gowain Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Router inny, ale poradziłem sobie z problemem. Na starym miejscu włączyłem sterownik, wszedłem w ustawienia, ustawiłem w komórce hotspot, połączyłem z nim sterownik. Zawiozłem do domu i dopiero udało się skonfigurować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciniak Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Czy orientuje się ktoś jak zresetować hasło wifi w sterowniku? Wi instrukcji jest napisane: "Aby przywrócić działanie sterownika należy podczas uruchamiania (w czasie do 20 sekund od włączenia zasilania) zewrzeć na chwilkę (~ 1 - 2 sekund) środkowy pin czujnika nr 1 z masą (minusem). Spowoduje to nadpisanie ustawień adresacji IP, portu, haseł, i konfiguracji sieci WiFi." ale który to pierwszy czujnik a gdzie minus (masa). Czy masa jest na obudowie gniazda mini usb zasilania? Mój sterownik taki jak na foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Środkowy jest na środku, masa to ten z kreską czy jak kto woli z minusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciniak Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Połączenie czerwonego z z żółtym czy czerwonego z różowym. Próbowałem tych kombinacji i nie dawały żadnych efektów. Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez Ciniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 A czy czerwony to masa ? A jak zwierałeś to były czujki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciniak Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Czerwony to minus zasilania. Czujniki były odpięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Ja może odpowiem i rozwieję wszystkie wątpliwości. Początkowe wersję sterowników miały możliwość resetowania tylko ustawień sieci. Hasło do panelu się nie resetowalo. od wersji 3.0 będzie możliwość "chmurowego" resetu ustawień i hasła. Można to zresetować przez flashowanie, jeśli sterownik ciągle łączy się do sieci wifi to jest to do ogarniecia. Wyślę ci numer telefonu na priv to zadzwoń jutro w godzinach pracy to spróbuję to zresetować. Jeśli sterownik nie łączy się do sieci wifi tylko tworzy własną (czyli ustawienia sieci się zresetowały) to będziesz musiał wysłać do mnie sterownik żeby go przywrócić do stanu używalności. Pozdrawiam: Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chopin Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Witam, są jakieś sztuki dostępne na stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Cześć, Coś się znajdzie. Zaraz ci wyślę na priv co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Czy można nastawiać temperatury i podglądać wykresy spoza sieci lokalnej przez jakąś aplikacje (np. Thingview)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 7 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Można. Dane można wysyłać na ThingSpeak , UbiDots lub Influxdb/Grafana (ja korzystam i jestem bardzo zadowolony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 W dniu 6.11.2022 o 21:46, Eselchen napisał: Czy można nastawiać temperatury i podglądać wykresy spoza sieci lokalnej przez jakąś aplikacje (np. Thingview)? Wykresy można podglądać na thingspeak natomiast zmiany nastaw nie są możliwe. W planach był portal do zarządzania sterownikami i o ile backend jest zrobiony tak na frontend zabrakło czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Witam. Są dostępne sterowniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diask Opublikowano 5 Maja Udostępnij Opublikowano 5 Maja Czy ktoś ma instrukcję obsługi? Stary link już nie działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pedroo12 Opublikowano Piątek o 13:53 Udostępnij Opublikowano Piątek o 13:53 Witam, Po przerwie odpaliłem sterownik od Malinowego, ale coś nie łączy mi się z wifi. Tworzy swoją sieć, łączę się z nią, tylko nie wiem jaki adres wpisać żeby wejść w konfigurację. Pomoże ktoś? Sterownik jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano Piątek o 18:24 Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:24 Spróbuj 192.168.4.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi