dziedzicpruski Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja No to mam problem od jakiegoś czasu, mam to ustrojstwo z alie, działało ok, ale jak pogotuje ostro(być może chodzi o przełom),to zatyka się tak, ze praktycznie całą brzeczka która jest w nim nie wyleje sie za cholerę. Jest jakiś patent na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Tak, trzeba po każdym warzeniu porządnie umyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Można łychą pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja Myje dokładnie, cedzi dobrze dopóki nie przykryje pokrywką (w połowie gotowania), drapanie czymkolwiek po siatce nic kompletnie nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja Jezeli nie chmielisz brzeczki przedniej to mozesz wkladac hopspider po przelomie i od tego momentu liczyc czas chmielenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja No nie wiem jaki masz, ale u mnie też przy wyciąganiu nieraz stoi wszystko, ale jak zamieszam czy podźgam łychą to powoli spływa. A do piwa raczej trafia, bo zdarza mi się częściej przechmielić niż na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja Gotuje od początku, wyłącznie szyszka. To muszą być osady białkowe z pszennego, wczoraj robiłem stouta i nie było żadnego problemu, a w pszennych się zatyka . Nie jest problemem niedochmielenie, czasem wrzucam tam jeszcze szyszkę do chłodzenia ,no i lepiej jak ma luz, więc muszę wywalić goryczkowy, a jak mam cały pełny płynu to ciężko tym manewrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikul Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Przepraszam że się wtrące w troche innym tematem, ale czy dodajecie jakiś% chmielu więcej z podczas używania hop spidera? Jednak cyrkulacja chmielu w brzeczce nie jest tak samo dobra jak w chmieleniu bez hop spidera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 16 Maja Udostępnij Opublikowano 16 Maja Tak samo nie jest, ale chmiel też bywa różny w zależności od świeżości, źródła i przechowywania i to niepoliczalnie, więc imo różnica mieści się w tolerancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się