dziedzicpruski Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 (edytowane) Jak w temacie, chodzi o to żeby dało się go zamykać wielokrotnie. Z TB najlepiej, ten się nada ? . https://twojbrowar.pl/pl/ekstrakty-slodowe-plynne/228-jasny-plynny-ekstrakt-slodowy-12kg.html Edytowane 29 Września 2019 przez dziedzicpruski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Będzie dobry, osobiście polecam ekstrakt bruntal cenowo jest okej i ma zakręcona pokrywkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Używam takiego co prawda nie z TB no i suchy jak dla mnie wygodniejszy. https://homebeer.pl/pl/p/Bruntal-suchy-ekstrakt-slodowy-jasny-0%2C8kg/1415 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 29 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Miałem kiedyś suchy i strasznie się lepił i wciągał wilgoć, pewnie z pokrywka lepszy, ale chodzi o ten konkretny (ewentualnie inny z TB) ,ekstrakt przy okazji innych zakupów w planie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Nada się nada, jezeli ktoś szuka tanio eksyraktu to jest na spirit ferm promocja na płynne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 5 godzin temu, dziedzicpruski napisał: Miałem kiedyś suchy i strasznie się lepił i wciągał wilgoć, pewnie z pokrywka lepszy, Jo. Jak raz skończyłem z kilogramowa kostką krówkową to zacząłem porządnie zamykać opakowanie. Dzisiaj sięgnąłem po dobrych kilku miesiącach i spoko - sypki. Jak masz szczelny pojemnik powinno się udać z suchym. Mnie natomiast odstrasza odmierzanie płynnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 No zabawa z plynnym przy odmierzaniu jest sroga. Szczególnie jak trzymasz w lodówce.Polecam dobry zwyczaj odbierania 1.5l wysłodków 7-10 Blg po zacieraniu.Przegotowuję, chłodzę i trzymam w zamrażalniku. Zawsze mam przynajmniej jedną butelkę w zapasie.Jeden minus, że zajmuje więcej miejsca.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka anatom i Grzegorz Żukowski 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogoun Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 O to wieczko na puszcze to się dopytaj, bo ostatnio jasny płynny WES 1,2 kg miałem bez plastikowego wieczka, tylko na zamknięcie konserwowe. Suchy jest w porządku, o ile się go dobrze zamyka. Bruntal w grubej papierowej torbie od marca nadal mam idealnie sypki, tylko po każdym użyciu zawijam górę jak mąkę i dodatkowo zaklejam szarą taśmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 30 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Dobra, kupie suchy na jeden 2 startery, może nie zgumowacieje, standardowo mam brzeczkę zamrożoną w sezonie i na niej robię startery, przemyślałem sprawę i stwierdziłem ,ze nie chcę dużej puszki, wystarczy mała. Dzięki wszystkim za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Używałem takiego, tylko w małym opakowaniu, w sam raz na starter, nie ma problemu z przechowywaniem otwartego: https://www.piwnykraft.pl/pl/p/Ekstrakt-Slodowy-Jasny-WES-0%2C14-kg-starter/663 Do startera to w sumie wszystko jedno, ale jasny to on był tylko z nazwy, także się nie zdziw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Też raz mi zbrylał suchy jednak to przez nieszczelny pojemnik. Dzisiaj suchy trzymam w zwykłym słoiku i po pół roku jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) Gozdawa ma suchy po 100g pakowany. Kiedyś, przy okazji uzupełnienia zapasów, specjalnie pare paczek pod startery zakupiłem. Wychodzi drożej, ale przynajmniej nie ma później zabawy z krówkami Edytowane 17 Października 2019 przez Grzegorz Żukowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinez200 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Ja też używam ten co kolega x1d na raz i sie nie zastanawiam chyba z 5 pln okey to pewnie ze 2 zł drożej niż przy zakupie całej puchy ale mi sie nie chce bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasuke5055 Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Zdecydowanie bruntal w plastikowej "beczułce" - tanio i wygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Odnośnie WES, to widzę jedno wyjście. Mocniej podgrzać i przelać zawartość puchy do zakręconego słoika. W ten sposób już od dłuższego czasu zużywam jedną puszkę na startery. Wszyscy zalecają do starterów jasny ekstrakt jęczmienny. Czy coś stoi na przeszkodzie używania innych ekstraktów? Bursztynowy, pszeniczny, itd. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Grzegorz Żukowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi