Mario23 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 witam Na początku się przedstawię nazywam się Mariusz i jestem z okolic Częstochowy w poniedziałek uwarzyłem pierwszą warkę wczoraj zajrzałem do fermentatora fermentacja według mnie przebiega ok zapach ładny ale na pianie pojawił sie taki brązowy nalot czy to jest zakażenie czy po prostu drożdże a ja panikuję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Jest osobny, wydzielony i przyklejony wątek na takie pytania: https://www.piwo.org/forums/topic/20185-infekcje-wszystkie-problemy-z-tym-związane/ I tak. Panikujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 To piana drożdżowa. Normalne, że brązowieje. Nie panikuj pooglądaj na YT jak wygląda fermentacja jest wiele fajnych filmików w przyspieszonym tempie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario23 Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 ok dziękuję bardzo , następny temat postaram się w odpowiednim dziale napisać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Pawlicki Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Dział dobry, tylko wątek od tego już jest ;] Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1221 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Ja tylko dodam, że zostaw to piwo w spokoju na minimum 2 tygodnie, nie otwieraj pokrywy, nie mieszkaj, nie ruszaj. Pewnie to było 2543535 razy powtarzane i dlatego nikt nie wspomniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Jak chmielone ? Szyszka, granulat ? Taki wygląd po/w trakcie fermentacji burzliwej to deka. Żywice twarde + drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Na twoim zdjeciu nie widac nic innego jak pieknie fermentujace piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się