markus383 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Witajcie. Możecie napisać, czy i gdzie zaopatrujecie się w fermentory mniejsze niż 33 litry (zwykle dostępne w sklepie)? Mam lodówkę, do której wchodzi fermentor z Leroy lub Castoramy (15 L) i mam jeszcze miejsce. Wszedłby też ten 33 litrowy, ale musiałbym wyciąć lodówkę, a tego nie chcę robić. Robię raczej małe warki, więc interesowałby mnie fermentor ok. 20 -25 litrowy. Najlepiej jakby był transparentny, bo jestem bardzo ciekawski Proszę o pomoc i pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Masa tego jak wpiszesz w przegladarkę internetową . Ja ostatnio kupowałem w sklepie malinowy nos . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 https://www.castorama.pl/pojemnik-xago-przezroczysty-35l-id-1090728.html Mam, używam. Solidne, sztywne tworzywo, atest dla spożywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 https://www.castorama.pl/pojemnik-xago-przezroczysty-35l-id-1090728.html Mam, używam. Solidne, sztywne tworzywo, atest dla spożywki.I mówisz, że fermentujesz w takim pojemniku? Ja tam takich używam do przechowywania słodu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 9 minut temu, Wuuu napisał: I mówisz, że fermentujesz w takim pojemniku? Ja tam takich używam do przechowywania słodu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Oczywiście, a dlaczego nie ? Idealnie mieści się w zamrażarce - kostce Wuuu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Biję się w pierś Przejrzałem jednie ofertę części sklepów piwowarskich i nie spotkałem mniejszych niż 30 -33 litry. Teraz widzę mnogość takich pojemników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Są jeszcze słoje, 25l i mniejsze. https://allegro.pl/oferta/sloj-uniwersalny-25-l-do-domowego-wina-i-kiszenia-10490923419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Twój Browar wczoraj wrzucał na fb info że wprowadzaja nową szatę graficzną fermentowrów i będą mieć dostępne 15L. Ale na stronie jeszcze nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 @fotohobby dobry pomysł. A jak ze szczelnością pokrywy? Idzie pewnie wszystko bokiem? Wypłukać się je da środkiem dezynfekcyjnym czy leci po łapach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 31 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 3 minuty temu, hopek napisał: @fotohobby dobry pomysł. A jak ze szczelnością pokrywy? Idzie pewnie wszystko bokiem? Wypłukać się je da środkiem dezynfekcyjnym czy leci po łapach? Pokrywa nie jest szczelna. Dezynfekuję nadwęglanem sodu poprzez potrząsanie pod prysznicem. Raz na kilka warek NaOH, ale tu już trzeba uważać (rękawiczki, okulary), bo spod pokrywy wycieka. hopek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi