pablo Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 (edited) Piwo już dawno zaczęło mi się kojarzyć ze słodem a nie z chmielem. Ze smakami różnymi a nie wciąż (prawie) takimi samymi. Z domowym zajęciem a nie półką sklepową. Choć czytałem tu i ówdzie o wytwarzaniu piwa, to jednak niedawne odwiedziny Browaru Zamkowego w Cieszynie przy okazji Brackiej Jesieni 2009 postawiły kropkę nad "i". Zapadła decyzja: Sam nawarzę piwa! Potem sprawy potoczyły się szybko. Intensywny kurs ma forach. Sprzęt podstawowy (Zestaw startowy BA). Pierwszy zestaw z ekstraktów (Prawdziwe bursztynowe z BA). Pierwsze warzenie. Pod koniec tego tygodnia butelkowanie. Dodatkowo cieszy mnie obecność na forum piwowarów z mojej okolicy. Tu pozdrowienia dla dori i gesio0 . Parę słów jeszcze o samym forum. Bardzo mi się podoba forma w jakim jest prowadzone. Widać duży wkład moderatorów i administracji w utrzymaniu odpowiedniego poziomu dyskusji. Pozdrawiam Edited November 2, 2009 by pablo Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Jak miło powitać sąsiada Ekipa Śląska Cieszyńskiego rośnie w siłę!!! Mam nadzieję, że kiedyś spotkamy się w "realu". Gratuluję podjęcia jedynie słusznej decyzji. Teraz pora na zacieranie, oczywiście możesz zawsze liczyć na pomoc Pozdrawiam i życzę powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Cześć O mamy nastepnego warzącego cieszyniaka Dobrze że z B-B mam blisko do Dori na kawę i do piwowarów z Śląska Cieszyńskiego Pozdrowienia z Podeskidzia Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Witam i pozdrawiam Życzę sukcesów w piwowarskiej karierze :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Witam na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Witaj na forum serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vettis Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Witam i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 (edited) I ja witam. Też witam tym że z Rudy Ślaskiej. Powodzenia i do spotkania. Edited November 2, 2009 by pieron Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Witam i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 No PABLO , ale posłodziłeś dyrekcji, wiesz jak zacząć. Życzę tylko udanych warek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Dziękuję za serdeczne powitanie. No PABLO , ale posłodziłeś dyrekcji, wiesz jak zacząć. Życzę tylko udanych warek. Jak ktoś uwarzy dobre piwo - chwalimy, jak się nie uda - podpowiadamy lub pomagamy by kolejne było lepsze. Stosuję tą samą zasadę . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts