragedii,bo wybrałem wszystkie (chyba),ale sprawa mnie interesowała,miął ktoś podobny przypadek ?,sporysz to dosyć toksyczna rzecz, ale pewnie taka ilość nawet jakbym tego nie wybrał to co najwyżej miałaby działanie homeopatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Żartujesz? To poważna sprawa przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Nie,na początku myślałem,ze to jakieś czarne ziarno (te mniejsze wyglądają jak dziki ryż),ale przypomniałem sobie młodziencze fascynacje (lsd) i poszukiwania po polach sporyszu,te ze słodu wyglądają tak samo. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez dziedzicpruski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 znaczy się masz słód eko i bio bez chemii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 No tak,niemiecka jakość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Obadam dziś swój wędzony i żytni z Steinbacha zobaczę czy też to u mnie występuje a gdzie kupowałeś jeszcze się spytam z ciekawości? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 dokładnie, gdzie kupiłeś halucynogenne piwo brzmi zachęcająco (oczywiście żartuję, sporysz jest niebezpieczny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Halucynacje...,gangreny tez można dostać. Kupiłem w CP. Nie wiem czy w innym ziarnie znajdzie się,w życie sporysz występuje częściej (tak piszą w internatach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Mam nadzieję, że w CP panika już się zaczęła (nie żebym miał coś do CP, ale dla naszego wspólnego dobra). Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 To by tłumaczyło ostatnią modę na piwa żytnie, wartość dodana piwa - halucynki gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jugulator Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Powybieraj i zaoferuj na h-realu. Na pewno będą chętni. Tak na poważnie to zgłoś to w CP i puść maila bezpośrednio do Steinbacha. Nie ma co panikować na zapas bo możliwe, że byłoby tak jak piszesz, czyli działanie homeopatyczne. Jednak dla spokoju ducha darowałbym sobie użycie tej partii, albo zadzwonił do jakiegoś zakładu toksykologii po informacje, czy taka ilość jest groźna. Psychodeliki mają to do siebie, że niektóre działają w ekstremalnie minimalnych dawkach. Pomijając ryzyko martwicy i śmierci ale substancja psychoaktywna z alkaloidami to nie jest dobre połączenie na przypadkową przygodę z psychodelą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 za http://www.tvr24.pl/wiadomosc-Sporysz_znany_i_nieznany-111.html "Obecnie ustawodawstwo większości krajów określa dopuszczalną domieszkę sporyszu w mące, m.in. w Polsce wynosi ona 0,05-0,1%." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Dzisiaj sporysz wykorzystuje się do produkcji LSD – środka halucynogennego wykorzystywanego także jako narkotyk, - może będą chętni do kupna? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Dostawca ziarna może mieć problem. http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/zboza/sporysz-w-zycie,51849.html Edytowane 28 Stycznia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Sprawdziłem swoje żytko, przebrałem kilo i znalazłem dwa małe czarne ziarna, jak z zdjęcia powyżej, tragedii nie ma, więc się nie przejmuje, ale faktycznie jest ten sporysz w ziarnie Wybrane i wyrzucone. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi