aggi18 Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca ? Np taka wódka? Zostawiona w szklance? Czy na następny dzien nadal bedzie miałą te 40% ? Czy alkohol z jakiś powodów szybciej wyparowuje niż zawarta w niej woda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Marca Udostępnij Opublikowano 9 Marca Tempo parowania alkoholu z roztworu, takiego jak wódka (bo rozumiem, że nie o piwo pytasz ) zależy od temperatury otoczenia, wilgotności, przepływu powietrza wokół płynu oraz powierzchni i pewnie innych czynników. Ogólnie etanol ma niższy punkt wrzenia niż woda co przy danej temperaturze etanol będzie parował szybciej niż woda. A o ile to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumidło Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Bardziej wyparuje jak podgrzejesz do 78,4 C... Np jak ktoś robi grzane wino bez kontroli temperatury i przesadzi - może go łatwo odparować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca (edytowane) @aggi18nie to forum, nie ten dział. Litości. Edytowane 10 Marca przez elroy przeniesiono do HP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca (edytowane) Widziałeś kiedyś pozostawioną wódkę w szklance? I to jeszcze następnego dnia? Zależy jakich masz towarzyszy smakołyszowania. Edytowane 10 Marca przez Nazwa użytkownika przemyślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się