Eselchen Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Cześć, chciałbym zapytać co myślicie o beczce do fermentacji? Klasyczne fermentory odpadają ponieważ nie wchodzą mi do lodówki a ta beczka ma idealne wymiary dla mnie. Edytowane 4 Maja 2021 przez Eselchen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych132 Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Popraw linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 A coś o tej beczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Link poprawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Wygląda ok, trochę te uchwyty zastanawiają - czy nie są puste w środku, bo pewnie ciężko będzie je tam umyć. Nie wiem czy zakrętka będzie szczelna, choć to przy standardowej fermentacji akurat nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 jak wejdzie do lodówki i możesz ja umyć i zdezyfekowac to OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 No i warki mniejsze niż 20l przy takiej beczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiozo Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Używam podobnych tylko 50L. Jeśli średnica wieka jest ta sama to pasuje do nich uszczelka od szybkowaru 22cm. Mycie troche bardziej uciążliwe niż zwykłe wiaderka. Polecam co jakiś czas używać NaOH, szczególnie do tych rączek (u mnie są puste w srodku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Jak widać są opinie, że beczułka sprawdza się świetnie (minuta 7:33): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych132 Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Mam, używam. Szczelna nie jest, docinałem uszczelkę i z silikonu jest lepiej. Poza tym ciężko się do czegoś przyczepić. Miałem dwie, jedną wymieniłem, druga jeszcze służy, ale jej czas dobiega końca ponieważ ma już z 3 lata w ruchu ciągłym. Gdybym musiał dopasować do wielkości lodówki to kupiłbym ponownie, jeśli wielkość lodówki nie jest ograniczeniem to wybrałbym coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 W dniu 6.05.2021 o 22:49, Krzych132 napisał: Mam, używam. Szczelna nie jest, docinałem uszczelkę i z silikonu jest lepiej. Poza tym ciężko się do czegoś przyczepić. Miałem dwie, jedną wymieniłem, druga jeszcze służy, ale jej czas dobiega końca ponieważ ma już z 3 lata w ruchu ciągłym. Gdybym musiał dopasować do wielkości lodówki to kupiłbym ponownie, jeśli wielkość lodówki nie jest ograniczeniem to wybrałbym coś innego. Właśnie dotarła do mnie beczułka i zaniepokoił mnie zapach plastiku wewnątrz. Na razie zalałem ją NaOH. Czy miałeś taki problem? Odnośnie uszczelki silikonowej - możesz podać jaka to uszczelka powinna być i gdzie można kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 4 godziny temu, Eselchen napisał: docinałem uszczelkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi