pablo Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Piwo już dawno zaczęło mi się kojarzyć ze słodem a nie z chmielem. Ze smakami różnymi a nie wciąż (prawie) takimi samymi. Z domowym zajęciem a nie półką sklepową. Choć czytałem tu i ówdzie o wytwarzaniu piwa, to jednak niedawne odwiedziny Browaru Zamkowego w Cieszynie przy okazji Brackiej Jesieni 2009 postawiły kropkę nad "i". Zapadła decyzja: Sam nawarzę piwa! Potem sprawy potoczyły się szybko. Intensywny kurs ma forach. Sprzęt podstawowy (Zestaw startowy BA). Pierwszy zestaw z ekstraktów (Prawdziwe bursztynowe z BA). Pierwsze warzenie. Pod koniec tego tygodnia butelkowanie. Dodatkowo cieszy mnie obecność na forum piwowarów z mojej okolicy. Tu pozdrowienia dla dori i gesio0 . Parę słów jeszcze o samym forum. Bardzo mi się podoba forma w jakim jest prowadzone. Widać duży wkład moderatorów i administracji w utrzymaniu odpowiedniego poziomu dyskusji. Pozdrawiam Edytowane 2 Listopada 2009 przez pablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Jak miło powitać sąsiada Ekipa Śląska Cieszyńskiego rośnie w siłę!!! Mam nadzieję, że kiedyś spotkamy się w "realu". Gratuluję podjęcia jedynie słusznej decyzji. Teraz pora na zacieranie, oczywiście możesz zawsze liczyć na pomoc Pozdrawiam i życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Cześć O mamy nastepnego warzącego cieszyniaka Dobrze że z B-B mam blisko do Dori na kawę i do piwowarów z Śląska Cieszyńskiego Pozdrowienia z Podeskidzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam Życzę sukcesów w piwowarskiej karierze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witaj na forum serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) I ja witam. Też witam tym że z Rudy Ślaskiej. Powodzenia i do spotkania. Edytowane 2 Listopada 2009 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 No PABLO , ale posłodziłeś dyrekcji, wiesz jak zacząć. Życzę tylko udanych warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dziękuję za serdeczne powitanie. No PABLO , ale posłodziłeś dyrekcji, wiesz jak zacząć. Życzę tylko udanych warek. Jak ktoś uwarzy dobre piwo - chwalimy, jak się nie uda - podpowiadamy lub pomagamy by kolejne było lepsze. Stosuję tą samą zasadę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi