Marek1983 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Prace budowlane rozpoczną się na wiosnę przyszłego roku. Otwarcie planowane jest na połowę 2018 roku. PINTA osiągnie zdolność produkcyjną 15 tys. hektolitrów z możliwością rozbudowy do 50 tysięcy hektolitrów rocznie. http://www.kierunekspozywczy.pl/artykul,30002,pinta-wybuduje-wlasny-browar-inwestycja-bedzie-kosztowac-12-mln-zl.html człowiek_maćko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 osiągnie zdolność produkcyjną 15 tys. hektolitrów z możliwością rozbudowy do 50 tysięcy hektolitrów rocznie. Czyli jakieś 1500 razy mniejszą niż teraz posiada! Świetna sprawa na pewno Ziemek poszedł na ten deal... Nikt nie weryfikuje tych artykułów przed publikacją? Z tego co czytałem to mają mieć 50 hekto jednorazowego wybicia, a nie rocznej produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 @up Ale że jak? Przecież to jest w tysiącach hekto podane. A co do samej informacji to tylko się cieszyć. Kraft rośnie w siłę i im większa dostepność tym lepiej. Może już za parę lat doczekamy się Pinty w każdej Żabce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ok. jestem za rozwojem byle tylko to nie pogorszyło jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixeloza Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 a ja się kiedyś zastanawiałem czy wydać 3 stówki na skompletowanie podstawowego sprzętu do domówki niech się rozwijają, będzie co wybrać w sklepie jak swoje się skończy ;-) Gattuso28 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Czy ktoś mógłby zestawić tą planowaną wielkość nowej Pinty z jakimś zagranicznym craftem? Bo rozumiem, że w Polsce nie ma do czego porównywać? Stu Mostów jest chyba dosyć duży ale chyba nie aż tak? Czy to jest coś gabarytowo dorównujące do np. Stone, Brew Dog, De Molen itd czy znacznie mniejsze? Czy Waszym zdaniem obsługa większego browaru będzie pozwalała na zachowanie standardów z mniejszego czy większe zabawki mogą wymusić jakieś negatywne zmiany? Co mi przyszło do głowy jako przykład: trudno jest załatwić tak duże ilości chmielu wysokiej jakości i pewne receptury będą musiały zostać zmienione, coś dobrego może być zastąpione czymś gorszym? Pytam z wielką ciekawością bo nie mam żadnego pojęcia o funkcjonowaniu browarów, ani małych ani dużych. A może zwiększenie browaru działa wręcz odwrotnie i przyczyni się do zwiększenia jakości? Jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Do Stone'a trochę im będzie brakować, 15 tys hl z możliwością rozbudowy do 50 tys hl a Stone ma 375 tys hl. udarr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Ziemek raczej nie ma problemu z załatwieniem chmielu. Kto jak kto ale nie Ziemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Ziemek raczej nie ma problemu z załatwieniem chmielu. A to się załatwia nie kupuje. Nikt nie weryfikuje tych artykułów przed publikuje Edytowane 29 Października 2016 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Może już za parę lat doczekamy się Pinty w każdej Żabce W mojej żabce pod blokiem jest, w dwóch innych sklepach na osiedlu też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi