kretu Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Za podobne pieniądze co chcą za wersję gold planuję rimsa zrobić w większości z nierdzewki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Za podobne pieniądze co chcą za wersję gold planuję rimsa zrobić w większości z nierdzewki. Ale RIMSa nie postawisz w mieszkaniu na 45metrach. A to nawet ładne jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Piłeś - nie jedź. Nie piłeś - nie krytykuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 i od razu nalewak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Poczekajcie na testy. Produkcja brzeczki to żadne halo, to fermentacja robi piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 można by rzec: Jedzmy gówno, miliardy much nie może się mylić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 można by rzec: Jedzmy gówno, miliardy much nie może się mylić! Poprawnie powinno chyba brzmieć "nie mogą", ale nie jestem specjalistą entomologiem A co to ma do w/w maszyny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Poczekajcie na testy. ... a testy już niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Poczekajcie na testy. ... a testy już niebawem Eeee ?? Kupiłaś maszynkę ?? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ktoś taki jak Dori zapewne nie musi kupować by potestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Mnie wystarczy pralka automatyczna i ekspres do kawy. Automatu do piwa nie potrzbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Poczekajcie na testy. ... a testy już niebawem A jak niebawem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 A ten proszek, co się go wsypuje to co to jest ? Suchy ekstrakt z suchymi drożdżami ? Bo jakoś inaczej sobie tego nie wyobrażam. W sumie jakaś lurka może wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Z tego co widziałem na zdjęciach, to chyba płynne ekstrakty. Pytanie do czego służy "filtr do piany" w wyższych modelach. Jakieś zadanie ma, tylko jakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 te ekstrakty są w proszku (jak widać na filmie) - nachmielony ekstrakt w proszku - hardcore ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somek Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Tu też już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Nachmielony ekstrakt w proszku? To robią coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Nachmielony ekstrakt w proszku? To robią coś takiego? Robią: http://www.muntons.com/homebeer/other-products/spraymalt_hopped_light.asp Ale hardcore polega na tym, że to brew-kit w proszku! Czyli sproszkowany koncentrat brzeczki - robiony pod konkretny styl piwa. A ten przewodnik po rodzajach piwa!! Boki zrywać !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 "ciemne piwo składające się z mieszanki krystalicznego słodu oraz podpalanej mieszanki" :) Powinni to wykorzystać w reklamie TV, hehe. Już widzę ten krystaliczny słód sypany przez brodatego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legato Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam, Widzę tutaj sporo krytyki tego urządzenia a ani jednego użytkownika. Więc postanowiłem się wypowiedzieć bo jestem posiadaczem. Pokrótce wyjaśnię jak to ustrojstwo działa. Otóż jest to niby zwykły fermentator ale nie do końca. W domowej produkcji piwa podczas fermentacji burzliwej czy cichej cały CO2 sobie ucieka i dopiero w butelkach zostaje nim nasycony. Wiadomo. Natomiast ten wynalazek pracuje w warunkach podwyższonego ciśnienia - od 10 do 15 PSI - i piwo zostaje naturalnie nasycone CO2 już w fazie fermentacji. Filtracja i klarowanie następuje w tym samym urządzeniu - trzeba je wstawic do lodówki. Mozna potem piwo dogazować CO2 jak ktoś lubi przy pomocy zwykłych naboi. Co do pytań o filtr do piany to jego zadaniem jest ochrona zaworu kontroli ciśnienia przed właśnie pianą powastałą podczas fermentacji lub drobinami które moze nieść. Dystrybucja gotowego piwa odbywa się z tego samego urządzenia poprzez zainstalowany tam nalewak. Efekt jest oczywiście kwestią gustu. Ale piwko jest klarowne, nagazowanie, pachnie i smakuje bardzo dobrze. Zrobiłem już dwa z dedykowanych zestawów - golden lager i czech pils. Pamiętam bardzo dobrze smak niepasteryzowanego świeżego piwa z początku lat 90tych i często chodzę do restauracji z wlasnym niepasteryzowanym browarkiem - piwo z tej maszynki smakuje moim zdaniem znacznie lepiej. Pozdrawiam Serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 No i wreszcie ktoś , kto naprawdę przetestował ten sprzęt. Z ciekawości , robiłeś już jakieś piwo "tradycyjnie" ? Tzn począwszy od zacierania przez własnoręczne dodawanie chmielu oraz butelkowania na nalewaniu do kufla i degustowaniu skończywszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam, Widzę tutaj sporo krytyki tego urządzenia a ani jednego użytkownika. Więc postanowiłem się wypowiedzieć bo jestem posiadaczem. Pokrótce wyjaśnię jak to ustrojstwo działa. Otóż jest to niby zwykły fermentator ale nie do końca. W domowej produkcji piwa podczas fermentacji burzliwej czy cichej cały CO2 sobie ucieka i dopiero w butelkach zostaje nim nasycony. Wiadomo. Natomiast ten wynalazek pracuje w warunkach podwyższonego ciśnienia - od 10 do 15 PSI - i piwo zostaje naturalnie nasycone CO2 już w fazie fermentacji. Filtracja i klarowanie następuje w tym samym urządzeniu - trzeba je wstawic do lodówki. Mozna potem piwo dogazować CO2 jak ktoś lubi przy pomocy zwykłych naboi. Co do pytań o filtr do piany to jego zadaniem jest ochrona zaworu kontroli ciśnienia przed właśnie pianą powastałą podczas fermentacji lub drobinami które moze nieść. Dystrybucja gotowego piwa odbywa się z tego samego urządzenia poprzez zainstalowany tam nalewak. Efekt jest oczywiście kwestią gustu. Ale piwko jest klarowne, nagazowanie, pachnie i smakuje bardzo dobrze. Zrobiłem już dwa z dedykowanych zestawów - golden lager i czech pils. Pamiętam bardzo dobrze smak niepasteryzowanego świeżego piwa z początku lat 90tych i często chodzę do restauracji z wlasnym niepasteryzowanym browarkiem - piwo z tej maszynki smakuje moim zdaniem znacznie lepiej. Pozdrawiam Serdecznie. Odniosłem wrażenie że pisał to dystrybutor tego urządzenia :rolleyes: A uwarzyłeś kiedyś piwo w tradycyjny-domowy sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) ... często chodzę do restauracji z wlasnym niepasteryzowanym browarkiem ... Ciekawa sprawa nosisz to piwo w butelkach i prosisz o kufel czy z całą maszyną idziesz? Krytyka wynikała z braku konkretnych informacji i ceny, która jest trochę kosmiczna. Za taką kasę można porządny domowy browarek wyposażyć. Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez guma77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legato Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 No i wreszcie ktoś , kto naprawdę przetestował ten sprzęt. Z ciekawości , robiłeś już jakieś piwo "tradycyjnie" ? Tzn począwszy od zacierania przez własnoręczne dodawanie chmielu oraz butelkowania na nalewaniu do kufla i degustowaniu skończywszy ? Witam, W domowy sposób z zacieraniem piwa nie robiłem. Gdybym robił to pewnie bym tego urządzenia nie kupił. PS. Nie jestem dystrybutorem tych produktów - prawdę powiedziawszy ma ono wiele wad i tylko kilka zalet. Pozdrawiam Serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Witam, W domowy sposób z zacieraniem piwa nie robiłem. Gdybym robił to pewnie bym tego urządzenia nie kupił. PS. Nie jestem dystrybutorem tych produktów - prawdę powiedziawszy ma ono wiele wad i tylko kilka zalet. Pozdrawiam Serdecznie. Co Ciebie skłoniło do zakupu tej maszyny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się