Skocz do zawartości

Śrutowanie słodu bez sprzętu


Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakiś sposób na ześrutowanie 250g słodu bez sprzętu?

bez sprzętu to możesz go chyba tylko pogryźć  :polew:

 

ale gdyby pomyśleć to:

- możesz poszukać piwowara w okolicy ze śrutownikiem to pewnie Ci ześrutuje,

- dla 250g słodu możesz użyć młynka do kawy,

- możesz użyć maszynki do mięsa,

- możesz użyć moździerza,

- możesz użyć młotka ;)

- itd.

Pomyśl tylko :)

Edytowane przez Dr2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dr2 jak zwykle nie zawodzi;-)

staram się, ale nie wielu niewielu to zauważa :polew:

o docenianiu właściwie powinienem nie wspominać z wrodzonej skromności  :lol:

Edytowane przez Dr2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Podczas gryzienia dodatkowo dostarczy się enzymów. Amylaza ślinowa działa najlepiej w 40 stopniach, więc długo żując można zrobić zacieranie :D

Z tego co pamiętam, to albo w Afryce, albo Azji to praktykowano ;)

 

Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru

 

Południowoamerykańska cicha, coś a'la piwo z przeżutej kukurydzy :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.