Skocz do zawartości

Hop spider sie zatyka


dziedzicpruski

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem jaki masz, ale u mnie też przy wyciąganiu nieraz stoi wszystko, ale jak zamieszam czy podźgam łychą to powoli spływa. A do piwa raczej trafia, bo zdarza mi się częściej przechmielić niż na odwrót :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gotuje od początku, wyłącznie szyszka.

 

To muszą być osady białkowe z pszennego, wczoraj robiłem  stouta i nie było żadnego problemu, a w pszennych się zatyka .

Nie jest problemem niedochmielenie, czasem wrzucam tam jeszcze szyszkę do chłodzenia ,no i lepiej  jak ma luz, więc  muszę wywalić goryczkowy, a jak mam cały pełny płynu to ciężko tym manewrować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.