Jump to content

Oatmeal stout debiut


Piotr Ba

Recommended Posts

Czy są jakieś uwagi do tej receptury ?

20 litrów, 13 BLG

Słód pale ale 3 kg, owies ziarno 1 kg, jęczmień palony 0,5 kg

Chmiel - tylko Marynka na goryczkę

Zacieranie infuzyjne 67 st C

 

 

Link to comment
Share on other sites

Drożdże nie są surowcem piwowarskim nigdy nie są podawane na butelce od piwa tak jakby w ogóle były nieistotne przy jego produkcji.

A zostaną dodane uwaga .... S04 (ale niespodzianka) chciałem FM11 ale nie wiem dlaczego FM nie są nigdzie dostępne. 

To również będzie debiut grainfathera

Edited by Piotr Ba
GF
Link to comment
Share on other sites

Ee ja tam nie mam konta utworzonego. U mnie tylko Browamator i Deptana się liczy :P ale dziękuję za te sklepy. Jakieś uwagi do tego zasypu ?? Chyba nie potrzeba jakiś słodów czekoladowych ani karmelowych czy Carafa ?

Taki zasyp 60-70 % / 20 % / 10 % jest na brytyjskich opisach tego stylu - powinno to zagrać.

Link to comment
Share on other sites

7 minut temu, Piotr Ba napisał:

Ee ja tam nie mam konta utworzonego. U mnie tylko Browamator i Deptana się liczy

Nie trzeba mieć konta żeby zrobić zakupy.

Link to comment
Share on other sites

To już następnym razem chociaż nie wiem co będę warzyć - w kolejce po Stoucie jest English Ipa na autorskim chmieleniu. Potem trzeba wypić 50 butelek lagerów, ok. 30 butelek white Ipa,  19 litrów stouta i 19 litrów english ipa :P potem można warzyć dalej.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Godzinę temu, Piotr Ba napisał:

Do jakiego wysycenia nagazować takie piwo ? Do 2.0 vol. CO2 będzie dobrze żeby była piana ?

 

To dość uniwersalny poziom wysycenia, będzie ok.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.