Nazwa użytkownika Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Zrobiłem piwo na kveikach, zasyp bazowy pale ale i 16,5% płatków owsianych. Piwo wyszło bardzo mętne, zapach ok. Czy taki zasyp płatków mógł spowodować zmętnienie piwa? Czy raczej infekcja jakimiś dzikusami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Mógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Mógł, chociaż to zależy od szeregu czynników (np. chmielenie). Ewentualnie zmętnienie może być skrobiowe, jeśli płatki nie były błyskawiczne i nie były skleikowane. Nazwa użytkownika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Chmielu dużo, płatków nie kleikowałem. Po wsypaniu do gara przeczytałem na opakowaniu, że nie były błyskawiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 T kleikowania owies ma 53-59 °C więc w zacierze też pewnie dało radę. https://www.blog.homebrewing.pl/kleikowanie-czyli-nie-taki-diabel-straszny/ Nazwa użytkownika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Piwo wygląda jak hipsterskie Hazy Ipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 A zrobiles probe jodowa? Ja mialem ostatnio podobny zmetniony wytwor, dodatkowo z posmakiem mokrej sciery. Nie zrobilem proby jodowej a podejrzewam ze w tym przypadku za zmetnienie odpowiadala skrobia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Robiłem próbę jodową, zawsze robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się