Undeath Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 7 stycznia dostałem metryczkę RISa, natomiast Weizena ciągle nie. Jeszcze nie wysłane, czy mnie pominięto? Ja mieszkam w Poznaniu i do tej pory też nie mam metryczki. To email do Poznania idzie szybciej niż do Olesna? Nie wiem czy to idzie pocztą, mailem czy gołębiem. Jeżeli idzie mailem to tym bardziej nie rozumiem, czemu w 2 miesiące od konkursu nie mam tej metryczki. Może wpisałeś adres e-mail hieroglifami, których nie dało rady rozczytać (tak było w moim przypadku) I ni jak nie mogę Cię namierzyć. Spróbuj jakoś inaczej się skontaktować z nimi - przez FB albo mailowo z Przemkiem Odrobnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortun Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 7 stycznia dostałem metryczkę RISa, natomiast Weizena ciągle nie. Jeszcze nie wysłane, czy mnie pominięto? Ja mieszkam w Poznaniu i do tej pory też nie mam metryczki. To email do Poznania idzie szybciej niż do Olesna? Nie wiem czy to idzie pocztą, mailem czy gołębiem. Jeżeli idzie mailem to tym bardziej nie rozumiem, czemu w 2 miesiące od konkursu nie mam tej metryczki. Może wpisałeś adres e-mail hieroglifami, których nie dało rady rozczytać (tak było w moim przypadku) I ni jak nie mogę Cię namierzyć. Spróbuj jakoś inaczej się skontaktować z nimi - przez FB albo mailowo z Przemkiem Odrobnym. Dzięki za info, na pewno to zrobię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek1991 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Ja też nic jeszcze nie dostałem, ale jakoś mnie to nie dziwi. Dopiero 3 miesiące, po co narzekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A kiedy można już narzekać? Po pół roku, całym roku, po dwóch latach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A kiedy można już narzekać? Po pół roku, całym roku, po dwóch latach? Polacy narzekają zawsze i wszędzie, bez różnicy na czas... Szkoda tylko, że w bardzo brzydkiej formie to zazwyczaj robią. I druga sprawa, narzekanie do niczego nie prowadzi - natomiast konstruktywna krytyka trafia lepiej w ludzi. Metryczki z finału wiem, że zostały rozesłane, nie wiem co z eliminacyjnymi ale to proponuje do organizatora uderzać tak jak wyżej wspomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek1991 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Metryczki z finału wiem, że zostały rozesłane, nie wiem co z eliminacyjnymi ale to proponuje do organizatora uderzać tak jak wyżej wspomniałem. Byłem w finale w kategorii Weizen i jakoś nic nie dostałem. Organizator, po krytyce stwierdził, że moją metryczkę wyśle jako ostatnią. Jak na razie wywiązuje się z tego postanowienia, tylko z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Metryczki z finału wiem, że zostały rozesłane, nie wiem co z eliminacyjnymi ale to proponuje do organizatora uderzać tak jak wyżej wspomniałem. Byłem w finale w kategorii Weizen i jakoś nic nie dostałem. Organizator, po krytyce stwierdził, że moją metryczkę wyśle jako ostatnią. Jak na razie wywiązuje się z tego postanowienia, tylko z tego. Na pewno ludzie są tak złośliwi i pamiętliwi... Dajże spokój jakoś ja też skrytykowałem i dostałem metryczkę? Po co tworzyć takie bzdurne teorie? Organizator tu nie zagląda nie wiem czym to spowodowane jest, tłumaczyć go nie będę. Napiszcie do niego o co chodzi, a jak metryczek nie będzie to odnotujcie to tutaj wtedy. Wiem sam jak to bywa z metryczkami, adresy mailowe są pisane jak kura pazurem, a w polu telefon brak numeru bo sobie ludzie nie życzą... Potem pretensje dlaczego metryczka nie dochodzi, jak ciężko rozczytać dane na karcie zgłoszeniowej a poszukiwania takich delikwentów na FB i forach graniczy z cudem do tego dochodzi ograniczone prawo wykorzystania danych osobowych (w celach konkursowych) Jeżeli to wina organizatora bo nie rozesłał to druga sprawa ale ja swoją metryczkę otrzymałem ponad miesiąc temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Metryczek z eliminacji nie ma do tej pory. Zgłosiłem piwa we wszystkich kategoriach i we wszystkich przepadłem w eliminacjach. Formularz zgłoszeniowy wypełniony drukowanymi literami, numer telefonu też był. Także to raczej wina organizatorów, a nie uczestników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Także to raczej wina organizatorów, a nie uczestników No nic nie poradzisz, ja metryczki z eliminacji też nie dostałem w drugiej kategorii, ale zazwyczaj w nich nic nie ma więc mi za bardzo nie zależy... Napisałem maila z zapytaniem co z metryczką z drugiej kategorii zobaczymy co odpiszą. Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Mój weizen był w finale, a maila zawsze świadomie piszę bardzo wyraźnie . Napisałem na fb do organizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Witajcie serdecznie. Przepraszam najmocniej za okres oczekiwania. Jeśli mój poprzedni post uraził kogokolwiek najmocniej przepraszam! Dziś otrzymałem i rozesłałem metryczki z Weizen. Niestety metryczki wysyłałem tylko do finalistów. Niejednokrotnie wypowiedzi sędziów z eliminacji były na tyle ograniczone iż ciężko cokolwiek sparafrazować. Metryczki zostały rozesłane do: Weizen: - Michał Bartosiewicz - Marisz Bystryk - Krzysztof Kropiś - Andrzej Miler - Robert Kamiński - Piotr Kowalski - Michał Bąk - Andrzej Smyk - Maciej Ciupke - Marcin Wiciński - Konrad Kurek - Adam Śmiglak - Bartłomiej Michałuszko - Bartosz Dziendziel SIASION - Krzysztof Szwiec - Marcin Kozłowski - Cezary Bułaczyński - Andrzej Miler - Paweł Żywiecki - Łukasz Rymkiewicz - Mateusz Fortuna - Marek Rumplewicz - Mariusz Karpiński - Krzysztof Czechanowski - Joanna Roman - Jarosław Woźniak - Katarzyna Dzwonnik, Piotr Stefanów RIS - Maciej Ciupke - Arkadiusz Stręk - Mariusz Bystryk - Piotr Czarny - Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa - Paweł Szymczewski - Paweł Żywiecki - Waldemar Pitala - Robert Kmiński - Zbigniew Hajduła, Piotr Błachut - Michał Garbacki - Paweł Trajkowski - Marek Maj - Mariusz Karpiński - Jacek Stachowski Jeśli ktoś z w/w osób nie otrzymał metryczki proszę o kontakt podobny@gmail.com [sKASOWAŁEM WIADOMOŚĆ O ZDJECIU] Na przyszłość postaram się aby wasze metryczki trafiły do Was szybciej, nie zależało to ode mnie całkowicie:) Jednocześnie proszę o WYRAŹNE pisanie adresu swojej poczty,sporo czasu zajmuje dzwonienie do ludzi z prośbą o adres. Pozdrawiam Przemek Edytowane 22 Stycznia 2016 przez Przemczysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Czy w związku z wysłaniem metryczek, konkurs będzie pretendował do klasyfikacji w pucharze PSPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Teraz co do osób które nie dostały się do finału. Jeśli interesuje Cię dlaczego "NIE" Napisz na podrobny@gmail.com, w temacie wpisz prośba o zdjęcie metryczki. To chyba żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Czy w związku z wysłaniem metryczek, konkurs będzie pretendował do klasyfikacji w pucharze PSPD? Punkt 15 regulaminu: "15. Każdy piwowar, którego piwo weźmie udział w Konkursie, otrzyma metryczkę z oceną swojego piwa i ewentualnymi uwagami jurorów konkursu." Warunki regulaminu nie zostały, także chyba sprawa jest jasna. Niejednokrotnie wypowiedzi sędziów z eliminacji były na tyle ograniczone iż ciężko cokolwiek sparafrazować. To metryczki się parafrazuje? Myślałem, że spisuje się zastrzeżenia wszystkich sędziów z arkuszy. Jeśli interesuje Cię dlaczego "NIE" Napisz na podrobny@gmail.com, w temacie wpisz prośba o zdjęcie metryczki. To już zakrawa na kpinę. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez BuDeX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Przemku, rzeczywiście wygląda to słabo. Dobre praktyki mówią m.in. o tym, że każdy z uczestników konkursu powinien otrzymać szczegółową ocenę swojego piwa. Jeśli nie będzie metryczek z eliminacji, to nie będziemy mogli zaliczyć konkursu do Pucharu. Byłoby naprawdę szkoda, bo to w końcu konkurs z dużymi tradycjami, który powinien świecić przykładem dla innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemczysław Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 No to faktycznie teraz dałem plame! Bylem święcie przekonany że nie muszę tego robić, a "konkurs" to konkurs finałowy. Jak widać myliłem się i to dość mocno.... Pozostaje mi PRZEPROSIĆ za nieporozumienie i walczyć z metryczkami:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Powodzenia Przemku. Może jeśli to za dużo pracy, to postaraj się zmotywować do pracy kogoś z waszego OT. W końcu jest tam was trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 To metryczki się parafrazuje? Myślałem, że spisuje się zastrzeżenia wszystkich sędziów z arkuszy. W eliminacjach sędziowie nie mają swoich arkuszy, tylko jestem jeden wspólny, na którym wpisuje się powody odrzucenia. Jak piwo przechodzi to nic się nie uzupełnia, tylko potem dostaje szczegółowy opis w finale, gdzie tak jak mówisz metryczka stanowi zbiorcze podsumowanie metryczek każdego sędziego z osobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortun Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Czy komuś Przemek odpowiedział na maila? Bo ja nie mogę się doprosić ponownego wysłania metryczki finalisty, która podobno była wysłana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi