wena Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 II Międzynarodowy Konkurs Piw Domowych 5-07-2015 roku w Chorzowie.Kategorie piw:1. pils niemiecki wg BJCP 2A2. doppelbock wg BJCP 5C3. witbier wg BJCP 16A4. kategoria open - wędzone ale ekstrakt pow. 16 blgRegulamin i szczegóły konkursu niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsano Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) 2. doppelbock wg BJCP 5C w 3 miesiące? To trzeba było zacząć wczoraj Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez corsano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 To trzeba było zacząć wczoraj No to miałeś szansę wczoraj przeczytać i zacząć GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsano Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 To trzeba było zacząć wczoraj No to miałeś szansę wczoraj przeczytać i zacząć Właśnie o to mi chodziło, że trzeba robić od razu tylko jest to niewykonalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 trzeba robić od razu tylko jest to niewykonalne ale dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 2. doppelbock wg BJCP 5C w 3 miesiące? To trzeba było zacząć wczoraj Mój doppelbock Grand Champion 2009 miał na finale 2 miesiące w butelkach. Fryta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 2. doppelbock wg BJCP 5C w 3 miesiące? To trzeba było zacząć wczoraj Mój doppelbock Grand Champion 2009 miał na finale 2 miesiące w butelkach. Więc pozostaje miesiąc na fermentację i lagerowanie tak mocnego dolniaka. Kto nie ma w piwnicy, ten już dobrego na czas nie zrobi. Ale to moje zdanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 2. doppelbock wg BJCP 5C w 3 miesiące? To trzeba było zacząć wczoraj Mój doppelbock Grand Champion 2009 miał na finale 2 miesiące w butelkach. Więc pozostaje miesiąc na fermentację i lagerowanie tak mocnego dolniaka. Kto nie ma w piwnicy, ten już dobrego na czas nie zrobi. Ale to moje zdanie... Są w sklepach enzymy i dopalacze a zatem nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Regulamin i szczegóły konkursu niebawem. kiedy możemy liczyć na więcej szczegółów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) W załączeniu regulamin i formularz zgłoszeniowy. Sponsorami konkursu będą: Piwopiweczko.pl - sklep z akcesoriami dla piwowarów Browar Rzemieślniczy "REDEN" Firma DELTATRANS Firma GOZDAWA Firma DEVCOM BROWARIAT Katowice TOYOTA Motor Poland Pub i Galeria ABSURDALNA Katowice Fermentum Mobile Formularz zgłoszeniowy II MKPD.pdfRegulamin II MKPD.pdf Edytowane 10 Czerwca 2015 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Trwają rozmowy z następnymi sponsorami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Do grona sponsorów dopisałem BROWARIAT Katowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Do grona sponsorów dopisałem TOYOTA Motor Poland Pub i Galeria ABSURDALNA Katowice Fermentum Mobile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 TOYOTA Motor Poland Jakie modele ufundowali? andy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 TOYOTA Motor PolandJakie modele ufundowali? Resoraki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 4. kategoria open - wędzone ale ekstrakt pow. 16 blg Szeroko rozumiane ale, czy np. stouty odpadają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Stouty wędzone powyżej 16°Blg pasują do kategorii. A jakie jest inne niż szerokie rozumienie ale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Stouty wędzone powyżej 16°Blg pasują do kategorii. A jakie jest inne niż szerokie rozumienie ale? słuszna uwaga, ale wolałem dopytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Wszystkie piwa powyżej 16 blg pasują. Stouty jak najbardziej- oczywiście wędzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Jak by ktoś potrzebował nr telefonu dla kuriera to podaje 784474585 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwiutki Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Wszystkie piwa powyżej 16 blg pasują. Stouty jak najbardziej- oczywiście wędzone Oczywiście wędzone torfem również? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Wszystkie piwa powyżej 16 blg pasują. Stouty jak najbardziej- oczywiście wędzoneOczywiście wędzone torfem również? Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZZZabioreCiButy Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Wędzone Ale czy Wędzone, ale (...) Bo to różnica. W sumie i tak już nie mam 4 butelek mojego rauchbocka, więc nie mógłbym wysłać Maryh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ale_(piwo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Wędzone Ale czy Wędzone, ale (...) Dołączam się do wątpliwości, przecinki i duże litery mają spore znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi