Jump to content

Serdecznie witam

pablo

Recommended Posts

Piwo już dawno zaczęło mi się kojarzyć ze słodem a nie z chmielem. Ze smakami różnymi a nie wciąż (prawie) takimi samymi. Z domowym zajęciem a nie półką sklepową.

Choć czytałem tu i ówdzie o wytwarzaniu piwa, to jednak niedawne odwiedziny Browaru Zamkowego w Cieszynie przy okazji Brackiej Jesieni 2009 postawiły kropkę nad "i".

Zapadła decyzja: Sam nawarzę piwa!

Potem sprawy potoczyły się szybko. Intensywny kurs ma forach. Sprzęt podstawowy (Zestaw startowy BA). Pierwszy zestaw z ekstraktów (Prawdziwe bursztynowe z BA). Pierwsze warzenie. Pod koniec tego tygodnia butelkowanie.

Dodatkowo cieszy mnie obecność na forum piwowarów z mojej okolicy. Tu pozdrowienia dla dori i gesio0 :D.

Parę słów jeszcze o samym forum. Bardzo mi się podoba forma w jakim jest prowadzone. Widać duży wkład moderatorów i administracji w utrzymaniu odpowiedniego poziomu dyskusji.

Pozdrawiam

Edited by pablo

Jak miło powitać sąsiada :D Ekipa Śląska Cieszyńskiego rośnie w siłę!!! Mam nadzieję, że kiedyś spotkamy się w "realu".

Gratuluję podjęcia jedynie słusznej decyzji. Teraz pora na zacieranie, oczywiście możesz zawsze liczyć na pomoc :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Cześć :)

O mamy nastepnego warzącego cieszyniaka :)

Dobrze że z B-B mam blisko do Dori na kawę i do piwowarów z Śląska Cieszyńskiego :)

Pozdrowienia z Podeskidzia :D

Dziękuję za serdeczne powitanie.

No PABLO , ale posłodziłeś dyrekcji, wiesz jak zacząć. Życzę tylko udanych warek.

Jak ktoś uwarzy dobre piwo - chwalimy, jak się nie uda - podpowiadamy lub pomagamy by kolejne było lepsze. Stosuję tą samą zasadę :D.