Pieron Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Ja również się przyznaję, że piwo mi smakuje ale w małych ilościach i po tym sezonie raczej zakończę warzenie tego gatunku piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Jak z wędzonością 1,5 rocznego Grodzisza? Z moich doświadczeń z piwami wędzonymi zauważyłem, że wędzony aromat zanika.Z tego co pamiętam słód wędzony na te piwo był oryginalny grodziski i miał kilka lat? Moje quasi-grodziskie juz na starcie są niewyraźnie wędzone. W końcu ja to piwo w oryginale jako licealista w latach 1960-tych pijałem i wcale nie miałem wrażenia, że jest w nim coś wędzonego. Coś niewyraźnie wędzone na starcie takim pozostaje nawet po 1,5 roku Oryginalnego dymionego pszennego słodu grodziskiego (przynajmniej 10-cioletniego!) było w zasypie do tamtego zwycięskiego piwa tylko 0,4 kg. Wedzoność raczej wniosło 0,6 kg rauchmalz'u Weyermanna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Cześć Z tego co pisze Czes piwo nie zmienia nadmiernie aromatu z upłwem czasu więc nie trzeba spijać na szybko, tylko butelki moga stać w piwnicy i czekać aż właścicielowi przyjdzie ochota na takie właśnie piwo. Ja warzyłem dwa grodzisze i pierwszy był zdecydowanie lepszy, drugiego ewidentnie przechmieliłem. W nowym sesonie na pewno uwarzę nastepnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatosz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Grodzisza uwarzyłem swego czasu jako coś dla kierowców (bo % słabiutki) i pierwszą skrzynkę musiałem męczyć strasznie. A im bliżej końca drugiej było, tym bardziej mi smakowało I teraz jest moim bodajże ulubionym, na Profesjonaliach ciemne wędzone spróbowałem i jak będę miał warunki do warzenia dolniaków to będzie mój pierwszy wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ktoś wybiera się na konkurs? Ja potwierdzam, że będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ktoś wybiera się na konkurs?Ja potwierdzam, że będę Przytargaj swoje piwka to się wymienimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ktoś wybiera się na konkurs?Ja potwierdzam, że będę Myślę że będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Mam pytanie: jeśli wyniki konkursu będą o 12 to o której można się ich spodziewać w sieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Godzina 12 jest godziną umowną, może okazać się że będzie przesunięcie w czasie. Wyniki na pewno dostępne będą na stronie internetowej www.grodziskie.pl chwilę po zakończeniu konkursu i rozdaniu nagród. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 również Piwodziej ufundował nagrody dla pierwszej trójki 150 zł za I miejsce, 100 - II miejsce, 75 - za III miejsce pula nagród jest spora :rolleyes: , życzę powodzenia w konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danol148 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Kawałek od mojego domu więc będę na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Również się pojawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Wyniki konkursu dostępne na stronie www.grodziskie.pl gratulujemy !!! szczegółowe wyniki w jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) To już po konkursie? Brawo gerdzio. Wogoszom nie ma co gratulować, bo wiadomo, że to fachowcy Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Brawo Janek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Gratulacje dla zwycięzców. Chętnie obejrzałbym receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) Gratuluję i czekam na zwycięskie receptury. Mój grodzisz od wczoraj w butelkach. Kurcze... Ale mu dowaliłem chmielu... 50 g 8,8% akw. na 14 litrów (wychodzi IBU w okolicach 62). Ale jako zielone piwo nawet dobry. Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Gratulacje dla zwycięzców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 W konkursie ( Międzynarodowym !! )wystartował 21 piw , co jest rekordem tej imprezy . Gratuluje laureatom oraz dziękuje wszystkim za uczestnictwo . Wkrótce zamieszczę pełne wyniki konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Gratuluję i czekam na zwycięskie receptury.Mój grodzisz od wczoraj w butelkach. Kurcze... Ale mu dowaliłem chmielu... 50 g 8,8% akw. na 14 litrów (wychodzi IBU w okolicach 62). Ale jako zielone piwo nawet dobry. Zamieszczę na wiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Gratulacje dla zwycięzców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Również gorąco gratuluję!!(chociaż powiem po cichu,że Grodziskie uważam za niepijalne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro_y Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Też chciałbym pogratulować na pierwszym miejscu laureatom, oraz wszystkim uczestnikom. Wasze :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (chociaż powiem po cichu,że Grodziskie uważam za niepijalne ) Dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Gratulacje dla zwycięzców!!! To już w zasadzie są zawodowcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi