McColtan Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Chciałbym sprawdzić czy moje piwo nie jest przegazowane czy warto otworzyć jedną butelke po tygodniu leżakowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 To zależy, czy masz powody obawiać się przegazowania. Jesli tak to śmiało.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jakie to piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 W myśl zasady 7+7+7, oczywiscie że można Kamilos55, majlosz i zielony07 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zawsze dobrze otworzyć, po co ma stać zamknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 A możesz nawet na drugi dzień . Kto zabroni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihavv Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 8 dni temu rozlałem swoją ipkę i wypiłem już ze 4 butelki. Nagazowało się po 5 dniach, jest bardzo fajne i smaczne, opinia nie tylko moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akolita Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Pszeniczniak to to powinien już być nawet w pełni zdolny do picia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kòpôcz Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Moim zdaniem warto dla samego doświadczania jak się piwo układa, zmienia, zyskuje lub traci. dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jeżeli chcesz sprawdzać stan nagazowania przy następnej warce podczas rozlewu napełnij sobie 2 PET-y 0,5 l po wodzie mineralnej . Uciskając butelkę po kilku dniach będziesz widział ile się nagazowało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Warto, jedna butelka to nic a będziesz miał doświadczenie jak szybko się nagazowuje i jak zmienia się smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 21 godzin temu, McColtan napisał: czy warto otworzyć jedną butelke po tygodniu leżakowania Absolutnie nie ... uleci duch kraftu i piwo ci skwasnieje tak na powaznie, mam kilka warek na koncie i zawsze jedna butelke otwieram po tygodniu, pszeniczke probowaem raz 3 dni po... tak ze spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Możesz otworzyć a nawet wypić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrjus Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Z mojej amerykańskiej pszenicy to tydzień po butelkowaniu już połowy warki nie ma chociaż faktycznie Sylwester był w tak zwanym międzyczasie Aczkolwiek jeśli chodzi o zasadę to IMHO chyba lepiej jeszcze ten jeden tydzień wytrzymać. Szczególnie przy tych cięższych piwach (często nawet dłużej) ale nawet w wyżej wymienionej AP to jeszcze nie było to co powinno.Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knurek Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Takie piwko otworzone po 3-4 dniach ma jeszcze dodatkowo słodki posmak, dla niektórych to też może być zaleta. Spokojnie można po tygodniu otwierać jeśli to styl nie wymagajacy leżakowania. Ja po 3-4 dniach już do chłodnego garażu piwa przenosze i są nagazowane.Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ayodele Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 A jak długo można przechowywać pszeniczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 9 godzin temu, Ayodele napisał: A jak długo można przechowywać pszeniczne ? Poki nie uleci smak A tak powaznie, to sa to zmienne kwestie, duzo zalezy od technologii. Co nie zmienia faktu, ze np. moja pszenica jest najlepsza do wypicia w ciagu miesiaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noxny Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Godzinę temu, luki161 napisał: Poki nie uleci smak A tak powaznie, to sa to zmienne kwestie, duzo zalezy od technologii. Co nie zmienia faktu, ze np. moja pszenica jest najlepsza do wypicia w ciagu miesiaca. Ja zauważyłem, że moje pszeniczne również do miesiąca poźniej brakuje już tego orzeźwienia i kolor ciemnieje, generalnie smak słabszy im dłużej leżakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 A ja lubię taką co najmniej miesięczną, jak już się ułoży i nie wali młodym piwem, do 3 miesięcy wytrzymuje w odpowiedniej temperaturze, dłużej raczej nigdy nie trzymałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zależy co za piwo. Jak Weizen to już przegapiłeś jego optymalną formę Jak RIS to jeszcze poczekaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi