Skocz do zawartości

Hop spider sie zatyka


Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem jaki masz, ale u mnie też przy wyciąganiu nieraz stoi wszystko, ale jak zamieszam czy podźgam łychą to powoli spływa. A do piwa raczej trafia, bo zdarza mi się częściej przechmielić niż na odwrót :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gotuje od początku, wyłącznie szyszka.

 

To muszą być osady białkowe z pszennego, wczoraj robiłem  stouta i nie było żadnego problemu, a w pszennych się zatyka .

Nie jest problemem niedochmielenie, czasem wrzucam tam jeszcze szyszkę do chłodzenia ,no i lepiej  jak ma luz, więc  muszę wywalić goryczkowy, a jak mam cały pełny płynu to ciężko tym manewrować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam że się wtrące w troche innym tematem, ale czy dodajecie jakiś% chmielu więcej z podczas używania hop spidera? Jednak cyrkulacja chmielu w brzeczce nie jest tak samo dobra jak w chmieleniu bez hop spidera

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak samo nie jest, ale chmiel też bywa różny w zależności od świeżości, źródła i przechowywania i to niepoliczalnie, więc imo różnica mieści się w tolerancji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.