jacer Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Nijakie, smaczne piwo, bardzo czysty smak, super piana, ale ona i tak nie od drożdży. Wezmę do Wrocka i Żywca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) To ja wznoszę Altem na tych nowych drożdżach. Mój jeszcze niezabutelkowany , ale szykuje pod niego miejsce w kegu Edytowane 1 Maja 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 warka 138 Weizen z dn. 17.04 zabutelkowana 12-> 3°Blg alk. 4,6 do refermentacji użyto 245g glukozy drożdże Z033-4-35 Weissbier Weihenstephan dały radę, pszeniczka zapowiada sie b. obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) "Stara Pipa" zyskała nową funkcjonalność :( zdjecia z procesu adaptacji wrzuciłem do galerii Edytowane 3 Maja 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Brawo Świetna robota. Coś takiego mi się marzy myślę o lodówce (kegeratorze) zabudowanej w szafeczce i wyposażonej w kółeczka. Latem można by wyszynkiem wyjechać na taras i sobie milo grillować Twoja beczka prezentuje się wspaniale, lodówka się nie umywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) Lodówka ma tą zaletę że utrzymuje stałą /niską temperaturę/ w kegu co daje wymierną korzyść podczas rozlewu można dokładnie wyregulować ciśnienie i lać niespienione piwo. Zobaczymy jak to będzie przy pełnej mocy, jaka temperatura utrzyma się w środku beczki /ale dziś testu na temperaturę nie zrobię brrrrrr ... /. Tak wiec Krzysiu do roboty Edytowane 3 Maja 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Piękna oldskulowa beczka z piękną oldskulową pipą i pięknym oldskulowym kuflem wypełnionym własnoręcznie uwarzonym piwkiem mniammm Jestem tylko ciekawy jaka będzie latem temperatura wewnątrz, czy te wiatraczki zdadzą egzamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A ta piła spalinowa do czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A ta piła spalinowa do czego To część systemu antywłamaniowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 (edytowane) A ta piła spalinowa do czego Za jej pomocą wystrugał beczkę z takiego gruuuubego dębu... Edytowane 3 Maja 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 widzę, że kufelek się ładnie wkomponował w klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Tak kolego, lepiej być nie mogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 warka 137 Altbier Z 15-04-2011 rozlana do butelek. 13->3°Blg dodano 142g glukozy na 20l oraz 60g do kega 18l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 warka 139 Witbier z 25.04.2011 zabutelkowana blg 11 -> 1,7 alg 5,2% do butelek dodano 80g glukozy na 15l piwa oraz 50g do kega 18l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 warka 140 Witbier z 30.04.2011 zabutelkowana 11 -> 1,8°Blg alk 5,1% DO REFERMENTACJI DODANO 120G GLUKOZY do butelek oraz 50g glukozy do kega po kilku bardziej lub mniej udanych próbach z Witkami udało mi sie zbalansować piwo coś na wzór "prawie GCh" z WWP tylko szkoda że na nowym sprzęcie bedę musiał zaczynać na nowo dobierać proporcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 josef pochwal się nowym sprzętem , jestem bardzo ciekawy co wymyśliłeś ..pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 josef pochwal się nowym sprzętem , jestem bardzo ciekawy co wymyśliłeś ..pozdr Najlepiej od razu weź ze sobą aparat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 (edytowane) on jest jeszcze tylko wirtualny Edytowane 16 Maja 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 on jest jeszcze tylko wirtualny a można się już wirtualnie napić piwa? np przez skype'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 josef pochwal się nowym sprzętem ' date=' jestem bardzo ciekawy co wymyśliłeś ..pozdr[/quote']Najlepiej od razu weź ze sobą aparat postaram się udokumentować cały proces przynajmniej tak rzetelnie, jak zrobienie nalewaka ze starej pipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Zmiany, zmiany, zmiany Od wczoraj zabrałem sie za kolejna modernizację, na pierwszy ogień poszła instalacja zlewu i podłączenie do kanalizacji oraz zrobienie nowego wydajniejszej wentylacji. Było sporo kucia najgorsze już za mną, w dodatku znalazłem zakamuflowana pełną skrzynkę tripla i dubla z poprzedniego roku to mi wynagrodziło robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Drzwi też wymienisz? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) Drzwi też wymienisz? ;D Chyba nie, bo nie wpłynęło jeszcze zamówienie P.S. Zlew prezentuje się odlotowo Edytowane 15 Lipca 2011 przez przemo70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) Brama musi poczekać na lepsze czasy myśle że dopiero w przyszłym roku, wydatki sie mnożą z czegoś trzeba było zrezygnować, poza tym kto was będzie budził Jak już wspominałem Przemowi brakuje tylko kibelka żeby "normalnie" tam egzystować Edytowane 15 Lipca 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) do kasacji Edytowane 16 Lipca 2011 przez danol148 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się