josefik Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 wysokość 28cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jako że coraz bliżej proszę o przemyślenie co i jak.Macie jakieś pomysły? Elroy co myślisz o grupowej wysyłce? Jak najbardziej mogę się tym zająć. Rozmawiałem właśnie z koleżanką z logistyki i mam do Was prośbę' date=' kto jest w domu. Muszę znać wysokość transportera na piwo + jego wagę. Ew jak ktoś ma piwa w środku, ile waży taki pełny.[/quote'] A z pracy może być? Transporter Tyskiego pełny, waży 18,25kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jako że coraz bliżej proszę o przemyślenie co i jak.Macie jakieś pomysły? Elroy co myślisz o grupowej wysyłce? Jak najbardziej mogę się tym zająć. Rozmawiałem właśnie z koleżanką z logistyki i mam do Was prośbę' date=' kto jest w domu. Muszę znać wysokość transportera na piwo + jego wagę. Ew jak ktoś ma piwa w środku, ile waży taki pełny.[/quote'] A z pracy może być? Transporter Tyskiego pełny, waży 18,25kg. nasze będą cięższe bo bardziej treściwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jak najbardziej mogę się tym zająć. Rozmawiałem właśnie z koleżanką z logistyki i mam do Was prośbę' date=' kto jest w domu. Muszę znać wysokość transportera na piwo + jego wagę. Ew jak ktoś ma piwa w środku, ile waży taki pełny.[/quote'] A z pracy może być? Transporter Tyskiego pełny, waży 18,25kg. nasze będą cięższe bo bardziej treściwe :rolleyes: zapomniałem poprosić o szerokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 30cm szerokość wybiegam na przeciw długość 40cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Skrzynka + 20 pustych butelek = 8,2 kg + piwo =~19 kg Wymiary: 40x30x28cm (dł./szer./wys). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 DHL drogowy, ceny brutto (1 karton=1 skrzynka piwa) Za 1 karton 22 kg - 145 zł Za 2 kartony 44 kg- 190 zł Za 3 kartony 66 kg - 220 zł Za 4 kartony 88 kg ? 285 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Za 4 kartony 88 kg ? 285 zł Czyli 20 piw po 4 butelki; przy 20 uczestnikach po 1 piwie to by było po ~15 zł na uczestnika (piwo). Cena OK, ale czy zapełnimy tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 ja mogę jeden kontener zapełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Moim zdaniem nie jest to drogo, ale trza to dostarczyć w odpowiednie miejsce. Pytanie ile kto jest chętny wysłać, bo jeżeli mało jest chętnych to niech Jozefik i inni ślą po skrzynce. Jeśli będzie więcej chętnych trza będzie się ograniczyć. Kto chętny wystąp wysłać piwo: - Jozefik 5 piw ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 no to i ja sie piszę - Adanjan 3 piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Ja mogę 3-4 piwa wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jaki jest deadline, bo zlałem właśnie hellesa na cichą, to i do Pragi by mógł pojechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Ale gdy piszecie "4 piwa" to macie na myśli cztery butelki czy cztery "zestawy" do wysłania? Jakby co, to ja też się piszę. Na pewno na jeden zestaw (czyli 4 butelki). Być może dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Proponuję mały wewnętrzny regulamin, żeby akcja była sprawa i najważniejsze - udana. 1. Wystawiamy po 1 piwie w danej kategorii a) Piwo jasne do 12,99% EPM b) Piwo jasne powyżej 13,00% EPM c) Piwa ciemne i bursztynowe 2. Piwa w butelkach 0,5l - 4 sztuki na każdą kategorię. Wysyłamy w kontenerach i nie wiem jak wytrzymają transport butelki 0.33l 3. Termin nadsyłania do mnie: 1.06.2010 Spakowanie to minimum 1 dzień + czas transportu. 4. Do paczki należy dołożyć: a) Imię, Nazwisko, Adres, dane kontaktowe zgłaszającego, adres email. b) Nazwę kategorii, w której piwo jest zgłaszane. c) 150 koron jako opłatę startową per kategoria *(dlaczego tak - na końcu wpisu) 5. Opłaty za wysyłkę zostaną równomiernie przełożone na startujących po około 3 tygodniach. Ceny mogą się różnić od podanych, bo to koszt przeliczony z euro. Ale nie będą to jakieś straszne różnice. Dlaczego prosiłbym o dołożenie już opłaty w walucie, a nie wysłanie do mnie w złotówkach na konto? Mam zdecydowanie złe wspomnienia z bankami czeskimi, jeżeli chodzi o koszty za transfer międzynarodowy i późniejsze opłaty za to. Może to się rozliczać nawet do kilku miesięcy.Ostatnio za 600zł skasował mnie bank czeski 80zł...Myślę, że każdy ma kantor czy bank nie daleko i nie będzie to problemem. 150koron interpretuję, jako opłatę za każdą kategorię - też tak to odbieracie ? Jeżeli uważacie, że ok to przygotuję formularz zgłoszeniowy i oficjalne info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 To w takim razie, ja bym jedno piwo wystawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ja też mogę jedno piwo wystawić do konkursu czyli 4x0,5l Dobrze rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dokładnie tak W takim razie około 13 wrzucę oficjalne info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ale gdy piszecie "4 piwa" to macie na myśli cztery butelki czy cztery "zestawy" do wysłania?Jakby co, to ja też się piszę. Na pewno na jeden zestaw (czyli 4 butelki). Być może dwa. Dorzucam się z dwiema kategoriami. Jeszcze jedna kategoria i mamy skrzynkę. Ustalimy na spotkaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 a ja się zastanawiam jak piwa dostarczyc do punktu zbiórki.... jesli okaże się, że mam wysłać kurierem najpierw w Polsce, a potem stamtąd do Czech to może okazać się że sumarycznie wyjdzie drogo... i sensowniej byłoby wysłac od razu Czech. Orientuje się ktoś jaka jest cena przesyłek krajowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Chętnie i ja bym coś przekazał ale muszę tylko zrobić przegląd-może do jutra dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 myślę że 3 szt mogę wysłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Może i ja bym się dorzucił jakby trzeba było tak ze 2-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Jeszcze trochę i uzbieramy kontener, będzie następna obniżka transportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio0 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Ja w takim razie też się piszę. Jeden zestaw (4 butelki). Mam tylko problem z okresleniem kategorii... Obym się wstydu nie najadł przez to moje startowanie w konkursie. Edytowane 16 Maja 2010 przez gesio0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi