elroy Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 16384+0 records in 16384+0 records out 1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 7.67109 s, 140 MB/s Proszę Dzięki Całkiem fajnie. A to na dyskach ssd? SATA 2x2TB - ze względu na zapotrzebowanie na duży storage. Nie pamiętam jaki RAID, sprawdzić? //EDIT Popierdzieliło mi się z innym dedykiem - tutaj przecież wszystkie mają softowy Jako ciekawostka, bo kupiłem na testy: Intel Xeon E3-1225v2 4c/4t 3.2 GHz/3.6 GHz 16GB DDR3 ECC 1600 MHz SoftRaid 3x120Go SSD Wydajność fajna, w benchmarkach php 50-60% lepszy wynik niż teraz, natomiast spodziewałem się, że jednak na dyskach SSD będzie coś pod 200Mb/s, ale w raid5 wychodzi mi max 135Mb/s. Ale to i tak fajny wynik. Oferta ciekawa i biorę to pod uwagę, bo pingi z PL to jakieś 30-35ms, więc też raczej dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prowokator Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 16384+0 records in 16384+0 records out 1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 7.67109 s, 140 MB/s Proszę Dzięki Całkiem fajnie. A to na dyskach ssd? SATA 2x2TB - ze względu na zapotrzebowanie na duży storage. Nie pamiętam jaki RAID, sprawdzić? //EDIT Popierdzieliło mi się z innym dedykiem - tutaj przecież wszystkie mają softowy Jako ciekawostka, bo kupiłem na testy: Intel Xeon E3-1225v2 4c/4t 3.2 GHz/3.6 GHz 16GB DDR3 ECC 1600 MHz SoftRaid 3x120Go SSD Wydajność fajna, w benchmarkach php 50-60% lepszy wynik niż teraz, natomiast spodziewałem się, że jednak na dyskach SSD będzie coś pod 200Mb/s, ale w raid5 wychodzi mi max 135Mb/s. Ale to i tak fajny wynik. Oferta ciekawa i biorę to pod uwagę, bo pingi z PL to jakieś 30-35ms, więc też raczej dobrze. Dziwne, moje HDD szybsze od SSD :O Jak przebiegają prace? Coś ruszyło? Daj znać jak będzie jakaś subdomena do testowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Dziwne, moje HDD szybsze od SSD :O Jak przebiegają prace? Coś ruszyło? Daj znać jak będzie jakaś subdomena do testowania No dziwne właśnie. A to prosiłbym Cię jeszcze o taki teścik i będę wiedział z grubsza wszystko: hdparm -t /dev/md2 (ewentualnie nazwa macierzy taka jak jest u Ciebie. Przełącznik -t to Perform device read timings) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 W czwartek i piątek w godzinach 12-16 mogą nastąpić przerwy w działaniu piwo.org w ramach przygotowań do upgradu strony. Dziękuję zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Niestety podczas upgradu serwera wyłożył się jeden ze składników serwera poczty Dam znać, jak awaria zostanie usunięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Beta piwo.org na testowej domenie, w nowej wersji gotowe. (jest chat ) Oczywiście wszystko w proszku, ale wygląda, że większość aplikacji działa i można przystąpić do sedna sprawy. Jeżeli ktoś chciałby potestować (wszystkie posty tam przepadną, wyłączone są także powiadomienia mailowe) to proszę o info w tym wątku. Podam na PW adres. Zapraszam Niektórych aplikacji na ten moment brakuje (jak giełda, browary, nie działa tapatalk), ale to oczywiście sukcesywnie będzie już tutaj poprawiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 To ja poproszę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 No to zapodaj bo chata trza ćwiczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja z chęcią poćwiczę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Super Dzięki! Jakoś do jutra poczekamy na więcej chętnych, stworzę też dyskusję na PW, to będzie prościej zgłaszać sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrjus Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Jeśli można pomóc to też chętnie pomogę Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BitterEater Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwesoly Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 wojtek też chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Oczywiście wszystko w proszkuTo wystarczy zalać wrzątkiem i pomieszać Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru klimek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ja też, ja też! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ja też, ja też! Jarzyn, warzysz co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 @FurioSan W środku lata to ma mogę co najwyżej się "zwarzyć". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Testy nowej wersji z grubsza myślę przeszły pozytywnie, większość funkcji działa, resztę będę poprawiał już na bieżąco. Dziękuję wszystkim testerom! Prace planuję na niedzielę, poniedziałek i wtorek (tj 27,28,29 sierpnia). 08.09 - piątek. Wtedy na pewno nastąpią problemy z działaniem piwo.org. Bardzo ważna informacja! W nowej wersji logowanie będzie działało tylko dla tzw. nazw wyświetlanych użytkowników, czyli loginem będzie Wasz nick na forum. Jeżeli Wasze konto było połączone z google lub facebookiem, to próbujcie w przypadku problemów takiego logowania. W razie problemów proszę o email na elroy@piwo.org (proszę podać nick, email z piwo.org) Aplikacje: Browary, Firmy, Giełda będą uruchomione około 1-2 września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Czy forum już po aktualizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Nie Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Prace musiałem przełożyć niestety na 8.09. Ale to data ostateczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 czy będzie chat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 czy będzie chat? Zerknij w temat z chatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Uwaga: zerknijcie proszę na ogłoszenia w dziale giełda. Jeżeli coś Was interesuje, zapiszcie namiary do kontrahenta, bo jutro zmuszony jestem wszystkie ogłoszenia skasować. Będzie nowa aplikacja do tych celów i przeniesienie ogłoszeń nie będzie możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Nie mogę dodać kanału RSS ze strony z nieprzeczytanymi postami do mojego czytnika. Po klinknięciu w RSS wyskakuje jakiś artykuł. Co mogę zrobić? (kiedyś działało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi