dziedzicpruski Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Nigdy z tego badziewia nie korzystałem, ale tak sobie piszę od jakiegoś czasu na pewnej grupie tematycznej z konta żony i mam pytanie; czy na fejsbuku może zastąpić forum, czy jego funkcjonalność na to nie pozwala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Facebook jest do krótkiego, szybkiego kontaktu i nigdy nie zastąpi funkcjonalnością forum. Odnalezienie jakiejkolwiek konkretnej informacji napisanej na facebooku graniczy z cudem. Więc ogólnie wszystko, co na nim się napisze, można uznać po kilku dniach jako spłukane w kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 dokładnie tak jak kolega @Kaniutek napisał, szybki temat który po kilku dniach umiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 No właśnie nabrałem takiego przekonania po kilku dniach, że to jak krew w piach, więc szkoda czasu jak można nie robić nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 2 godziny temu, Kaniutek napisał: Odnalezienie jakiejkolwiek konkretnej informacji napisanej na facebooku graniczy z cudem. Więc ogólnie wszystko, co na nim się napisze, można uznać po kilku dniach jako spłukane w kanał. Bez przesady. Odnajdowanie po słowach kluczowych w grupach jakoś tam działa. Nie raz już odalazłem jakieś treści po paru latach. Co nie zmienia faktu, że fora zapewniają jednak bardziej zaawansowane silniki wyszukiwania i pozwalają na bardziej przejrzyście strukturyzować tematy (działy, itp). Zaletą facebooka jest natomiast to, że jest sporo osób, którym nie chce się regularnie zaglądać na fora, a na facebooka wchodzą i tak i widzą treści z grup, które je interesują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 @Oskaliber oczywiście masz racje coś tam po słowach kluczach możesz poszukać, ale jest to zbyt mozolne, musisz pamiętać kilka słów wyrwanych z tekstu żeby akurat znaleźć teks którego szukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Poza tym, musisz wiedzieć, czego szukasz - znać słowa kluczowe. Początkujący będzie się poruszał jak po bagnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 To prawda. Jeśli chodzi po prostu o przeglądanie, a nie szukanie, to fora są zdecydowanie wygodniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 A propo fb. Kiedyś sam w sobie zalozylemnkilkabgtup które ruszyły inne zdechly. I założyłem też na piwo.orgPoszukajcie nanfb A zaczniemy działać. Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Ja mam same złe doświadczenia z grupami fejsbukiem i zdecydowanie wolę fora. Zobaczcie jakie bagno dzieje się chociażby na jewarzce. Przecież tego się czytać nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Wiem właśnie. Niby forum lekko anonimowe A kultura 13 razy lepsza niż tam.Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Godzinę temu, Kaniutek napisał: Ja mam same złe doświadczenia z grupami fejsbukiem i zdecydowanie wolę fora. Zobaczcie jakie bagno dzieje się chociażby na jewarzce. Przecież tego się czytać nie da. ale jewarzka i pochodne to specyficzne grupy dla odbiorców ze specyficznych odbiorców. jak się ma trochę dystansu to można tam znaleźć mnóstwo dobrej jakości treści. jest też dużo grup przyjaźniejszych początkującym, z tego co widziałem to np grupa homebrewing.pl prężnie działa inna kwestia że tak jak koledzy wyżej napisali - to wszystko jest mega niepraktyczne w porównaniu do forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolus Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 jak ktoś już wcześniej pisał, FB jest do szybkiego kontaktu w razie W. Natomiast forum to kopalnia wiedzy przed duże "K", wiedzy gromadzonej latami i co ważniejsze, wiedzy z której można swobodnie korzystać przez wiele następnych lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 A stworzyłem grupę. Niech się dzieje.Kto chce niech wbija. Ps taki nasz OSTRY DYŻUR https://www.facebook.com/groups/521628188253971/ PS2. Jeśli będzie dużo sprzeciwów usunę grupę . Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) na forum nie ma odpowiedzi w ostrym? Jest też kilka grup piwowarskich o różnym poziomie O wiele łatwiej wyszukać czegoś na forum niż na FB Edytowane 27 Marca 2020 przez anteks bart3q i Kaniutek 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 na forum nie ma odpowiedzi w ostrym? Jest też kilka grup piwowarskich o różnym poziomie O wiele łatwiej wyszukać czegoś na forum niż na FBDzięki to wszystko wiem. Taka luźna propozycja.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Grupy fejzbukowe to zło. Absolutnie nic nie da sie na nich znaleźć. W szczególności, jesli wpis ma wiecej niż tydzień. Co chwilę wiec ludzie pytają o to samo i robi sie totalny burdel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Grupy fejzbukowe to zło. Absolutnie nic nie da sie na nich znaleźć. W szczególności, jesli wpis ma wiecej niż tydzień. Co chwilę wiec ludzie pytają o to samo i robi sie totalny burdel.Czyli tak samo jak na naszym temacie ostry dyżur.Powiem tak że dużo osób Facebooka przegląda i powiadomienia jak sobie zaznaczy to spływają momentalnie. Natomiast nawet w tapatalk temat ostry dyżur nie działa najszybciej.Jeżeli chodzi o całą strukturę piwo org i przeglądanie forum to jest jedno z bardziej ułożonych miejsc w sieci.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Grupy fejzbukowe to zło. Absolutnie nic nie da sie na nich znaleźć. W szczególności, jesli wpis ma wiecej niż tydzień. Co chwilę wiec ludzie pytają o to samo i robi sie totalny burdel.Na forum możesz znaleźć a i tak ciągle pytają o to samo. zasada, Spiewaczek1 i majlosz 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Na FB nie ma specjalistycznej wiedzy, same pytania początkujących. Jak już jest bardziej zaawansowane pytanie to trole nie znający odpowiedzi zabijają temat dennymi wpisami. Forum to jednak kopalnia wiedzy. WiHuRa i Gawron 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi