jacer Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Może być. RIS chyba odpuszcze. Blonda warzyłem i jest smaczny, mam go w planach aby powtórzyć. Lager wiedeński i Dunkel można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Może być. RIS chyba odpuszcze. Blonda warzyłem i jest smaczny, mam go w planach aby powtórzyć. Lager wiedeński i Dunkel można zrobić. To nie Blonde, to Duvel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 3. Lager Wiedeński (12,5 -14 °Blg) Tak! Tak! 5. Kolońskie (11-12 °Blg) TakTakTakTak! Do roboty. Dwa wystarczą na początek, we czwartek pierwszy kolonijny po nowemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 To nie Blonde, to Duvel. (Belgian Golden Ale, Belgian Golden Strong Ale, Belgian Blonde) Tak napisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Fajne style. Wszystkie mi pasują poza RIS i Bohemskim Ciemnym Mnie nie pasuje tylko ten szkocki sikacz Jacek piszesz o tym co narobi Twój Wnuk do butelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Fajne style. Wszystkie mi pasują poza RIS i Bohemskim Ciemnym Mnie nie pasuje tylko ten szkocki sikacz Jacek piszesz o tym co narobi Twój Wnuk do butelek? On się tak pewnie brzydko wyraża o swoim wnuku, paskudny dziadek jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Fajne style. Wszystkie mi pasują poza RIS i Bohemskim Ciemnym Mnie nie pasuje tylko ten szkocki sikacz Lepszy by był Export Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 szop 007 - ma wnuka w Szkocji, ale piwo bedzie warzył w Łańcucie. Więc jest szansa, że będzie znowu na podium w Żywcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 szop 007 - ma wnuka w Szkocji, ale piwo bedzie warzył w Łańcucie. Więc jest szansa, że będzie znowu na podium w Żywcu. EEE,pewnie sobie ten styl odpuszczę.Ta kategoria nie ma szans na GC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 no nie wiem, pomyśl jak mało będzie potrzeba słodu na takie piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 EEE,pewnie sobie ten styl odpuszczę.Ta kategoria nie ma szans na GC Jacku, ale pomyśl jakie to wyzwanie: zrobić w tak lekkiej kategorii, tak dobre piwo, żeby aż zdobyło GC. To by dopiero byłby wyczyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 EEE' date='pewnie sobie ten styl odpuszczę.Ta kategoria nie ma szans na GC [/quote']Jacku, ale pomyśl jakie to wyzwanie: zrobić w tak lekkiej kategorii, tak dobre piwo, żeby aż zdobyło GC. To by dopiero byłby wyczyn. Jasne,ale później musiałby go uwarzyć Browar Zamkowy i jeszcze sprzedać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 szop 007 - ma wnuka w Szkocji' date=' ale piwo bedzie warzył w Łańcucie. Więc jest szansa, że będzie znowu na podium w Żywcu.[/quote']EEE,pewnie sobie ten styl odpuszczę.Ta kategoria nie ma szans na GC Ta moja opinia to jedno, ale opinie kolegów to powinny cię zmobilizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 No to się teraz zacznie warzenie i typowanie co zostanie GC2011 Nie ma co gadać trza się zabrać za robotę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 (edytowane) Sezon lagerowy nadchodzi a tu większość górniaków Edytowane 19 Października 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Sezon lagerowy nadchodzi a tu większość górniaków Zawsze możesz jednego tanka do łóżka przygarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Sezon lagerowy nadchodzi a tu większość górniaków 2 lagery, 2 hybrydy, 2 górniaki. Pełna równowaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Sezon lagerowy nadchodzi a tu większość górniaków Zawsze możesz jednego tanka do łóżka przygarnąć. I tak fermentuje w sypialni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Sezon lagerowy nadchodzi a tu większość górniaków 2 lagery' date=' 2 hybrydy, 2 górniaki. Pełna równowaga[/quote'] Czyli 3 pomieszczenia do fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Sezon lagerowy nadchodzi a tu większość górniaków 2 lagery' date=' 2 hybrydy, 2 górniaki. Pełna równowaga[/quote'] Czyli 3 pomieszczenia do fermentacji Normalna sprawa dla każdego piwowara, chyba że posiada się odpowiedni sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Kolońskie mam już zrobione. Pytanie czy dotrwają w dobrej kondycji do czerwca. No i znów będzie pewno problem: które wybrać :rolleyes: Może tym razem zasadzę się na coś jeszcze. Złote belgijskie.... hmm no ale tu bryluje Dori i nie ma co się łudzić. Wiedeński lager, to lubię i na pewno będę warzył jak co roku. Bohemskie ciemne to ciekawostka bo próżno tej nazwy szukać w BJCP no ale dlaczego ma nas BJCP ograniczać a że co roku jakiś ciemny lagerek jest to na pewno i to będzie do rozważenia. Pytanie nowe się pojawia: co Tomek wymyśli na II konkurs Piwo.org?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 co Tomek wymyśli na II konkurs Piwo.org?? Już wymyślił (a nawet wymyślili) i spokojnie, nie pokrywa się Ale o tym w osobnym wątku. Swoją drogą, to od dwóch edycji mam 100% trafność w typowaniu osób GCh w Żywcu. Jak mi się uda i w tym roku (a mam swoich faworytów), to zajmuję się piwowarskim wróżbiarstwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Czy taki RIS może się odpowiednio ułożyć do czerwca ? Jak będzie załóżmy zacierany na początku listopada. Na kolońskie i szkockie za wcześnie ,pozostałe można śmiało zacząć czy tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Czy taki RIS może się odpowiednio ułożyć do czerwca ? Jak będzie załóżmy zacierany na początku listopada.Na kolońskie i szkockie za wcześnie ,pozostałe można śmiało zacząć czy tak ? Weź zapytaj wenę, kiedy warzył swojego GCh. Się zdziwisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 co Tomek wymyśli na II konkurs Piwo.org?? Już wymyślił (a nawet wymyślili) i spokojnie' date=' nie pokrywa się Ale o tym w osobnym wątku. Swoją drogą, to od dwóch edycji mam 100% trafność w typowaniu osób GCh w Żywcu. Jak mi się uda i w tym roku (a mam swoich faworytów), to zajmuję się piwowarskim wróżbiarstwem [/quote'] No to uszczknij rąbka tajemnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi