dori Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 28 maja w ramach Festiwalu Piwa w słowackiej Rožňawie odbędzie się druga edycja konkursu Slovak Homebrewing Star. Kategorie konkursowe: 1. jasne piwo z ekstraktów słodowych 2. półciemne piwo z ekstraktów słodowych 3. ciemne piwo z ekstraktów słodowych 4. piwa z ekstraktów słodowych o ekstrakcie powyżej 14° Plato albo 6% obj. alkoholu 5. piwo jasne ze słodów 6. piwo ciemne ze słodów 7. piwo ze słodu o ekstrakcie powyżej 14° Plato albo 6% obj. alkoholu 8. kategoria absolutnego zwycięzcy ? dla najlepszych piw w kategoriach 1-7. Każdy piwowar może zgłosić dwa piwa w każdej kategorii. Opłaty: 10 Euro za 1-3 piw 20 Euro za 4 i więcej piw Tak jak w ubiegłym roku zajmę się organizacją "przerzutu" piw na Słowację. Już wkrótce dokładne informacje dotyczące konkursu pojawią się na stronie głównej. W tygodniu postaram się podać szczegóły organizacyjne dotyczące wysyłki piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No to startujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 (edytowane) Tym razem nie odpuszczę Trzeba zakasować po raz kolejny słowaków Edytowane 14 Marca 2010 przez Jejski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Jasne że startujemy ,Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Jasne że startujemy ,Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie Ja też informację dostałam jakiś czas temu. Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Jasne że startujemy ' date='Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie[/quote']Ja też informację dostałam jakiś czas temu. Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info Napisał że szczegóły poda Tobie to sie nie wychylałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info czyli miejsca na podium już poustalane? :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Dziś Janek wpadł do mnie na piwo' date=' więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info [/quote']czyli miejsca na podium już poustalane? :lol: Ale tylko w kategorii "ze słodów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Każdy piwowar może zgłosić dwa piwa w każdej kategorii. Mnie to oczywiście nie dotyczy ale smutno byłoby, jeśli ktoś zajmie 1. i 2. miejsce w danej kategorii. Miło, że Słowacy o nas pamiętają. Zastanawiam się jedynie, dlaczego Żywiec pozostaje polski. Kweatie organizacyjne Powiedziałbym, że to KPD "środkowowschodniegokontynentu". Tak jak w ubiegłym roku zajmę się organizacją "przerzutu" piw na Słowację. Współczuję. Może jednak jakieś standaryzowane etykiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Elroy już wrzucił oficjalne info na główną stronę http://www.piwo.org/pliki/2010/03/PL_SHS2010.pdf. Tłumaczenie dostałam od Słowaków więc proszę o wyrozumiałość Teraz na nadmiar wolnego czasu, jak już pewnie zauważyliście nie cierpię, więc troszkę będziemy musieli zmienić sposób oznakowania butelek, tak abym nie musiała sama obklejać każdej butelki, ale nad tym jeszcze pomyślimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Co uważacie, że powinno znaleźć się na etykiecie ? Przygotuję pdfa do wydruku i naklejenia na butelkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 może orzeł w koronie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Co uważacie, że powinno znaleźć się na etykiecie ? Przygotuję pdfa do wydruku i naklejenia na butelkę. Imię i nazwisko Piwowara, nazwa piwa i kategoria w której jest wystawione. Etykietka informacyjna musi być dość mała tak aby nie wpływała na ogólny "dizajn" butelki, bo takowy też będzie oceniany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ale jaja, znów nasi startują Teraz polacy będą warzyć piwo u sąsiadów. Dori czy odbierać będziesz na tyskiej giełdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Jasne że startujemy ' date='Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie[/quote']Ja też informację dostałam jakiś czas temu. Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info Poruszaliście może temat ilości piw i uczestników z Polski? Czy Słowacy byli/nie byli zadowoleni z dużego udziału polskich piwowarów w zeszłym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Poruszaliście może temat ilości piw i uczestników z Polski? Czy Słowacy byli/nie byli zadowoleni z dużego udziału polskich piwowarów w zeszłym roku? Tak, rozmawialiśmy o tym i okazuje sie, że nie ma żadnego problemu, przyjmą do konkursu każdą ilość. Wygląda na to, że liczą na duży udział Polaków. Dori czy odbierać będziesz na tyskiej giełdzie? Nie, piwa muszę mieć u siebie wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Tylko nie zapomnijcie o przesłaniu do Dori odpowiedniej ilości piwek pozakonkursowych. To bardzo ważne! Przyzwoitość nakazuje. Dori, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 (edytowane) Dori czy odbierać będziesz na tyskiej giełdzie? Nie' date=' piwa muszę mieć u siebie wcześniej.[/quote'] To może na zlocie w Brennej? Ale czy to z kolei nie za wcześnie? Edytowane 15 Marca 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 a może z Wrocławia na WWP ktoś będzie mógł odebrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Jeszcze pytnie a chodzi o kat. 5 i 6. Czy mowa o piwach do 14°Blg ? Edytowane 16 Marca 2010 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Jeszcze pytnie a chodzi o kat. 5 i 6. Czy mowa o piwach do 14°Blg ? Dokładnie tak Na warsztaty do Wrocławia niestety nie dam rady się wybrać. Jeśli chodzi o Brenną nie jestem w stanie obiecać, że odbiorę piwa od wszystkich zainteresowanych. Po prostu ładowność samochodu mam ograniczoną, szczególnie przy weekendowej wyprawie z małym dzieckiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Mogę w Brennej odebrać piwa i podrzucić do Dori. Ładowność mam wystarczającą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Kategorie konkursowe: 1. jasne piwo z ekstraktów słodowych 2. półciemne piwo z ekstraktów słodowych 3. ciemne piwo z ekstraktów słodowych 4. piwa z ekstraktów słodowych o ekstrakcie powyżej 14° Plato albo 6% obj. alkoholu nej. czy piwa z ekstraktów musza byś warzone tylko z ekstraktów czy może z dodatkiem slodów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 czy piwa z ekstraktów musza byś warzone tylko z ekstraktów czy może z dodatkiem slodów ? Dopytam Jeszcze jedna kwestia - Słowacy zapraszają do osobistego odwiedzenia festiwalu w Rożnawie. Jest też propozycja, aby ktoś z nas został jurorem w konkursie. Jeśli są chętni to proszę o info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jeszcze jedna kwestia - Słowacy zapraszają do osobistego odwiedzenia festiwalu w Rożnawie. Jest też propozycja, aby ktoś z nas został jurorem w konkursie. Jeśli są chętni to proszę o info ale będąc w jury nie można chyba startować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi