Igorrodz Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) WitamMa ktoś pomysł, jak to połączyć? Dodam, ze wężyk na kranik pasuje idealnie. Edytowane 7 Listopada 2016 przez Igorrodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Widzę, że tam masz rurkę sztywną to odetnij ok. 3-4cm i użyj jako mufy. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ma ktoś pomysł, jak to połączyć? Opcja 1 na zewnątrz (silikon się rozciągnie) Opcja 2 wcisnąć wewnątrz (silikon da się ścisnąć) Opcja 3 zdjąć ten biały plastik i bezpośrednio na przeźroczystą rurkę (tak mam aktualnie, bo ta biała mufka pękła) Wszystkie trzy opcje miały u mnie zastosowanie. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Zdejmij białą końcówkę (mufę) i naciągnij na to wąż. Przy odpowiednim rozmiarze węża niepotrzebne są żadne dodatkowe zaciski. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 opcja 4 wywal to i weź chochelkę i lejek Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 wywal mufe, podgrzej wężyk w gorącej wodzie i wciskaj na rurkę Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Lej z kranika Igorrodz i zajaszcze 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ale ocb? Ja wciskam koncowke tej rurki z zaworkiem w wezyk silikonowy (a wchodzi gladko jak u Sashy Grey:) ) i hula. Zadnej bialej plastikowej koncowki nie uzywam. Do czego ona w ogole mialaby sluzyc - oswieccie rodacy? Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ale ocb? Ja wciskam koncowke tej rurki z zaworkiem w wezyk silikonowy (a wchodzi gladko jak u Sashy Grey:) ) i hula. Zadnej bialej plastikowej koncowki nie uzywam. Do czego ona w ogole mialaby sluzyc - oswieccie rodacy? kolega chce połączyć końcówkę zaworka grawitacyjnego bezpośrednio z wężem silikonowym, z pominięciem rurki stanowiącej większość długości rzeczonego zaworka Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ale ocb? Ja wciskam koncowke tej rurki z zaworkiem w wezyk silikonowy (a wchodzi gladko jak u Sashy Grey:) ) i hula. Zadnej bialej plastikowej koncowki nie uzywam. Do czego ona w ogole mialaby sluzyc - oswieccie rodacy? kolega chce połączyć końcówkę zaworka grawitacyjnego bezpośrednio z wężem silikonowym, z pominięciem rurki stanowiącej większość długości rzeczonego zaworka Taaaakie buty... Co kto lubi, mi ta plastikowa rurka bardzo ulatwia gmeranie po dnie butelki przy rozlewie. Ale - powtarzam - co kto lubi. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Do czego ona w ogole mialaby sluzyc - oswieccie rodacy? ona służy do podłączenia tej rurki z wylotem kranika bezpośrednio. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Moje rozwiązanie tematu, bez zaworów, rozbieralne, łatwe do czyszczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 1478540134926.jpg 1478540286439.jpg 1478540379943.jpg Moje rozwiązanie tematu, bez zaworów, rozbieralne, łatwe do czyszczenia... rozlew na 2 butelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorrodz Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 z pominięciem Nic nie chcę pomijać, zwracam tylko uwagę, że ta buała część na końcu przeźroczystej rurki ma taką samą średnicę jak średnica wężyka silikonowego. (silikon się rozciągnie) Że niby podgrzać? Bo naciągam, naciągam i nijak nie wchodzi (silikon da się ścisnąć) Się da ale zostaje szczelina, ponadto nie jest po połączenie stabilne. zdjąć ten biały plastik Ale po coś on jest... a tak, tak - do podłączenia kranika z pominięciem wężyka silikonowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Ja zdjąłem to białe cos. Na wężyk naciągnąłem kawałek wezyka silikonowego, druga strona wezyka na kranik i tak to działa. Nie bardzo czaje nad czym tu sie rozwodzić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Ja zdjąłem to białe cos. Na wężyk naciągnąłem kawałek wezyka silikonowego, druga strona wezyka na kranik i tak to działa. Nie bardzo czaje nad czym tu sie rozwodzić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Robię dokładnie to samo i szczerze mówiąc, to jedyne co wpadło mi na szybko do głowy, ale wiadomo najprostsze rozwiązania w tym wypadku są najlepsze. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 DonBeer, dwie butelki, wiadro z elementami z nierdzewki. Igorrodz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi