Skocz do zawartości

Wysładzanie warki "połówkowej"


Cressi

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze szanownego koleżeństwa,

przymierzam sie powoli do pierwszej warki z zacieraniem słodów. Z kilku wzgledów zdecydowałem sie na zestawy obliczone na przygotowanie 10 litrów piwa, oczywiście teraz robię przygotowanie teoretyczne ??

Zastanawia mnie czy standardowy fermentator (ok 30 litrów) nie będzie za duży jako kadź filtracyjna przy tak małej warce - wziąwszy pod uwagę powierzchnię dna może się okazać, ze złoże będzie za niskie żeby efektywnie odfiltrować brzeczkę. Zastanawiałem się nad zakupem mniejszego wiadra, tak 15  litrow i użyciu go do wysłodzenia. 

FiItr to będzie najprawdopodobniej tzw filtr spiralny. Będę zobowiązany za Wasze uwagi

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.