Jump to content

Dolna fermentacja piwa


Recommended Posts

Witam mam pytanie? Schłodziłem brzeczke po warzeniu do 30 stopni wyniosłem na balkon by schłodzić ją do ok 20 stopni by zadać drożdze dodałem drożdze i jak się potem okazało tem na balkonie spadła do ok 10 stopni wyjechałem na wyjazd weekendowy wróciłem i sprawdzilem że nic się nie dzieje po tych 2 dniach . Czy jak wyniosę fermentor do mieszkania gdzie jest 21 stopni to fermentacje da się jeszcze uratować jak podniosę temperature

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, gmyru86 napisał(a):

gozdawa german lager w35  13blg  drożdze są użyte powtórnie leżały w lodówce nie dawały oznak zepsucia

Jak najbardziej do odratowania.. tylko nie możesz przenosić ich do 21 stopni bo to przecież drożdże lagerowe. Musisz dla nich znaleźć temperaturę 12-14 stopni

Link to comment
Share on other sites

51 minut temu, gmyru86 napisał(a):

ino wystartują w tem pokojowej to przeniose do tem 13 stopni na balkon w specjalnym pokrowcu termicznym

Tylko je tym uśpisz. Jak masz na balkonie 13C to powinny same ruszyc

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.