josefik Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jej zaraz poprzednia, w życiu nic pewnego oprócz śmierci nie ma. Ze śmiercią różnie bywa, podatki za to są pewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Część chmielu wyszła dzisiaj i wczoraj, na pomarańczowo na liście zaznaczyłem osoby gdzie chmiel wysłałem. Proszę meldować jak dotrze. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dekokcja czy zmniejszasz wybicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dekokcja czy zmniejszasz wybicie? Dekokt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zastanawiam się tylko, dlaczego "desitka"? Twój organizm przeżyje szok, zawsze "treściwe belgi" a tu nagle jakaś lura leci Chyba, że to tajna broń na okres przygotowań do maratonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Stawiam, że na konkurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Tak z myślą o kategorii konkursowej ale co z tego wyjdzie to zobaczymy bo ja słaby jestem w tych dolniakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) warka 176 desitka skład pilzneński - 9kg monachijski - 4kg carablonde - 1kg Zacieranie 1/3 zasypu zacierana w temp. 67C i zagotowana dodano zacier przy podnoszeniu temp. z 54 do 63 i z 63 do 68 54°C - 15min. 63°C - 15min. 68°C - 30min podgrznanie do 78°C chmielenie/dodatki 100 g saaz (3,3%) - added during boil, boiled 60 m 100 g Tettnanger (4,1%) - added during boil, boiled 70 m 100 g hallertauer hersbrucker (3,5%) - added during boil, boiled 40 m 100 g saaz (3,3%) - added during boil, boiled 30 m 50 g hallertauer hersbrucker (3,5%) - added during boil, boiled 5 m drożdże wyeast bohemian lager gęstość początkowa 10,3 drożdże zadano w temp. 10C 31-01-2013 lagerowanie 14-02-2013 chmielenie na zimno ferm. 1 20g tettnanger, 20g saaz , 50g Hallertau mittelfruh szyszka. ferm. 2 37g saaz, 40g Hallertau mittelfruh szyszka. 17-02-2013 Rozlew blg końcowe 2,3 alk. 4,5% Edytowane 17 Lutego 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Warka przy asyście Przemczysława , nie zmierzyliśmy blg /czyste amatorstwo/ i nie pokazałem natleniania brzeczki, ale za to opróżniliśmy do końca beczkę Tripla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dzięki Triplowi nie zamarzliście Dzisiaj zimno jak psiur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Warzycie jak normalni ludzie pracują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Normalni ludzie o tej godzinie śpią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ktoś musi pracować by spać mógł ktoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jędrek dzieki Ci szacuneczek anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Wy się o Josefa martwicie że mu dziesiątka zaszkodzi, a wyobraźcie sobie jak taki z Poznania przyjedzie w ostrowskie progi i zostanie poczęstowany na wstępnie grzańcem z tripla...po tym jednym triplu skumałem bazę że muszę lać sobie sam (na pienionego zero cieczy sama piana) bo nie dostoję do wysładzania:) Koniec narzekania Chciałbym podziękować za solidną dawkę wiedzy nie mylić z alkoholem, za przepyszną zupę Małżonce (obiecała przepis) i pewnej młodszej Pannie za instruktarz jak obchodzić się z chmielem:) Hmm… choć tej ostatniej może nie aż tak bardzo bo nie pozwoliła mi zabrać Glizdy w czapce do Poznania;) P.s Ludzie w pociągu dość dziwnie się na mnie patrzyli i wąchali (miałem kilo amerykańskiego chmielu) z czym wszedłem do przedziału...obstawiam że starsza Pani stawiała na "egzotyczny tytoń" Pozdro:) Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Przemczysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeszcze raz dziękuję za piwko , Josefik jak będziesz miał więcej takich ,, źle ułożonych '' piw jak te z warki 147 , daj znać . Utwierdziłeś mnie co do dalszego profilu mojej ,, produkcji '' i pokazałeś ile jeszcze mi brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeszcze raz dziękuję za piwko , Josefik jak będziesz miał więcej takich ,, źle ułożonych '' piw jak te z warki 147 , daj znać . Utwierdziłeś mnie co do dalszego profilu mojej ,, produkcji '' i pokazałeś ile jeszcze mi brakuje. HEH, mam tego jeszcze 2 skrzynki z chęcią oddam wleć jak będziesz odbierał syna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeszcze raz dziękuję za piwko , Josefik jak będziesz miał więcej takich ,, źle ułożonych '' piw jak te z warki 147 , daj znać . Utwierdziłeś mnie co do dalszego profilu mojej ,, produkcji '' i pokazałeś ile jeszcze mi brakuje. HEH, mam tego jeszcze 2 skrzynki z chęcią oddam wleć jak będziesz odbierał syna. Tylko co w zamian ? Jak patrzyłem na Jadwigę to kożuszek by się jej zdał Nie kuś bo podjadę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jeszcze raz dziękuję za piwko , Josefik jak będziesz miał więcej takich ,, źle ułożonych '' piw jak te z warki 147 , daj znać . Utwierdziłeś mnie co do dalszego profilu mojej ,, produkcji '' i pokazałeś ile jeszcze mi brakuje. HEH, mam tego jeszcze 2 skrzynki z chęcią oddam wleć jak będziesz odbierał syna. Tylko co w zamian ? Jak patrzyłem na Jadwigę to kożuszek by się jej zdał Nie kuś bo podjadę! Uwolnisz mnie tego piwa. To wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Chmiel dotarł. Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Chmiel dotarł. Dzięki wielkie! Dzięki za info, do kogoś jeszcze dotarło? Dzisiaj wysłałem pozostałe opłacone po porcje chmielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 do kogoś jeszcze dotarło? Chmiel dostarczono Wszystko w jak najlepszym porządku Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ok. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi