Nagellan Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Cześć. Pierwszy raz używam Ispindel także proszę o wyrozumiałość. W Brewfather wyświetla tylko temperaturę i stan baterii. W odzczytach pokazuje temperaturę, stan baterii i kąt wychylenia. Brakuje krzywej obrazującej odfermentowanie. Wcześniej zgodnie z instrukcją zrobiłem kalibrację w 10 punktach pomiarowych i zapisałem Formułę. Poproszę o pomoc. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Spindel jest skalibrowany? Do pracy solo musisz go skalibrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagellan Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Tak. Kalibrowałem w roztworze cukru. Zrobiłem 11 punktów pomiarowych. Zapisałem formułę itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Jak wygląda stan urządzeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagellan Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) U mnie tak to wyglada. Nie wiem dlaczego wyświetla dwa. Choć mam tylko jeden. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Nagellan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) wskazówka z BrewFathera: Make sure your iSpindel reports gravity in Plato (it will be converted to SG) and temperature in Celcius. Add [SG] to the name of your iSpindel if you use SG based formula. If the gravity is displaying 1.004 in Brewfather you are using the wrong formula, use the fomula that reports in Plato or use the tag above. If you get no gravity reported: Check that the formula is not too long. There's a max character length. Instead of "tilt*tilt*tilt" put *tilt^3" etc. If it still fails: Upgrade to the latest iSpindel firmware or try to use the second degree polynomial formula for your iSpindel Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez WojtekGaaD korekta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagellan Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Tak tez wpisałem. Użyłem formułe na Plato. Wpisana jest tez krótsza liczba znaków. Firmware mam tez najnowszy. Ale nie próbowałem formuły second degree. Teraz Ispindel pływa w fermentorze w fermentujące brzeczce. Jest jakiś sposób żeby sprawdzić firmware ? Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Nagellan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Miałem to samo. Nie pokazywało mi gęstość brzeczki. Problem był w błędnej formule. Popraw i niema bata aby nie działało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagellan Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Dzięki za info. Tez tak podejrzewam że coś nie tak z formułą. Jak skończę fermentacje wrócę do tematu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakaowy Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Podbijam wątek, urządzenie pokazuje mi ujemne plato XD formuła to "-19.844897959153897 + 1.2543650793626469 *tilt-0.018976757369554217 *tilt^2 + 0.00013463718820815336 *tilt^3" i gdzie jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia A jak obliczyłeś formułę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Tak wysoki kąt urządzenia nie powinien wskazywać takiej wartości SG. Co masz w czystej wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi