Kaniutek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 No właśnie, spędziłem nad tym wczoraj trochę czasu, ale niestety moja znajomość Excela jest niedostateczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 @Kaniutek sprawdzałem w edytorze Calc z pakietu Libreoffice i tam działa. Także bezpłatne alternatywy dla Excela dają radę. Kaniutek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Dziękuję Ci @Mibor Ten LibreOffice widze rozwiąże mi kilka innych roblemów z kompatybilnościa plików stworzonych na Aplu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 2 godziny temu, Kaniutek napisał: Ten LibreOffice widze rozwiąże mi kilka innych roblemów Cieszę się, że mogłem pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiosław Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) Pozwoliłem sobie na podstawie arkusza stworzonego przez @Mibor zrobić własną wariację na ten temat, główną zmianą była wielkość etykiet (fi20 z tej aukcji) i ich ilość na arkuszu (teraz mieści się 88). Dodatkowo zamieniłem miejscami nazwę i styl. W tle zostały wielkości krążków których używałem do rozstawienia tabeli. Hasło do odblokowania arkusza to piwo. Zabezpieczyłem aby przypadkiem nie rozwalić tabel, zmiany w zakładce Ustawienia normalnie działają. Etykiety na kapsle fi20.ods Edytowane 4 Listopada 2020 przez szczawiosław Kaniutek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 @szczawiosław ja ten arkusz tylko zapisałem w starszej wersji excela, Twórcy arkusza są gdzieś we wcześniejszych postach. Im trzeba dziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 @szczawiosław a czy mógłbym prosić o usunięcie tych obrysów kółek i zapisanie tego w xlsx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiosław Opublikowano 5 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) No tak, mój błąd z autorstwem, przepraszam Prześledzenie historii tego szablonu robi się kłopotliwe. @Hary86 proszę bardzo, plik w formacie xlsx, bez kółek (nie usuwałem ich, bo w LibreOffice Calc można wybrać warstwy które mają być drukowane). Etykiety na kapsle fi20.xlsx Edytowane 5 Listopada 2020 przez szczawiosław Kaniutek i Hary86 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronika_14 Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @szczawiosław nie mogę otworzyć tego pliku z kółkami, nie wiem czy dobrze interpretuję ale tam były wstawione kółka? Bo chciałabym zrobić coś takiego żeby móc wydrukować już gotowe obramowanie do wycięcia tego normalnie nożyczkami. Jest taka szansa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Kup sobie wycinarkę do kółek. To tylko kilka złotych. Nożyczkami się zahetasz. Edytowane 29 Listopada 2020 przez Kaniutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronika_14 Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) 15 minut temu, Kaniutek napisał: Kup sobie wycinarkę do kółek. To tylko kilka złotych. Nożyczkami się zahetasz. @Kaniutek Najlepszy będzie taki 2,2cm? W moim przypadku to prezent więc za bardzo się na tym nie znam ? Edytowane 29 Listopada 2020 przez weronika_14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Ja mam podobny do tego. Niestety, wymaga papieru grubszego niż 80g/m, lub dziurkowania przez 2 kartki, bo mój nie docina cienkiego papieru. Ale może to tylko mój egzemplarz. https://www.dpcraft.pl/dziurkacze-ozdobne-2-5-cm/dziurkacz-ozdobny-do-papieru-i-pianki-25-cm-kolo-25-cm.html weronika_14 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiosław Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @weronika_14 tam nie ma kółek, po prostu dostosowane jest do papieru etykietowego z kółkami. Jeżeli chcesz drukować na dowolnym papierze to tak jak Kaniutek proponuje wycinarkę do kółek. weronika_14 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 1 godzinę temu, Kaniutek napisał: bo mój nie docina cienkiego papieru. Ale może to tylko mój egzemplarz. One tak mają, dodatkowo przy wycinaniu z folii co uskuteczniam potrafią się zalepić klejem. Lepszy byłby mniejszy niż 25mm, taki jest na styk, a przy krachlach nieco za duży. Niemniej działa, a za tę cenę nie można za wiele wymagać. Alternatywą są wybijaki tego typu https://www.google.com/search?q=wybijak+do+skóry+22mm&tbm=isch&ved=2ahUKEwjIt6XM_6ftAhVIySoKHa_8DKsQ2-cCegQIABAA&oq=wybijak+do+skóry+22mm&gs_lcp=CgNpbWcQA1CJ8gFYifIBYIT0AWgAcAB4AIABZYgBZZIBAzAuMZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=ibTDX4jPJ8iSqwGv-bPYCg&safe=active Ale trzeba walić młotkiem, co nie każdemu pasuje weronika_14 i Kaniutek 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Pobrałem i wyedytowałem pod fi25 więc podzielę się też plikiem jakby ktoś chciał skorzystać. Arkusz jest pod naklejki fi25mm, etykiety samoprzylepne z kodem 2525K. etykiety_ na_kapsle_fi25_2525K.xlsx Kaniutek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 W dniu 2.12.2020 o 11:23, anatom napisał: Pobrałem i wyedytowałem pod fi25 więc podzielę się też plikiem jakby ktoś chciał skorzystać. Arkusz jest pod naklejki fi25mm, etykiety samoprzylepne z kodem 2525K. etykiety_ na_kapsle_fi25_2525K.xlsx 59 kB · 8 pobrań Też zakupiłeś te naklejki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Tak. Wycinałem i kleiłem na zwykłym samoprzylepnym ale po pierwszej warce dałem sobie spokój - trwało to chyba dłużej niż butelkowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Godzinę temu, anatom napisał: Tak. Wycinałem i kleiłem na zwykłym samoprzylepnym ale po pierwszej warce dałem sobie spokój - trwało to chyba dłużej niż butelkowanie No dokładnie. Mi z drukowaniem i przyklejeniem na 40 butelkach to może z 10-15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Nie odklejają wam się te 25 na brzegach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 4 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Jak krzywo nakleisz to może trochę odstawać na brzegu kapsla ale jak to leży w skrzynce to nic temu nie przeszkadza - przynajmniej dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczawiosław Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ja robię na fi20 i u mnie wygląda to tak: Nie muszę patrzeć czy prosto, bo są o tyle mniejsze że ciężko aby wystawały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) U mnie wygląda to podobnie Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Hary86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 @Hary86 Czym tak ładnie wycięte ? Mi fatalnie się wycina dziurkaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 39 minut temu, witur napisał: @Hary86 Czym tak ładnie wycięte ? Mi fatalnie się wycina dziurkaczem prawdopodobnie kupione naklejki. Masz wcześniej wszystkie info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgadza się, to sa gotowe naklejki, już wycięte. Kilka stron wcześniej wklejałem link do aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi