314wo.pl Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Skoro charakterystyka chmieli i drożdży już jest, o słody już się upomniano (dlaczego jeszcze nie ma), to może jeszcze charakterystyka całego innego ścierwa. Wyobrażam sobie to tak, że ktoś na przykład wrzucił do kotła coś ponad chmiele i słody i chciałby się pochwalić, czy to była dobra decyzja. Co z tego wyszło, ile wrzucił, czy poleca. Krótko mówiąc taka dyskusja nad przyprawami. Taką mam koncepcję. Edytowane 4 Lipca 2016 przez elroy Poprawiłem tytuł na normalny.... dawidaol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Możesz zmienić tytuł? Nic z niego nie wynika, a brzydko brzmi. bart3q i fuki33 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 o słody już się upomniano (dlaczego jeszcze nie ma) jeśli czegoś nie ma, a chcesz że by było,a nie ma komu tego zrobić jest jedno proste rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 O słodach była krótka dyskusja paru osób z rok temu i przeszło echem. to może jeszcze charakterystyka całego innego ścierwa Natomiast temat który założyłeś musiałem poprawiać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 O słodach była krótka dyskusja paru osób z rok temu i przeszło echem. to może jeszcze charakterystyka całego innego ścierwa Natomiast temat który założyłeś musiałem poprawiać.. To może Tomku załóż ten dział o słodach jeżeli tak kilka osób bardzo chce - to się uzupełni przez nich ten dział. Choć ja nie widzę jego sensu, bo większość ludzi nie potrafi nawet wykryć dobrze karmelu w piwie, a co dopiero odczucia z każdego słodu, to może komuś się przyda. Tylko z takim zastrzeżeniem jak w przypadku chmielu, że różne partie słodów mogą się między sobą po prostu różnić. 314wo.pl w swoich podkastach też takiego języka używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A które ze słów uraziło kogoś? Zdaje się, że ścierwo, które zniknęło z tematu. Widać mamy inną wrażliwość. Swoją drogą, to nawet nie jest wulgaryzm, choć to oczywiście zależy od kontekstu (jak wszystko z resztą). Można kogoś obrazić mówiąc, że ma małą fujarkę, mimo, że ani "mała", ani "fujarka" nie jest "brzydkim" słowem. A w tym kontekście ścierwo to mogło najwyżej obrazić hodowcę kawy, którą ktoś postanowił do piwa wrzucić. Nie aspirowałem do tego, żeby dział się tak nazywał i nie mam problemu z tym, że temat został zmieniony "na normalny" . A co do podcastów, to raczej słowo "ścierwo" tam nie pada, ale to zdecydowanie przez zaniedbanie . Można posłuchać i się przekonać, choć raczej nie polecam, bo to takie bełkotanie początkującego nad kotłem do słabego mikrofonu. Ja mam do siebie duży dystans, więc mi się podoba, ale nie wszyscy muszą mój gust podzielać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 A które ze słów uraziło kogoś? Zdaje się, że ścierwo, które zniknęło z tematu. Widać mamy inną wrażliwość. Swoją drogą, to nawet nie jest wulgaryzm, choć to oczywiście zależy od kontekstu (jak wszystko z resztą). Można kogoś obrazić mówiąc, że ma małą fujarkę, mimo, że ani "mała", ani "fujarka" nie jest "brzydkim" słowem. A w tym kontekście ścierwo to mogło najwyżej obrazić hodowcę kawy, którą ktoś postanowił do piwa wrzucić. Nie aspirowałem do tego, żeby dział się tak nazywał i nie mam problemu z tym, że temat został zmieniony "na normalny" . A co do podcastów, to raczej słowo "ścierwo" tam nie pada, ale to zdecydowanie przez zaniedbanie . Można posłuchać i się przekonać, choć raczej nie polecam, bo to takie bełkotanie początkującego nad kotłem do słabego mikrofonu. Ja mam do siebie duży dystans, więc mi się podoba, ale nie wszyscy muszą mój gust podzielać. No w tym kontekście brzmiało to bardzo negatywnie, druga sprawa nikt nie wie o co chodzi autorowi? Może chce faktycznie wrzucać padlinę do kotła, co już go stawia trochę w kategorii kolejny wariat Szanujmy jednak trochę nasze hobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Może chce faktycznie wrzucać padlinę do kotła Brew Dogs, sezon 1, odcinek 5. Słód wędzony wraz z mięsem, ociekły tłuszczem i sokami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
314wo.pl Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 co już go stawia trochę w kategorii kolejny wariat Poczytuję to sobie za komplement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Może chce faktycznie wrzucać padlinę do kotła Brew Dogs, sezon 1, odcinek 5. Słód wędzony wraz z mięsem, ociekły tłuszczem i sokami. Czy tu trzeba obrazki wrzucać? Padlina - ścierwo - negatywne znaczenie - jakbyś miał tygodniowego kota rozjechanego przez kilkanaście tirów, nadjedzonego przez ptaki z robakami do gara miał wrzucić. Zresztą a propo piw z mięsem http://www.ratebeer.com/beer/piwoteka-fabrykanckie-346winie/425693/Mi nie smakowało Wracając do tematu w sumie pomysł dodatków do piwa jest ciekawy nie to co słodów Można by pisać efekty uzyskane za pomocą np. Rumianku, trawy cytrynowej... Brakuje takiego działu Panie kierowniku da radę taki dział zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuki33 Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nie wiem jak inni uważają, ale imo taki temat powinno się założyć na nowo albo kasować cały offtop (w tym i ten post), bo innym na pewno ciężko będzie się szukało jakichkolwiek informacji na temat clue tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Nie wiem jak inni uważają, ale imo taki temat powinno się założyć na nowo albo kasować cały offtop (w tym i ten post), bo innym na pewno ciężko będzie się szukało jakichkolwiek informacji na temat clue tematu. To nie chodzi o jeden temat tylko cały cykl tak jak tu: Więc ten temat to propozycja tylko i myślę że później przekształci się go w Pytania i wątpliwości do działu "inne surowce". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się