Jump to content

Oatmeal stout debiut

Piotr Ba

Recommended Posts

Czy są jakieś uwagi do tej receptury ?

20 litrów, 13 BLG

Słód pale ale 3 kg, owies ziarno 1 kg, jęczmień palony 0,5 kg

Chmiel - tylko Marynka na goryczkę

Zacieranie infuzyjne 67 st C

Drożdże nie są surowcem piwowarskim nigdy nie są podawane na butelce od piwa tak jakby w ogóle były nieistotne przy jego produkcji.

A zostaną dodane uwaga .... S04 (ale niespodzianka) chciałem FM11 ale nie wiem dlaczego FM nie są nigdzie dostępne. 

To również będzie debiut grainfathera

Edited by Piotr Ba
GF

Ee ja tam nie mam konta utworzonego. U mnie tylko Browamator i Deptana się liczy :P ale dziękuję za te sklepy. Jakieś uwagi do tego zasypu ?? Chyba nie potrzeba jakiś słodów czekoladowych ani karmelowych czy Carafa ?

Taki zasyp 60-70 % / 20 % / 10 % jest na brytyjskich opisach tego stylu - powinno to zagrać.

7 minut temu, Piotr Ba napisał:

Ee ja tam nie mam konta utworzonego. U mnie tylko Browamator i Deptana się liczy

Nie trzeba mieć konta żeby zrobić zakupy.

To już następnym razem chociaż nie wiem co będę warzyć - w kolejce po Stoucie jest English Ipa na autorskim chmieleniu. Potem trzeba wypić 50 butelek lagerów, ok. 30 butelek white Ipa,  19 litrów stouta i 19 litrów english ipa :P potem można warzyć dalej.

• 2 weeks later...
Godzinę temu, Piotr Ba napisał:

Do jakiego wysycenia nagazować takie piwo ? Do 2.0 vol. CO2 będzie dobrze żeby była piana ?

To dość uniwersalny poziom wysycenia, będzie ok.